صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۰۴ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 26
کد خبر: ۱۹۳۷۷۳
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۳ - ۱۷ آبان ۱۳۹۸

آخرین وضعیت مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی/ افزایش مصدومان به ۳۸۰ نفر در زلزله میانه +فیلم و تصاویر

آذربایجان شرقی در پی وقوع زلزله در شهرستان میانه، بر طبق اعلام اورژانس، تاکنون ۵ نفر فوت و حدود ۳۸۰ نفر مصدوم شده‌اند که بیشتر مصدومان به صورت سرپایی درمان و ۱۷ نفر از زلزله زده‌ها در بیمارستان‌ها بستری شده‌اند.
رویداد۲۴  بر طبق آخرین اخبار دریافتی، از ۸۰ روستای زلزله زده در آذربایجان شرقی، وضعیت ۷۸ روستا ارزیابی شده که در آن پی آن خسارت ۴۰۰ واحد مسکونی گزارش شده است. در میان روستا‌های خسارت دیده، روستای ورنکش و ورزقان بیشترین خسارت را دیده است. گاز همه مناطق زلزله زده به جز یک روستا وصل شده است.

۳۰ تیم عملیاتی در منطقه برای کمک به خسارت دیدگان فعال هستند.

هم اکنون ریزش کوه در جاده میانه - بستان آبان گزارش شده و مرکز زلزله نگاری وقوع ۵۷ پس لرزه را تاکنون ثبت کرده است. زمین لرزه‌ای به بزرگی ٥.٩ ریشتر در عمق ۸ کیلومتری زمین در ساعت ۲ بامداد، شهر ترک در شهرستان میانه استان آذربایجان شرقی را لرزاند.
بیشتر بخوانید: لحظه وقوع زلزله ۵/۹ ریشتری استان‌های آذری نشین + فیلم

شهر‌های میانه، سراب و ترکمانچای در استان آذربایجان شرقی تحت تاثیر مستقیم این زلزله قرار گرفته‌اند و تاکنون ۷ روستای مناطق زلزله زده بیشترین خسارت را دیده اند و در این میان بیشترین تخریب در روستای ورنکش با تخریب ۳۰ خانه گزارش شده است. همچنین استان‌های زنجان، گیلان، اردبیل و آذربایجان غربی نیز زمین لرزه صبح امروز را احساس کرده‌اند.

بیشترین مردم آذربایجان شرقی از ترس وقوع دوباره زلزله، شب گذشته را در خیابان‌ها گذراندند.

افزایش شمار مصدومان زلزله آذربایجان شرقی به ۳۸۰ نفر

فرزاد رحمانی، رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز از افزایش شمار مصدومان زلزله میانه به ۳۸۰ نفر خبر داد و به ایسنا گفت: بر اساس آخرین گزارشات که ساعت ۱۰ صبح به دست ما رسیده، تعداد مصدومان این حادثه در شهرستان میانه ۱۹۶ نفر بوده که فقط ۱۵ نفر از این تعداد بستری هستند.

وی افزود: همچنین تعداد مصدومان در شهرستان سراب، ۱۵۴ نفر گزارش شده است که یک نفر از این تعداد در تبریز بستری بوده و مابقی ترخیص شده‌اند. همچنین تعداد مصدومان در شهرستان هشترود ۳۰ نفر اعلام شده است.

آخرین گزارش هلال احمر از زلزله آذربایجان شرقی

مرتضی سلیمی، رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: ساعت ۲:۱۷ صبح امروز زمین لرزه ۵٫۹ ریشتری در عمق ۸ کیلومتری زمین تا شعاع ۳۰ کیلومتری کانون زلزله یعنی استان آذربایجان شرقی، ترک و سراب را لرزاند. پس لرزه‌ها تاکنون ۵۷ مورد گزارش شده است که بزرگترین آن‌ها ۴٫۸ ریشتر و در ساعت ۳:۰۲ بامداد در منطقه ترکمانچای سراب بوده است.

وی افزود: این زمین لرزه را ۶ شهر و ۱۴۵ روستا با جمعیت ۱۲۱ هزار و ۳۰۷ نفر حس کردند. صبح امروز هموطنان شهر‌های میانه، سراب، ترک، ترکمنچای، بستان آباد، هشترود از استان آذربایجان شرقی، روستا‌های ورنکش، بالسین، گاوینه رود، شورابیل سراب، تینعلی و از استان اردبیل شهر‌های نیر، کوثر و سرعین زمین لرزه را حس کردند.

رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: ۳۴ تیم عملیاتی و ارزیاب شامل ۱۱۰ نفر به مناطق مختلف استان‌های زلزله‌زده شمال غرب ایران اعزام شدند و تاکنون تخریب ۴۰ خانه و ترک دیوار برخی خانه‌ها در برخی از روستاها، ریزش کوه در محور‌های مواصلاتی، آتش سوزی بر اثر شکستگی لوله گاز و اختلال شبکه تلفن همراه گزارش شده است. ضمن اینکه دو بالگرد هم برای ارزیابی دقیق‌تر و در صورت لزوم برای امدادرسانی به منطقه اعزام شده اند.

وی افزود: ۵ نفر در روستای ورنکش شهرستان میانه جان خود را از دست دادند.

تخریب ۵۰ درصدی ۲۵ منزل مسکونی در شهرستان سراب

فرماندار شهرستان سراب از تخریب ۵۰ درصدی ۲۰ تا ۲۵ منزل مسکونی به دنبال وقوع زمین لرزه ۵.۹ ریشتری در آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: این زلزله موجب تلف شدن ۲۰۵ راس احشام در شهرستان سراب شد.

ایرج سقفی اظهار کرد: به دنبال وقوع این زمین لرزه ۱۲۷ مراجعه کننده به اورژانس داشتیم که ۹۳ نفر از آن‌ها به دلیل شوک روانی و ترس مصدوم شده بودند. تا کنون تلفات جانی از زمین لرزه ۵.۹ ریشتری میانه در شهرستان سراب گزارش نشده است.


ارزیابی ۶۵ روستای زلزله‌زده در میانه

رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر اعلام کرد: از بامداد امروز ۳۰ تیم عملیاتی در مناطق زلزله‌زده آذربایجان شرقی مشغول امداد رسانی به هم‌وطنان هستند.

مرتضی سلیمی در این باره گفت: در پی زلزله ۵.۹ ریشتری در بامداد امروز در آذربایجان شرقی، ۳۰ تیم عملیاتی در منطقه مشغول امدادرسانی هستند. دو بالگرد در منطقه آماده به کار هستند تا ارزیابی بیشتری را داشته باشند.

وی با بیان اینکه تاکنون ۶۵ روستا ارزیابی شده است، ادامه داد: ۷ روستا بیشترین خسارت را داشته‌اند. مطابق ارزیابی‌ها بیشترین تخریب در ورنکش با ۳۰ واحد تخریبی گزارش شده است.

رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: اسکان اضطراری در ورنکش شروع شده است؛ همچنین تغذیه اضطراری همزمان با اسکان اضطراری شروع می‌شود. اقلام زیستی شامل چادر، پتو، چراغ والور با توجه به سرمای منطقه، سبد‌های غذایی ۷۲ ساعته به منطقه اعزام شده و با آغاز اسکان اضطراری، بقیه مواد غذایی میان آسیب دیدگان توزیع می‌شود.

بیشتر بخوانید: روستای ورنکش بخش ترکمانچای میانه پس از زلزله +فیلم

تمام محور‌های مواصلاتی اصلی استان‌های زلزله‌زده باز است

رییس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا گفت: خوشبختانه تاکنون گزارشی از بسته شدن محور‌های مواصلاتی اصلی استان‌های زلزله‌زده نداشته‌ایم و تمامی محور‌ها باز هستند و امکان تردد وجود دارد.

سرهنگ نادر رحمانی در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: طبق گزارشات واصله ترافیک در محور شمال به جنوب کرج_چالوس و همچنین در محدوده مرزن‌آباد سنگین تا نیمه سنگین است. همچنین ترافیک در محور هراز در محدوده نارنجستان و تونل شماره یک نیز سنگین است.

رحمانی افزود: به جهت کنترل بار ترافیکی ناشی از بازگشت مردم به شهرهایشان پس از تعطیلات، تردد هرگونه وسیله نقلیه در محور کرج به چالوس از ساعت ۱۳ بعدازظهر روز جاری و همچنین محور رودهن به آمل از ساعت ۱۲ ظهر ممنوع می‌باشد.

