صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۰۸ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 29
کد خبر: ۱۹۶۴۸
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۷ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۵

تلاش عربستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس برای نجات داعش در فلوجه

یک فرمانده نیروهای داوطلب مردمی عراق تاکید کرد کشورهای حاشیه خلیج فارس و در راس آنها عربستان سعودی تلاش می‌کنند داعش در فلوجه را نجات دهند.
رویداد۲۴ -«ابوهاشم فنیان الولایی» فرمانده کل گردان‌های سید الشهدای عراق گفت: عملیات فلوجه و ورود نیروهای مردمی به این شهر تبدیل به یکی از بحث برانگیز ترین مسائل عرصه جهادی و دولت عراق شده است. پیش از آغاز عملیات اعلام کردیم که اگر نیروهای داوطلب مردمی همراه با دولت وارد شهر فلوجه نشوند عملیات پاکسازی آن به طول خواهد انجامید.

وی ادامه داد: فرمانده کل نیروهای مسلح تصمیم گرفت تا ماموریت حشد الشعبی مستقر شدن در دو محور شمالی و جنوبی باشد، در محور شمالی با فرماندهی عملیات بغداد همراه شده و در محور جنوبی همراه پلیس فدرال باشد، مساحت کل عملیات بیش از 750 کیلومتر مربع است.

او همچنین توضیح داد: قرار بر این شد تا ورود به شهر فلوجه تنها توسط ارتش عراق صورت بگیرید، ما ماموریت خود را طی 12 روز به پایان بردیم و در حدود 47 روستا را آزاد کردیم. درگیری های سختی را از سر گذراندیم زیرا دشمن سعی می کرد با مبارزه در این مناطق از فشار موجود بر شهر فلوجه بکاهد.

این فرمانده عراقی گفت: ما در بیش از یک محور پیشروی کردیم، هرچه مساحت عملیات و تعداد محورهای عملیاتی ما بیشتر شد توان دفاعی داعشی ها نیز کمتر شد، بر اساس اطلاعاتی که داشتیم بیش از 3 هزار تروریست در مناطق مختلف الگرمه، صقلاویه، البوشجل و الزغارید مستقر شده بودند.

وی تاکید کرد: مساحت فلوجه 100 کیلومتر مربع است، این شهر چند ماه پیش از سقوط موصل سقوط کرد و یک سال و نیم است که داعشی‌ها کنترل شهر را به دست گرفته‌اند آنان در این شهر استحکامات و تونل‌های زیادی بنا کرده‌اند، آنها فلوجه را یک ولایت جداگانه در نظر گرفته و همچون موصل آن را ولایت فلوجه نامیده‌اند.

او با اشاره به ضرورت حضور نیروهای داوطلب مردمی در آخرین مرحله از عملیات 15 شعبان گفت: به نظر ما عملیات پاکسازی شهر فلوجه بدون ورود نیروهای داوطلب مردمی به طول خواهد انجامید، معتقدم که حتی این عملیات بدون ورود دستگاه های امنیتی پیروز نخواهد شد.

وی گفت: هم اکنون دو دیدگاه برای نخست وزیر مطرح است، اولین دیدگاه که نیروهای داوطلب مردمی و اغلب ملت عراق آن را تایید می کنند این است که خطوط دفاعی داعش هم اکنون ساقط شده و بیش از 47 منطقه به دست نیروهای داوطلب مردمی آزاد شده و باید در ادامه نیرهای داوطلب مردمی مسیر خود را ادامه داده و وارد فلوجه شوند.

الولایی ادامه داد: دیدگاه دومی نیز وجود دارد که می گوید این شهر هم اکنون در محاصره کامل است، باید آن را به این صورت رها کنیم تا سلامتی شهروندان تظمین شود همچنین احتمال آن وجود دارد که مردم داخل شهر به دلیل محاصره و سختی اوضاع علیه داعش قیام کنند. اما به آنان پاسخ می دهیم که خانواده های موجود در داخل شهر بیش از 2 سال و نیم است که تحت سلطه داعش هستند و قیام نکرده‌اند این چه معنایی دارد.

او تاکید کرد: مطرح کردن مواردی همچون زمان دادن به خانواده های موجود در شهر فلوجه برای فرار از این شهر، احتمال قیام مردم علیه داعش و مواردی از این قبیل می خواهند عملیات پاکسازی مرکز شهر فلوجه را به تاخیر بیاندازند. من به شما می گویم که گفتگوهایی با حیدر العبادی صورت می گیرد و فشارهایی به او وارد می شود تا تحت عنوان آتش بس برای خروج خانواده ها، تروریست های داعش از شهر خارج شوند.

فرمانده گردان‌های سید الشهدا بر تلاش سعودی‌ها برای نجات داعش در فلوجه تاکید کرد و گفت: همانطور که زمزمه هایی از متوقف کردن عملیات در فلوجه به گوش می رسد تلاش‌هایی نیز برای متوقف کردن عملیات در رقه سوریه صورت می گیرد که به طور حتم کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و در راس آنان سفیر عربستان در بغداد تلاش می کنند تروریست‌های داعش را نجات دهند.

وی در پایان گفت: همانگونه که ابو مهدی المهندس جانشین فرمانده کل نیروهای داوطلب مردمی اعلام کرد بیش از 300 تروریست خارجی در داخل فلوجه حضور دارند، البته آماری که ما در اختیار دارم بیش از این رقم است، ما اطلاع داریم که 600 تروریست خارجی در داخل این شهر مستقر هستند که از خانواده ها به عنوان سپر انسانی استفاده می کنند و حتی بسیاری از غیر نظامیان را اعدام کرده‌اند.

منبع: تسنیم
نظرات شما