پس از تصمیم آمریکا در مورد خارج کردن نیروهایش از شمال سوریه، تل آویو نگران پیامدهای آن برای امنیت ملی خود است. یکی از مهمترین این پیامدها، نفوذ روسیه در خاورمیانه است.
رویداد۲۴ الاخبار نوشت: پس از تصمیم آمریکا در مورد خارج کردن نیروهایش از شمال سوریه، تل آویو نگران پیامدهای آن برای امنیت ملی خود است. یکی از مهمترین این پیامدها، نفوذ روسیه در خاورمیانه است. درست است که روسیه و اسرائیل تمایل شدیدی دارند که روابط آنها در تمام سطوح، عالی باشد، اما این بدان معنا نیست که مسکو میتواند جایگزین واشنگتن برای تل آویو باشد؛ چرا که روسها منافع متبادلی با دولتهای منطقهای دارد که با اسرائیل دشمن هستند. در همین چارچوب، سفیر سابق اسرائیل در واشنگتن، مایکل اورین، میگوید: ایالات متحده هم پیمان است، اما روسیه این چنین نیست و فایدهای ندارد که ادعا کنیم روسیه نیز هم پیمان خواهد بود؛ البته نباید ان را دشمن به حساب آوریم، بلکه میتوان به سازشی موقت با روسها روی آورد.
ر ادامه این مطلب آمده است: این در حالی است که به گزارش پایگاه خبری «تایمز اف اسرائیل»، تعدادی از مسئولان در قدس، نگرانی عمیقی در مورد چشم پوشی ایالات متحده از اسرائیل دارند و نتیجه مستقیم در برابر انها، این مهم است که عقب نشینی آمریکا باعث تحریک دشمنان اسرائیل از حمله ایران و هم پیمانان آن در لبنان، سوریه و غزه میشود. مسئولان اسرائیلی معتقدند که عقب نشینی آمریکا، نیاز تل آویو به هماهنگیهای قبلی با مسکو را بیشتر میکند و مهمترین برگه توازن در مقابل حضور نظامی مستقیم روسیه را از آن میگیرد. همین عامل، موجب تضعیف جایگاه اسرائیل در میدان سوریه میشود و به بیانی دیگر، حاشیه مانور اسرائیل در مقابل روسیه را تنگ کرده و در عوض، به محور مقاومت، حاشیه وسیعی برای حرکت میدهد.
در همین رابطه، تایمز آف اسرائیل خاطر نشان میکند که تعدادی از تحلیلگران احساس نگرانی شدیدی در مورد احتمال استفاده روسیه از موشکهای زمین به هوا، علیه جنگندههای اسرائیلی دارند که اهداف ایرانی در سوریه را هدف میگیرند. به این معنا، روابط دو جانبه بین تل آویو و مسکو، اقتضا میکند که اسرائیل از اقدامات تنش زایی که میتواند منطقه را متشنج کند، بکاهد. در این میان، عاموس یادلین، رئیس اندیشکده مطالعات امنیت ملی در اسرائیل، معتقد است که روسیه ضرورتا نمیخواهد نقش میانجی بین طرفهای درگیر در خاورمیانه را ایفا کند، بلکه در پی آن است تا روابط خود را با تمام طرفها، تقویت کند.
در نتیجه آنکه تل آویو بر این عقیده است که منطقه در یک نقطه عطف استراتژیک تاریخی قرار دارد، که به کلی با سیاستهای اسرائیل در تناقض است و این حقیقتی است که سران اسرائیلی نمیتوانند از مردم خود پنهان کنند.