هشدار نسبت به گاز گرفتگی در مناطق زلزله‌زده

سخنگوی اورژانس کشور نسبت به احتمال وقوع گاز گرفتگی در مناطق متاثر از زلزله بامداد امروز هشدار داد.

مجتبی خالدی در این باره گفت: با توجه به زمین لرزه ۵.۹ ریشتری که بامداد امروز بخش‌هایی از استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، زنجان و آذربایجان غربی را تحت تاثیر خود قرار داد احتمال اینکه لوله‌های دودکش بخاری و دیگر وسایل گازسوز از دستگاه جدا شده یا فاصله گرفته باشند وجود دارد.

وی افزود: در همین راستا نیز توصیه می‌کنیم که افراد ساکن در مناطق متاثر از زلزله حتماً پس از بازگشت به خانه و پیش از خواب اتصال دودکش به بدنه لوازم گازسوز شامل بخاری و آبگرمکن و نیز اتصال اجزای دودکش به یکدیگر و به خروجی دودکش را چک کنند تا از احتمال وقوع گاز گرفتگی جلوگیری شود.


دستور وزیر کشور درباره زلزله در برخی مناطق شمال غرب کشور

وزیر کشور به دنبال وقوع زلزله در برخی مناطق شمال غرب کشور در دستوری به رییس سازمان مدیریت بحران خواستار رسیدگی سریع به وضعیت زلزله زدگان و مناطق زلزله زده شد.

عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور با تاکید بر اینکه امدادرسانی به سانحه دیدگان باید در اولویت قرار گیرد گفت: تمامی واحد‌ها و سازمان‌ها و ارگان‌های امداد رسان موظف به ارائه سریع و به موقع خدمات به زلزله زدگان می‌باشند و در صورت نیاز با هماهنگی استانداران مناطق زلزله زده، امکانات و توانمندی‌های لازم در این خصوص به کار گرفته شود.

ترک خوردگی دیوار برخی بنا‌ها در مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی

حامد سجادی، سرپرست معاونت عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در گفتگو با ایسنا در این باره اظهار کرد: به دنبال وقوع زمین لرزه ۵.۹ ریشتری که شهر‌های میانه، سراب و ترکمانچای در استان آذربایجان شرقی را تحت تاثیر قرار داد، بلافاصله تیم‌های ارزیاب به این مناطق اعزام شدند.

وی با بیان این که نیرو‌های امدادی نیز در این مناطق به حالت آماده باش درآمده‌اند، گفت: گزارش‌های اولیه از تیم‌های ارزیاب حاکی از آن است که چندین مورد ترک خوردگی روی دیوار ساختمان‌ها و بنا‌ها رخ داده است. البته جستجو از سوی این تیم‌ها همچنان ادامه دارد و نتایج تکمیلی اعلام خواهد شد.

آخرین آمار مصدومان زلزله ۵.۹ ریشتری آذربایجان شرقی

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، آخرین آمار مصدومان زلزله ۵.۹ ریشتری در آذربایجان شرقی را ۳۰۴ نفر عنوان کرد.

فرزاد رحمانی در تشریح این خبر اظهار کرد: هم اکنون در روستای ورنکش میانه مستقر هستیم و آواربرداری‌ها در این روستا به پایان رسیده است. بیشتر مصدومان به دلیل ترس دچار مصدومیت شده‌اند و تعداد کسانی که زیر آوار مانده‌اند از ۱۰۰ نفر نیز کمتر است.

وی از احتمال افزایش آمار تعداد مصدومان خبر داد.

تخریب ۱۰۰ درصدی ۳۰ واحد مسکونی در روستای ورنکش

محمد باقر هنربر، مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی از تخریب ۱۰۰ درصدی ۳۰ واحد مسکونی در روستای ورنکش خبر داد و گفت: ۳۷۰ واحد مسکونی در سایر روستا‌های بخش مرکزی، کندوان و کاغذ کنان میانه، پنج تا ۷۰ درصد تخریب شده‌اند.

وی اضافه کرد: تمامی کارگروه‌ها به ویژه نیرو‌های انتظامی، نیرو‌های عملیاتی، بسیج و ارتش برای امداد رسانی در محل حضور دارند.

