صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۰۷ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 28
کد خبر: ۱۹۴۲۲۲
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۷ - ۲۱ آبان ۱۳۹۸

تکذیب خبر ابتلای ۱۰۰ تن به ایدز در روستای درگس

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان چابهار گفت: خبر ابتلای ۱۰۰ نفر از اهالی روستای درگس به ایدز را تکذیب می‌کنیم و تاکنون هیچ آماری در این زمینه ارائه نشده است.
رویداد۲۴ محمود حسین بر اظهار داشت: این خبر اولین بار توسط شبکه‌های معاند منتشر شده و داخلی نیست که می‌توان از همین موضوع به کذب بودن این خبر با هدف تکرار موضوع لردگان در چابهار پی برد.

وی افزود: طبق گفتگویی که رئیس بهزیستی چابهار داشته‌ام ایشان اعلام کردند که امسال هیچ گونه مصاحبه‌ای در رابطه با موضوع ایدز در چابهار نداشته‌اند سال گذشته هم که مصاحبه انجام داده‌ام هیچ آماری اعلام نکرده‌ام.

حسین بر خاطرنشان کرد: جمعیت روستای درگس در خبر کذبی که از این روستا منتشر شده ۸۰۰ نفر اعلام شده که این آمار غلط بوده و جمعیت این روستا ۱۸ هزار و ۴۰۰ نفر است و حدود ۵ هزار خانوار دارد و کاملا هدف دار این خبر کذب منتشر شده است.

وی عنوان کرد: آمار مبتلایان به ایدز موضوعی محرمانه است که نمی‌توان اطلاعاتی در این خصوص داد و ماهم نمی‌توانیم تعداد این از مبتلایان اعلام کنیم.

این مسئول خاطر نشان کرد: پایش افراد و تشخیص بیماری ایدز یک برنامه کشوری برای گروه‌های پرخطر در حال اجراست که این برنامه در چابهار هم توسط تیم‌های خاصی برای شناسایی مبتلایان در حال انجام است. اگر فرد HIV مثبتی وجود داشته باشد برایش پرونده تشکیل می‌دهند و تا زمانی که تایید نهایی انجام نشود هیچ اقدامی برای درمان انجام نمی‌شود و حتی به خود فرد هم گفته نمی‌شود.

او ادامه داد: زمانی که بیماری تایید شد، پرونده تشکیل می‌شود و آموزش‌های لازم مقابله با این بیماری به فرد مبتلا داده می‌شود و سطح HIV در این فرد برای آغاز مبارزه با ویروس اندازه گیری می‌شود.

مدیر شبکه بهداشت و درمان چابهار خاطرنشان کرد: در مراحل مبارزه، ویروس HIV تا حدی ضعیف می‌شود که هیچ خطری جنین و یا همسر فرد مبتلا را تهدید نمی‌کند و چرخه انتقال متوقف می‌شود که در چابهار هم در حال انجام است و دیگر هیچ فردی با این روش به دلیل عوارض بیماری فوت نمی‌شود چرا که ویروس به حدی ضعیف می‌شود که نمی‌تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند.

وی افزود: افراد مبتلا کامل بهبود نمی‌یابند، اما به طور مداوم باید این دارو را مصرف کنند، همچنین دارو بصورت رایگان در اختیار افراد قرار می‌گیرد.

وی گفت: در حال حاضر ۱۳ مرکز DIC (مراکز کاهش آسیب‌های اجتماعی در گروه‌های در معرض خطر) در شهرستان چابهار وجود دارد که هر کدام یک تیم شناسایی دارند که در حاشیه شهر و روستا‌های اطراف چابهار در حال شناسایی مکان‌های پر خطر و افراد مبتلا هستند که پس از شناسایی، افراد به مراکز درمانی جهت انجام مراحل درمان معرفی می‌شوند.

وی گفت: روستا‌ها و حاشیه شهر چابهار بصورت مداوم تحت پایش هستند و با توزیع کیت‌های تشخیص ایدز مرحله اولیه انجام می‌شود و درصورتی که مورد مشکوکی وجود داشته باشد اقدامات بعدی جهت آزمایش صورت می‌گیرد و هیچ موردی از قلم نمی‌افتد.

 

 

منبع: ایلنا
نظرات شما