رویداد۲۴ پس از افزایش قیمت بنزین، قیمت آهنآلات نیز بالا رفت و دستمزدها هم افزایش پیدا کرد. با وجود اینکه دولت تلاش میکند نرخ کالاها را ثابت نگه دارد، عملا افزایش قیمت بنزین بر قیمت تمام شده مسکن تاثیر گذاشته اما شرایط آن وجود ندارد که این تورم را به مصرف کننده تحمیل شود.
حسام عقبایی میگوید بازار مسکن در یک رکود غیر تورمی است و حجم معاملات مسکن امسال در مقایسه با سالهای گذشته کاهش چشمگیری داشته و به تبع این اتفاق نیز قیمتها در این بخش نزولی بوده و پیش از افزایش قیمت بنزین و سهمیهبندی، همواره قیمت مسکن نزولی بوده و حجم معاملات در هر ماه نسبت به ماه پیش از آن کاهش مییافت.
با توجه به رکود حاکم بر بازار مسکن و اقدام دولت در گران کردن بنزین این سوال پیش میآید که تاثیر افزایش قیمت بنزین چه تاثیری روی قیمت مسکن خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: تاثیر سیاستهای اقتصادی دولت بر بازار مسکن/ قیمت اجاره مسکن افزایش مییابد؟
عباس اکبرپور عضو هیات مدیره انجمن راه و ساختمان ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی رویداد۲۴ در مورد وضعیت این روزهای بازار مسکن میگوید: رکود در بازار مسکن تا نیمه سال ۹۹ ادامه خواهد داشت و علت آن هم این است که وضعیت اقتصادی جامعه مناسب نیست ضمن آنکه فشار تحریمها نیز هر روز بیشتر میشود.
او ادامه میدهد: همچنین افزایش نرخ بنزین بر روی کالاهای مختلف نیز اثرگذار بوده و دیگر خرید مسکن برای دلالان و افرادی که میخواهند از این بازار سودی کسب کنند مناسب نیست.
اکبرپور با اشاره به نوسان قیمتها ادامه میدهد: به نظر نمیرسد قیمت مسکن پایین بیاید البته بالا هم نخواهد رفت و در صورتی که فردی نیازمند مسکن است و میخواهد مسکن خود را تبدیل به احسن کند این موقعیت برای او مناسب است، اما برای کسب سود و خرید و فروش شرایط خوبی نیست.
عضو هیات مدیره انجمن راه و ساختمان میگوید: تا یکسال آینده وضعیت شفافتر میشود و وضعیت بین المللی مشخصتر خواهد شد، انتخابات آمریکا نیز برگزار میشود و احتمال اینکه فشار فعلی ایران نیز کمتر شود و سیاستها تغییر کند و تعاملاتی بین دو کشور صورت گیرد، زیاد است.
اکبرپور ادامه میدهد: بسیاری از پروژههای ساختمانی در حال حاضر راکد مانده و به اصطلاح خوابیده است و سرمایهگذاران نیز انتخابی برایشان نمانده این در حالی است که مردم در گذشته در بازار مسکن، طلا و ارز سرمایهگذاری میکردند و همه این بازارها نیز سودده بود، اما در حال حاضر تنها بازاری که سودده است بازار سرمایه و بورس است.
عضو هیات مدیره انجمن راه و ساختمان با اشاره به نوسان روبه رشد در بورس میگوید: در حال حاضر سرمایه گذاری در بورس امیدبخشتر از سایر بازارهاست.
اکبرپور در خصوص تاثیر افزایش قیمت بنزین بر قیمت مسکن نیز میگوید: افزایش سه برابری قیمت بنزین هر چند تاثیر مستقیم بر ساخت و ساز مسکن ندارد، اما ممکن است به همین بهانه برخی قیمت مسکن را نیز تغییر دهند.
این کارشناس مسکن ادامه میدهد: پیشنهاد ما در این شرایط این است که خریداران مسکن زمانی که نرخها صعودی است عجله نکرده و اقدام به خرید مسکن نکنند.
او میگوید: در این شرایط وامهایی که نهادهای مالی تزریق میکنند تا چرخه ساخت و ساز بچرخد موثر است، اما باز اثری در کاهش قیمتها و عرضه بیشتر مسکن ندارد.
اکبرپور میگوید: در کشورهای پیشرفته در صورتی که فردی ۵ تا ۱۰ درصد از قیمت کل یک واحد مسکونی را داشته باشد به عنوان پیش پرداخت از او میگیرند و ۹۰ درصد مابقی را با بهره ۲ درصد برایش محاسبه میکنند و به راحتی فرد صاحب مسکن میشود، اما متاسفانه در ایران یکی از معضلات اساسی خرید مسکن است و فرد متقاضی خرید مسکن باید منابع فراوانی را برای خرید در اختیار داشته باشد. تا زمانی که این روند جهانی نشود شاهد بهبود قابل توجهی در این بخش نخواهیم بود.