رویداد۲۴ رییس نیروگاه فولاد مبارکه ضمن اعلام این خبر افزود: در تابستان سال ۱۳۹۸ و در شرایط پیک بار برق شبکه سراسری بیش از ۱۰۰۰ مگاوات از مصرف شبکه با استفاده از سیستمهای خنک سازی هوای ورودی به توربینهای گازی تأمین شد. در شرکت فولاد مبارکه نیز با راه اندازی سیستم مذکور و بهره برداری از آن ۱۰ مگاوات به توان توربین گازی افزوده شد که حاصل آن افزایش بیش از ۸۰۰ مگاوات ساعتی در انرژی الکتریکی تولیدی در تابستان ۹۸ بود.
محمد نصیری تصریح کرد: این سیستمها با توجه به هزینه سرمایه گذاری نسبتاً کم میتوانند حدود ۱۰ درصد افزایش تولید در توربینها ایجاد نمایند و نقش مؤثری در تأمین برق در فصول گرم سال داشته باشند.
در تشریح عملکرد این توربینها کارشناس و مسئول این پروژه افزود: توربینهای گازی مانند سایر موتورهای احتراقی با مکش، فشرده سازی، احتراق و انبساط سیال داغ انرژی حرارتی تولید شده را به انرژی مکانیکی تبدیل میکنند. سپس انرژی مکانیکی با استفاده از یک ژنراتور که به شفت توربین کوپل شده است به انرژی الکتریکی تبدیل و به شبکه سراسری برق تزریق میشود.
حمید قاسمی خاطرنشان کرد: در نیروگاه گازی فولاد مبارکه سیستم مدیا پیش بینی شده بود، ولی به دلیل عدم نیاز در آن زمان تکمیل نشد و ناقص مانده بود. با انجام یک پروژه TQ با همکاری دفتر فنی تعمیرات و تعمیرات واحد و کارکنان بهره بردار، سیستم مذکور نوسازی و اشکالات آن برطرف شد.
وی افزود: عمده کارهای انجام شده در این پروژه مشتمل بر طراحی، تامین و نصب سیستم انتقال آب و نوسازی مدیاها و انجام اورهال اساسی و رفع اشکالات و نیز تهیه دستورالعمل بهره برداری بود که توسط کارکنان واحد انجام شد.
وی در پایان از همکاری کارکنان تعمیرات و بهره برداری نیروگاه، واحد تولید آبهای صنعتی و دفتر فنی تعمیرات و مدیریتهای ناحیه انرژی سیالات و خرید و تعمیرات مرکزی قدردانی کرد.