صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۰۷ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 28
کد خبر: ۱۹۲۸۶۰
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۵ - ۰۶ آبان ۱۳۹۸
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

جشن پیروزی ترامپ یکسال قبل از انتخابات/ آیا باید از کشته شدن ابوبکر بغدادی نگران بود؟

روز یکشنبه دونالد ترامپ از کشته شدن ابوبکر بغدادی رهبر داعش در عملیات ویژه نیروهای آمریکایی در سوریه خبر داد. خبر کشته شدن بغدادی در بسیاری از رسانه ها و توسط مقامات روس زیر سوال رفته اما آنچه مسلم است این است که ترامپ پیروزی بزرگی برای انتخابات ریاست جمهوری دور بعد به دست آورده است.
 
رویداد۲۴ صبح روز یکشنبه دونالد ترامپ در توییتر خود از یک اتفاق مهم خبر داد و گفت تا لحظاتی دیگر خبر بزرگی را به همه می‌دهد. ساعاتی بعد قبل از اینکه ترامپ خبرش را اعلام کند، نشریه نیوزویک آمریکا و همچنین رویترز از کشته شدن ابوبکر البغدادی رهبر داعش خبر دادند.

در پی آن ترامپ نیز اعلام کرد ابوبکر بغدادی در یک عملیات به رهبری آمریکا در سوریه در [منطقه باریشا در شمال استان ادلب و ۴ کیلومتری مرز ترکیه] کشته شده است. 
 
او در یک اطلاعیه تلویزیونی اعلام کرد: شب گذشته آمریکا تروریست شماره یک جهان را به جزای اعمالش رساند. او مردی روانی و فاسد بود و حالا دیگر رفته است.
 
ترامپ عملیات آمریکا را عملیاتی شبانه، خطرناک و جسورانه خواند که با هلیکوپتر‌های آمریکایی به رهبری تیمی از نیرو‌های عملیات ویژه در شمال غرب سوریه انجام شده است. البغدادی به هنگام حمله یک جلیقه انتحاری بر تن داشته که منفجر کرده و او به همراه سه تن از فرزندانش کشته شدند. به گفته ترامپ آزمایش دی‌ان‌ای، کشته‌شدن البغدادی را تایید کرده است. او افزود که البغدادی به همراه سه فرزندش هنگام عملیات به درون یک تونل گریختند.
 
ترامپ گفت که ابوبکر البغدادی در حالی که گریه می‌کرد، «مانند یک بزدل و یک سگ» مرد. به گفته رئیس جمهور آمریکا در این عملیات که در شامگاه شنبه (۲۶ اکتبر) صورت گرفته است.
 
یک منبع آگاه به فاکس نیوز خبر داده که ابوبکر بغدادی با یک جلیقه انتحاری خودش را در جریان عملیات ویژه نیرو‌های آمریکایی در شمال سوریه منفجر کرده است.
 
مظلوم عبدی فرمانده نیرو‌های دموکراتیک کرد که دوشادوش آمریکایی‌ها در ائتلاف علیه داعش جنگیده‌اند در توییتر خود نوشت: «برای مدت ۵ ماه همکاری‌های اطلاعاتی و رصد مشترک منجر به عملیات مشترکی برای کشتن ابوبکر بغدادی شد.»
 
به گزارش رویداد۲۴ ترامپ در خلال سخنرانی اطلاع رسانی خود از روسیه، ترکیه و کرد‌های سوریه تشکر کرد. مقامات آمریکایی که بعد از ترامپ سخنرانی کردند اهمیت اشاره رییس جمهور به روسیه را تقلیل دادند و گفتند آمریکا مجبور بوده برای این عملیات با مسکو مشورت کند چرا که روسیه حامی نزدیک بشار اسد در سوریه است و عملیات نیز قرار بوده در سوریه انجام شود و این کار برای حفظ جان نیرو‌های آمریکایی ضروری بوده است.
 
 
 
 
یک مقام آمریکایی که نامش برده نشده، به واشنگتن پست گفته این عملیات توسط نیر‌های دلتا فورس آمریکا و از پایگاهی در عراق با حمایت سازمان سیا و نیرو‌های کُرد انجام شده است.
 
روسیه، اما به سرعت در پیروزی واشنگتن تشکیک کرد. ایگور کوناشنکوف سخنگوی وزیر دفاع روسیه در مصاحبه با اینترفکس گفت: افزایش تعداد شرکا و کشور‌هایی که در عملیات مشترک (کشتن بغدادی) مشارکت مستقیم داشتند و اعلام جزییات متناقض از سوی هر یک از آن‌ها سوالات و تردید‌هایی را درباره اینکه آیا اصلا چنین اتفاقی افتاده یا نه ایجاد کرده است.
 
