صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 26
کد خبر: ۱۹۲۸۲۴
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۸ - ۰۶ آبان ۱۳۹۸
بهروز بنیادی در گفت‌وگو با رویداد24؛

قاچاق دارو به تبع کاهش ارزش پول ملی

عضوکمیسیون بهداشت و درمان می‌گوید برخی از قاچاقچیان با هزینه های بسیار زیاد، دفترچه بیمه افراد را اجاره کرده و با نوشتن نام داروهای داخلی در آن، آنها را در مقدار زیاد خریداری کرده و به خارج از کشور قاچاق می‌کنند.

رویداد۲۴ محمد آیتی: خیلی از ایرانی‌هایی که به دلایل مختلف به خارج از کشور سفر کردند یک جمله مشترک را به زبان می‌آورند «قیمت‌ها در ایران پایین‌تر است». مقایسه اقلام مختلف، انرژی و حتی خدمات نشان می‌دهد با وجود نوسانات ارزی و تورم بی‌سابقه، همچنان ایران در جدول کشور‌های ارزان‌قیمت قرار داده است؛ موضوعی که لزوماً نمی‌توان از آن به‌عنوان یک اتفاق مبارک یاد کرد، زیرا همین امر باعث اصراف و حتی قاچاق قابل ملاحظه‌ای شده است.

یکی از اقلامی که گفته می‌شود قاچاق آن در دستور کار سودجویان قرار دارد، دارو است. پس از بالارفتن قیمت ارز که از یک سال و نیم پیش آغاز شد، ارزش دارو به‌مراتب بیش از گذشته خودش را نشان داد و به سبب همین موضوع عده‌ای منافع خود را در خرید ارزان‌قیمت دارو و خروج آن از کشور دیده‌اند.

بهروز بنیادی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در خصوص قاچاق دارو‌های ساخت داخل که در چند سال اخیر در پی افت ارزش پول ملی به شدت رواج یافته به رویداد24؛ گفت: افزایش ناگهانی سودآوری فروش دارو‌های داخلی در خارج از کشور که به‌دنبال تحریم‌های اقتصادی و افزایش قیمت دلار اتفاق افتاد، سبب شد بسیاری افراد سودجو از این شرایط سوء‌استفاده کنند. همچنین گزارشات رسمی نشان می‌دهد که افرادی که روی به چنین کاری می‌آورند به‌صورت کاملاً سازماند‌دهی‌شده وارد این حوزه شده‌اند.

وی افزود: تحقیقات نهاد‌های نظارتی حکایت از این داشت که این افراد به‌طور گسترده با پرداخت هزینه‌های هنگفت، دفترچه‌های بیمه عده‌ای را اجاره می‌کردند و با وارد کردن نام دارو‌های داخلی، آن‌ها را در مقیاس زیادی خریداری و از کشور خارج می‌کردند.

بنیادی درباره چگونگی روش این قاچاقچیان توضیح داد: در بسیاری موارد، اعتماد پزشکان مورد سوء‌استفاده قرار می‌گیرد و این افراد به‌سادگی تجویز‌های دارو‌هایی مانند انسولین را به تعداد بالا وارد دفترچه می‌کنند. پس از کاهش ارزش پول ملی، موارد تجویز دارو بدون حضور و معاینه بیمار افزایش یافته است. اوج گزارشات مرتبط با قاچاق دارو‌های داخلی، شهریورماه سال ۹۷ بود. در همین دوران بود که کشور به‌طور ناگهانی دچار کمبود دارو‌هایی از جمله انواع انسولین شد.

وی اظهار داشت: به‌دنبال این پدیده، شاهد شکل‌گیری شبکه‌های دیگری برای جعل و ایجاد دفترچه‎های بیمه تقلبی بودیم. خوشبختانه بیمه سلامت و سایر بیمه‎ها با افزایش نظارت و کنترل بر این روند، موجب کاهش و در ماه‌های اخیر، انحلال بسیاری از این تشکلات شدند. در همین راستا، بسیاری از بیمه‌ها و داروخانه‌ها پیش از تحویل دارو وضعیت بیمار را ردیابی می‌کنند.

نماینده کاشمر در پایان خاطرنشان کرد: تمام دارو‌ها دارای کد‌های مخصوصی هستند. به‌طور مثال، با استفاده از شناسنامه سلامت بیمار و این کد‌ها می‌توان به‌سادگی نیاز بیمار به این دارو‌ها را تشخیص داد. همچنین دارو‌ها از این پس فقط در حد مصرف به بیماران عرضه می‌شود تا امکان هرگونه سوء‌استفاده کاهش یابد. لازم به ذکر است مقادیر بسیاری از دارو‌های داخلی به عراق قاچاق می‌شود.

نظرات شما