رویداد۲۴ این به معنی عقب نشینی ریاض از موضع قبلی خود درباره عدم مذاکره با قطر است. سعودیها قبلا گفته بودند تنها بعد از اجرای ۱۳ شرط اعلامی به طرف قطری، حاضر به گفتگو با این کشور هستند.
وزیر خارجه قطر که در "همایش مدیترانه" در رم ایتالیا سخن میگفت ادامه داد: "مذاکراتی با برادران در عربستان سعودی وجود دارد و امیدواریم در آینده منجر به نتایج مثبتی شود".
وی همچنین از امیر کویت (شیخ صباح الاحمد الصباح) برای میانجیگری در این موضوع تشکر کرد.
شیخ محمدبن عبدالرحمن افزود: "از بن بست در بحران خلیجی (خلیج فارس) به صحبت کردن درباره نگاه به آینده درباره رابطه با عربستان سعودی منتقل شده ایم".
او درباره رابطه با ایران هم گفت که کشورش به رابطه حسن همجواری با تهران متعهد است. وی افزود که دوحه فراموش نمیکند که بعد از محاصره قطر، ایران فضای خود را باز کرد.
عربستان سعودی در کنار امارات، بحرین و مصر در سال ۲۰۱۷، همه روابط سیاسی، اقتصادی و هر گونه تماس و ارتباطی را با قطر قطع کردند.
آنها همچنین مجموعه مجازاتها و تحریمهایی را علیه قطر اعمال کردند که به محاصره این کشور جنوب خلیج فارس منجر شود.
از جمله این تصمیمات میتوان به اقدام سه کشور عربستان سعودی، بحرین و امارات برای تعطیلی سفارتخانههای قطر، اخراج شهروندان قطری و جلوگیری از عبور خودروها، کشتیها و هواپیماهای قطری از مرزهای زمینی دریایی و هوایی خود اشاره کرد.
این وضعیت باعث شد قطر به شدت متحمل ضررهای مالی شود.
این ۴ کشور همچنین ۱۳ شرط را برای ازسرگیری رابطه با قطر اعلام کردند که از جمله میتوان به تعطیلی شبکه الجزیره، کاهش سطح روابط با ایران و تعطیلی پایگاه نظامی ترکیه در قطر اشاره کرد.
عربستان سعودی و هم پیمانانش از زمان قطع روابط با قطر، هر گونه مذاکره قبل از اجرای این ۱۳ شرط را غیرممکن اعلام کرده بودند.
ریاض و امارات از آن زمان مجموعه اقدامات سیاسی اقتصادی فرهنگی را برای سرنگونی حکومت شیخ "تمیم" در قطر آغاز کردند.
دوحه از زمان محاصره تلاش کرد روابط با قطر را تقویت و به سمت ایران در منطقه گرایش پیدا کند.