او همچنین اطلاع داشتن روسیه از عملیات حذف ابوبکر بغدادی در منطقه تحت کنترل ترکیه در استان ادلب را رد کرد و گفت وزارت دفاع روسیه اطلاع قابل اطمینانی در این زمینه نداشته است.
 
رسانه دولتی روسیه نیز اطلاعیه ترامپ را در تیتر خبر خود زیر سوال برده و نوشت: وزارت دفاع روسیه معتقد نیست که بغدادی کشته شده است.
 
سخنگوی وزیر دفاع روسیه گفته منطقه ادلب تحت کنترل دولت اسد نیست و در دست شاخه‌ای از القاعده یعنی گروه تروریستی جبهه النصره بوده که همواره نگاهشان به داعش نگاه رقابتی برای قدرت در سوریه بوده است؛ بنابراین اینکه رهبر داعش در منطقه تحت کنترل القاعده در سوریه مخفی شده باشد، جای سوال دارد و باید شواهد مستقیمی از سوی آمریکا یا دیگر شرکای آن‌ها در این عملیات ارائه شود.
 
کوناشنکوف گفته بار‌ها گروه‌های مختلف مدعی شده‌اند که بغدادی کشته شده و بعدا مشخص شده او زنده است. حتی اگر کشته شده باشد هم چیزی در سوریه و وضعیت داعش تغییر نمی‌کند.

بیشتر بخوانید:
فیلم عملیات کشته شدن ابوبکر بغدادی
از البغدادی خواستیم خود را تسلیم کند، اما خودش را منفجر کرد
 
نیوزویک در گزارشی نام و تصویر جانشین ابوبکر بغدادی رو نیز منتشر کرده است. نیمه تابستان گذشته منابع داعش اعلام کردند که ابوبکر بغدادی برای خود جانشین تعیین کرده؛ یکی از هم‌بندیان پیشینش در زندان امریکایی‌ها به نام محمد سعید مولا معروف به عبدالله قرداش و نام جنگی ابو عمر ترکمانی که گفته می‌شود از خشن‌ترین و تندروترین فرماندهان داعش است.
تصویر عبدالله قرداش
 
 
به گزارش رویداد۲۴ اطلاعات کمی از قره داش که یک زمانی در دولت صدام خسین خدمت می‌کرده، وجود دارد. آنچه درباره عبدالله قرداش می‌دانیم این است که اهل شهر ترکمان نشین تل‌عفر در شمال عراق است که بیشتر مردمانش شیعه مذهب هستند، اما عبدالله قرداش نه تنها سنی است بلکه در مدرسه امام اعظم موصل درس می‌خوانده تا روحانی اهل سنت شود.
 
یک مقام آگاه به نیوزویک گفته بغدادی در عملیات‌های داعش شرکت نداشته و همه کاری که می‌کرده گفتن بله و خیر بوده و هیچ نقشی در طراحی عملیات‌ها هم نداشته است.
 
دیلی میل در گزارشی کشته شدن البغدادی را بی اهمیت خوانده و گفته کشته شدن او تاثیر کمتری بر داعش نسبت به مرگ اسامه بن لادن بر القاعده خواهد داشت.
 
بن لادن مغز متفکر و رهبر القاعده بود که طرح ترور یازده سپتامبر را چیده بود. او در عملیاتی در ماه می ۲۰۱۱ در پاکستان توسط آمریکا کشته شد، اما مرگ او عملیات‌های القاعده را متوقف نکرد. جبهه النصره یکی از گروه‌های منشعب شده از القاعده است که در شمال سوریه فعال است. ظهور داعش نیز یکی از آثار القاعده می‌تواند باشد.
 
نحوه اعلام خبر از سوی ترامپ به گونه‌ای بود که بسیاری از رسانه‌های آمریکایی از تمایل رییس جمهور به تبدیل این اتفاق به یک دستاورد بزرگ سیاست خارجی خبر دادند.
 
واشنگتن پست نوشت: ترامپ می‌خواهد وانمود کند به تنهایی داعش را شکست داده و هیچ اشاره‌ای به اقدامات دولت اوباما در ایجاد کمپین علیه داعش نکرده است.
 
بسیاری از روزنامه نگاران و کاربران شبکه‌های اجتماعی در آمریکا توییت سال ۲۰۱۱ ترامپ درباره عملیات اوباما علیه بن لادن را بازنشر کرده و پروپاگاندای او در عملیات علیه بغدادی را زیر سوال بردند.
 
ترامپ در سال ۲۰۱۱ و در اعلام کشته شدن بن لادن توسط دولت اوباما در عملیاتی در پاکستان با اشاره به نوشته بود: تبریک گفتن به اوباما برای کشتن بن لادن را متوقف کنید. این نیروی دریایی بود که بن لادن را کشت.
 
