رویداد۲۴ ندا جعفری- مجلس هنوز با افزایش قیمت بنزین مخالفت میکند و برخی نمایندگان به دنبال راهی هستند تا با تبصره یا حذف و اضافاتی، مصوبه افزایش قیمت بنزینرا تغییر دهند. آنگونه که خبرنگار رویداد۲۴ کسب اطلاع کرده قرار است تغییراتی در میزان سهمیه افراد انجام شود و مقدار آن از ۶۰ لیتر افزایش یابد، با این حال بعید به نظر میرسد این اقدام نیز تاثیری در رفع نارضایتی مردم داشته باشد. نمایندگان مجلس نیز هنوز از اقدام سران قوا گلایه دارند و میگویند آنها از فرآیند قانونگذاری حذف شدند و مصوبهای تا این اندازه مهم که با زندگی روزانه مردم سر و کار دارد، بدون دخالت قوه مقننه در جای دیگری تصویب شده است.
دولت میگوید افزایش قیمت بنزین را به استناد اصل ۱۷۶ قانون اساسی از مجلس خارج کرده است
قاسم ساعدی، عضو کمیسیون انرژی در گفتوگو با خرنگار اقتصادی رویداد۲۴ میگوید: ملت ایران شاهد هستند که این لایحه دولت دو بار به مجلس آمد و با رای بسیار بالا از سوی نمایندگان رد شد. مجلس طرفدار افزایش نرخ بنزین نبود، اما دولت از اصل ۱۷۶ قانون اساسی استفاده کرد که «چنانچه قوه مجریه با مشکلات داخلی و خارجی مواجه شد، با نظر قوای سه گانه بتواند تصمیمگیری کند» که این تصمیم میتواند در شرایط مهم امنیتی، دفاعی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی با تشکیل کارگروهی اتخاذ شود.
بیشتر بخوانید: خودروهای داخلی پرمصرف هستند، ایراد از مردم نیست
عضو کمیسیون انرژی میگوید: برای افزایش نرخ بنزین کارگروهی با حضور سران قوا تشکیل شد که بدون نظرخواهی مجلس و با تایید شورای امنیت ملی و موافقت رهبری افزایش نرخ بنزین اعلام شد اما در حال حاضر نمایندگان مجلس از زمان اجرا و شیوه برخورد با این مسئله بسیار ناراحت هستند.
ساعدی ادامه میدهد: علی شمخانی رییس شورای عالی امنیت ملی نیز در این خصوص در صحن علنی مجلس توجیهاتی در عرصه امنیت کشور و تهدیدهای داخلی و خارجی بیان کرد؛ البته در این میان ایراد اساسی این است که ذهنیتها برای اجرای این قانون آماده نبود.
نماینده مجلس دهم با بیان اینکه مردم و مجلس از اعلام این خبر غافلگیر شدند، میگوید: در صورتی که پیش از اعلام نهایی افزایش نرخ بنزین این موضوع از طریق فضای مجازی به مرور اطلاع رسانی میشد؛ شاید دولت با چنین واکنشهایی مواجه نمیشد.
او میگوید: در شرایط کنونی و با حمایت رهبری از این قانون، حفظ امنیت کشور در اولویت قرار دارد و مجلس نیز همسو با مردم در جهت رفع مشکلات آنها حرکت خواهد کرد.
ساعدی با تاکید بر اینکه نظارت دولت بر بازار پس از افزایش نرخ بنزین دقیقتر شده است، میگوید: قرار بر این است دولت به صورت ضربتی به خانوارهای با درآمد پایین کمک کند تا با کمترین آسیب از این شرایط خارج شویم.
او در پاسخ به این پرسش که آیا با این افزایش نرخ بنزین مجلس برنامهای برای افزایش دستمزدها دارد؟ میگوید: قشر عظیمی از جامعه حقوق بگیران هستند و مجلس نیز متوجه معیشت این قشر از جامعه هست، بر این اساس با افزایش قیمت بنزین، کارگروههایی برای افزایش حقوق و دستمزد ایجاد خواهد شد و در کنار آن میزان نظارت در بازار هم تشدید خواهد شد.