وی با اشاره به وضعیت شهرستان سراب گفت: این زلزله در سراب نیز تخریب ۲۰ الی ۷۰ درصدی ۲۵ واحد مسکونی را در پی داشت.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی متذکر شد: هم اکنون به همراه استاندار آذربایجان شرقی در ورنکش حضور داریم و اقدامات لازم برای اسکان اضطراری زلزله زدگان در روستای ورنکش و توزیع بسته‌های ۷۲ ساعته تغذیه انجام شده است.

فشار گسل‌ها تخلیه شده است

استاندار آذربایجان شرقی گفت: خوشبختانه تعداد پس لرزه‌ها مرتبا روبه کاهش بوده و فشار گسل‌ها تخلیه شده است؛ بنابراین مردم نگران زلزله‌های بعدی نباشند و به خانه‌ها خود برگردند.

محمدرضا پورمحمدی با ارائه آخرین آمار، عملکرد‌ها و اقدامات در مورد زلزله اخیر، اظهار کرد: متاسفانه بامداد امروز شاهد زلزله‌ای به بزرگی ۵.۹ ریشتر در منطقه ترک شهرستان میانه بودیم که سایر شهرستان‌های استان نیز تحت تاثیر این زمین لرزه قرار گرفتند.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: باتوجه به این‌که این زمین لرزه ساعات دیر وقت شب به وقوع پیوسته و به علت تخریب کامل ۳۰ خانه، امکان افزایش تلفات وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: ۶۰ روستا در کانون زمین لرزه بوده که از تمامی آن‌ها بازدید به عمل آمده و نگرانی چندانی وجود ندارد؛ خوشبختانه از لحظات اولیه مدیریت بحران شهرستان‌ها و استان تشکیل یافته است و از سویی نیز نیرو‌های امدادی به منطقه اعزام شده و امکانات اسکان موقت از سوی هلال احمر استان فراهم شده است.

وی متذکر شد: خوشبختانه در منطقه‌ای که زمین لرزه به وقوع پیوسته منطقه روستایی بوده و تراکم جمعیت کم است و در سایر شهرستان‌ها اعم از سراب، چاراویماق، هشترود و بستان آباد مشکلات خاصی وجود ندارد و مصدومان به صورت سرپایی مداوا شده‌اند.

۷۰ مصدوم زلزله در سراب سرپایی درمان شدند

ایرج ثقفی، فرماندار سراب گفت: در پی وقوع زمین لرزه، ۷۰ نفر در شهرستان سراب مصدوم شده و به صورت سرپایی درمان شدند. در اثر ازدحام، ۷۰ نفر از شهروندان در حین فرار مصدوم شده و به صورت سرپایی درمان شدند.

وی گفت: در برخی از روستا‌های این شهرستان، تعدادی از احشام و حیوانات در زیر آوار مانده‌اند که با هماهنگی دهیاران و گروه‌های امدادی اقدامات لازم در حال انجام است.

هیچ خسارتی در شهرستان بناب گزارش نشده است

امین رفیعی، فرماندار بناب گفت: زمین لرزه اخیر، در بناب نیز احساس شد، ولی خوشبختانه هیچ خسارتی در این شهرستان گزارش نشده است.

اظهار کرد: دهیاران شهرستان در حال بررسی روستا‌ها هستند تا در صورت بروز مشکل اطلاع رسانی کنند. مردم حتما لوله‌های بخاری را چک کنند تا در معرض استشمام گاز کربن دی اکسید ناشی از جابجا شدن لوله بخاری قرار نگیرند.

زمین لرزه‌ای به بزرگی ٥.٩ ریشتر شهر ترک در شهرستان میانه استان آذربایجان شرقی را لرزاند. این زمین لرزه در ساعت ۰۲:۱۷:۰۳ بامداد جمعه در عمق دو کیلومتری زمین رخ داد. مرکز زمین لرزه در ۱۹ کیلومتری ترک، ۲۲ کیلومتری سراب و ۲۹ کیلومتری ترکمنچای در استان آذربایجان شرقی است. این زمین لرزه در شهر‌های زیادی از جمله تبریز، اردبیل، رشت و طالقان احساس شده است.
 
وقوع ۹۵ پس‌لرزه تاکنون
 
اسماعیل نجار، رییس سازمان مدیریت بحران کشور در گفتگو با ایلنا درباره آخرین وضعیت امدادرسانی در مناطق زلزله‌زده گفت: بر اثر این حادثه تاکنون حدود ۳۵۰ نفر به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند. در حال حاضر نیز ۱۷ نفر در بیمارستان بستری هستند.