دونالد ترامپ در آستانه استیضاح کنگره آمریکاست. بسیاری از رسانه‌ها اعلام این خبر توسط ترامپ را اقدامی رسانه‌ای برای خارج کردن رییس جمهور از بحران استیضاح می‌دانند.
 
در حالی که ترامپ در مخمصه استیضاح و انتقاد جمهوری خواهان از خروح نیرو‌های آمریکایی از شمال سوریه و حالی کردن پشت کرد‌ها گیر کرده بود، به ناگاه خبر کشته شدن بغدادی به مثابه یک پیروزی توسط ترامپ اعلام شد.
 
اما در حالی که بسیاری از مقامات و رسانه‌ها اقدام نیرو‌های ویژه آمریکایی در عملیات علیه بغدادی را تحسین کردند، تعداد کمی از رقبای داخلی ترامپ اعتبار این غملیات را به ترامپ دادند.
 
به گزارش سی ان ان عدم اطلاع رسانی رییس جمهور به مقامات ارشد کنگره و همزمان اطلاع رسانی او به روسیه از این عملیات، وضعیت کاخ سفید در برابر مجلس نمایندگان را وخیم‌تر کرده است.
 
این رسانه آمریکایی نحوه اعلام خبر مرگ بغدادی توسط ترامپ را نیز در گزارشی مورد تمسخر قرار داده و نوشته جزییات مرگ بغدادی احتمالا اگر توسط رییس جمهور دیگر اعلام می‌شد حتما لطیف‌تر بود، چرا که این نوع تعاریف جان و منافع نیرو‌های آمریکایی در خارج را به خطر می‌اندازد و خطر انتقام‌گیری را افزایش می‌دهد. اما پروپاگاندای ترامپ ارزش بیشتری برای او داشته است.
 
این رسانه نوشته ترامپ از اینکه تصویری از بغدادی ترسیم کند که او را بزدل نشان دهد لذت می‌برد به همین دلیل نحوه کشته شدنش را با جزییات توضیح داده است.
 
سی ان ان در گزارش خود بخشی از اظهارات ترامپ درباره کشته شدن تروریست‌ها را مسخره کرده است. ترامپ گفته بود: ما قبلا هم رهبران تروریست‌ها را کشته بودیم، اما آن‌ها فقط یک سری اسامی بودند و معروف نبودند.
 
سی ان ان نوشته اینکه رییس جمهور اقدام روسای جمهور قبلی را مسخره کرده تنها نشان می‌دهد او تروریست‌های قبلی که توسط روسای قبلی کشته شدند، را نمی‌شناسد.
 
نانسی پلوسی رییس مجلس نمایندگان آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرده کاخ سفید باید قبل از انجام عملیات به مجلس خبر میداد. روسیه از این عملیات خبر داشته و کنگره خبر نداشته است!
 
نشریه آتلانتیک در گزارشی نوشته هیچکس در سالن کنفرانس خبری روز گذشته ترامپ از او درباره طرح استیضاحش سوال نکرد و این مساله اصلا مطرح نشد. از نظر رقبای انتخاباتی ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ این اعلامیه یک زنگ خطر بود. شاید الیزابت وارن یکی از کاندیدا‌های دموکرات در انتخابات بتواند به رای دهندگانش درباره چگونگی ورودش به وال استریت توضیحات جذابی ارائه کند، اما هرگز نمی‌تواند درباره کشتن بزرگترین تروریست جهان حرف بزند. استفاده از قدرت در زمان تصدی گری ریاست جمهوری یکی از مرسوم‌ترین روش‌های جلب رای برای روسای جمهور مستقر در شرایطی است که با شایعات و رسوایی‌هایی روبرو شده‌اند.
 
ریچارد نیکسون قبل از رسوایی واترگیت در تابستان ۱۹۷۴ سفری به خاورمیانه داشت. از او مانند قهرمانی در اسرائیل استقبال کردند و ۱۰۰ هزار نفر در اورشلیم برای دیدن او صف کشیدند. اگرچه این اقدام او در نهایت فایده نداشت و دو ماه بعد نیکسون مجبور به استعفا شد.
 
جان دین مشاور نیکسون در کاخ سفید در مصاحبه‌ای که پیش‌تر با آتلانتیک داشته گفته بود: هیچ شکی نیست که نیکسون ردای ریاست جمهوری را برای دفاع از خود دورش پیچیده بود. او سفر‌های خارجی را با این منظور انجام می‌داد. در حالی که در آمریکا کسی از او استقبال نمیکرد، او به سفر‌های خارجی می‌رفت و جمعیتی رادور خودش جمع می‌کرد و کنفرانس‌های خبری می‌گذاشت.
 
نظرات شما