وی ادامه داد: حدود ۵۰۰ واحد مسکونی در مناطق زلزله‌زده بین ۳۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب شده‌اند. همچنین در روستای ورنکش که کانون زلزله بود حدود ۳۰ واحد مسکونی به طور کامل تخریب شده است. آب، برق، گاز در منطقه به جز یک روستا وصل است و فقط در حال حاضر یک روستا با قطعی گاز مواجه است.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه نیرو‌های امداد و نجات و اورژانس از ابتدای حادثه در مناطق زلزله‌زده حضور دارند، خاطرنشان کرد: واحد‌های ارزیابی نیز در منطقه حضور دارند و اقلام زیستی و بسته‌های مواد غذایی در مناطق زلزله‌زده در حال توزیع است. همچنین با حضور استاندار جلسات مدیریت بحران تشکیل و تصمیمات لازم درخصوص امدادرسانی و اسکان اضطراری اتخاذ شده است.

نجار خاطرنشان کرد: تاکنون ۹۵ پس‌لرزه در این منطقه گزارش شده است. همچنین از ابتدای صبح دو فروند بالگرد در منطقه مستقر شده است. نیرو‌های مسلح و تمام دستگاه‌های اجرایی در محل حضور دارند و با هم همکاری می‌کنند.
 
برپایی ۳۰۰ دستگاه چادر امدادی در مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی

سرپرست معاونت عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر از برپایی ۳۰۰ دستگاه چادر امدادی در مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی از سوی نیرو‌های اعزام سریع هلال احمر در مناطق زلزله زده خبر داد.

حامد سجادی نیز در گفتگویی افزود: از صبح امروز و با تلاش نیرو‌های عملیات هلال احمر ۴۵۵ دستگاه چادر امدادی به مناطق زلزله زده رسید که از این تعداد چادر ۳۰۰ دستگاه در روستا‌های ورنکش، ورزقان، بالسین، قشلاق برزنیق، برزنیق، گاوینه رود، هلمسی، عیوض، حندر لان اسماعیل آباد بخش ترک میانه و روستا‌های سرچشمه، شورابیل اندراب، اسب فرشان و بلوکان شهرستان سراب به دنبال ترک خوردگی و تخریب برخی از منازل مسکونی و وحشت مردم مناطق زلزله زده برپا شده است.
 
۸۵۰ راس دام در زلزله تلف شدند/ اعزام تیم‌های دامپزشکی برای دفن بهداشتی دام‌ها

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: اکنون خسارت وارده به بیش از ۲۷۰ واحد جایگاه نگهداری دام گزارش شده که در این بین ۳۰۰ راس دام سنگین و ۸۵۰ راس دام سبک در اثر تخریب اماکن دامی تلف شده‌اند که اقدامات لازم در خصوص دفن بهداشتی آن‌ها در حال پیگیری و انجام است.

وی به خسارت وارده به شهرستان میانه اشاره کرد و افزود: براساس گزارش‌های اولیه تاکنون ۶۵۰ راس دام سبک و ۲۵۰ راس دام سنگین در تعداد ۱۶ روستا در شهرستان میانه تلف شده‌اند و به ۱۷۰ واحد اماکن دامی این شهرستان خسارت ۴۰ الی ۱۰۰ درصدی وارد شده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی به خسارت وارده به شهرستان سراب در اثر این زلزله اشاره کرد و افزود: ۲۰۰ راس دام سبک و ۵۰ راس دام سنگین در شهرستان سراب تلف شده است و به ۱۰۰ واحد دامی نیز خسارت وارد شده است.

وی افزود: در مجموع براساس گزارش‌های جمع بندی شده تا ساعت یازده صبح امروز ۸۵۰ راس دام سبک و ۳۰۰ راس دام سنگین در استان آذربایجان شرقی تلف شده‌اند و ۲۷۰ واحد دامی و تعدادی از ادوات و ماشین آلات بخش کشاورزی نیز خسارت دیده است که آمار نهایی و تکمیلی متعاقباً اعلام خواهد شد.

وی تصریح کرد: اکیپ‌های خدمت رسان اداره کل دامپزشکی استان جهت دفن بهداشتی و ضدعفونی اماکن دامی در شهرستان‌های زلزله زده حضور پیدا کردند.

منبع: ایسنا
نظرات شما