رویداد۲۴ البته بعضی از فیلترشکنها کاربرد امنیتی دارند یعنی با عوضکردن آیپی آدرس فرد مورد نظر جلوی هک شدن را میگیرند.
سازمان گزارشگران بدون مرز، ایران را بهدلیل سانسور گستردهٔ اینترنت در ردهٔ ۱۳ کشور دشمن اینترنت دستهبندی کردهاست.
برنامه های فیلتر شکن برای اجرا بر روی سیستم، چند پورت را جهت اجرای دستورات باز میکند. هیچ شرکت امنیتی، امنیت هنگام استفاده از فیلتر شکنها را تأیید نکرده است. پیشرفت فناوری و ارتباطات باعث شده تا افراد بتوانند با یک جستجوی ساده در اینترنت به هر نوع اطلاعاتی در هر زمینهای دست پیدا کنند. همین امکانات اینترنت این قابلیت را به افراد میدهد تا توانایی انتشار هر موضوعی را بر بستر اینترنت داشته باشند. ممکن است تعدادی از این اطلاعات مناسب برای انتشار و در معرض عموم قرار گرفت نباشد.
برخی از روشها و نرمافزارهایی که برای عبور از فیلترینگ وجود دارند قابل اعتماد هستند، اما در این بین برخی از نرمافزارها ممکن است خطراتی برای کاربران استفادهکننده در پی داشته باشند. فیلترشکنهای حاوی بدافزار، ردیابی کاربران، دسترسی شرکتهای شخص ثالث به دادههای کاربران، دزدی پهنای باند، ربودن مرورگر و نشت داده از جمله این خطرات میباشند.
۱- سایفون (Psiphon)
سایفون یک پراکسی وب برای کمک به کاربران اینترنت است تا از سیستمهای فیلترینگ محتوا که برای سانسور اینترنت توسط دولتها استفاده میشوند، عبور کنند. طراحی اولیهٔ سایفون توسط آزمایشگاه سیتیزن در دانشگاه تورنتو صورت گرفتهاست؛ ولی از سال ۲۰۰۸ توسط شرکتی کانادایی به نام سایفون توسعه داده میشود.
این فناوری به کاربران اینترنتی ساکن کشورهای آزاد اجازه میدهد اینترنت آزاد را از طریق رایانه خویش در اختیار کاربرانی که اینترنت در کشور آنها سانسور (فیلتر) میشود از جمله: بلاروس، میانمار، چین، کوبا، مصر، ایران، کره شمالی،عربستان، سوریه، تونس، ترکمنستان، ازبکستان، و ویتنام قرار دهند.
هاتاسپات شیلد (به انگلیسی: Hotspot Shield) یک نرمافزار کاربردی ساخته شده توسط AnchorFree, Inc است که به کاربر اینترنتی اجازه اتصال به شبکه خصوصی مجازی را میدهد.
هاتاسپات شیلد فیلترشکن مناسب و امنی برای عبور از فیلترینگ است. هاتاسپات شیلد سیستمعاملهای مختلفی را پشتیبانی میکند و دارای دو نسخه رایگان و غیررایگان است. هاتاسپات شیلد بسیار امن است و از سیستم رمزگذاری استفاده میکند، کلیه ترافیک مصرفی شما را رمزگذاری میکند، شما را در شبکه ناشناس نگه میدارد و امکان وبگردی امن را به شما میدهد. هاتاسپاتشیلد یک شبکه خصوصی مجازی بین شما و گذرگاه اینترنت شما ایجاد میکند که این تونل بسیار امن و غیرقابل نفوذ است. امکان ردیابی فعالیتهای شما در زمانی که از این فیلترشکن استفاده میکنید و همچنین نفوذ هکرها وجود ندارد.
هاتاسپات شیلد از ارتباطات اینترنتی خانگی و عمومی شما محافظت میکند و ارتباطی امن را برای شما ایجاد میکند، از شما محافظت میکند و امنیت شما را با استفاده از رمزگذاری “HTTPS” بالا میبرد و از کلیه اطلاعات شما از جمله اطلاعات شخصی شما و اطلاعات خرید اینترنتی شما محافظت میکند.
از سیستم شما در مقابل حمله بدافزارها و فیشینگها محافظت میکند.
لنترن (به انگلیسی: LANTERN) نوعی فیلترشکن همتا به همتای متنباز و رایگان است که بر اساس طرحی از شرکت غیرانتفاعی brave new software به منظور مبارزه با سانسور اینترنت و دستیابی افراد به اینترنت آزاد ابداع شدهاست.
هدف لنترن تنها ارائه یک روش سریع برای دور زدن فیلتر اینترنت است و مانند نرمافزار ناشناسی تور یک ابزار و شبکه برای ناشناس ماندن نیست.
لنترن از طریق گوگل تاک میتواند یک ارتباط بین کاربران ایجاد کند. در صورت در دسترس نبودن کاربر مطمئن، امکان دسترسی به سرویس ابری لنترن وجود دارد. این ارتباط کاربران و لنترن رمزنگاری شدهاست.
لنترن برای نخستین بار در نوامبر ۲۰۱۳ با ارسال دعوتنامه برای تعداد محدودی کاربر از پیش ثبت نام شده به صورت آزمایشی شروع به کار کرد.
یک بودجه ۲/۲ میلیون دلاری توسط وزارت امور خارجه آمریکا برای لنترن تأمین شدهاست.[۶] این موضوع باعث ایجاد نگرانی در موردحریم خصوصی کاربران شدهاست.
فریگیت نرمافزاری است که به کاربران اینترنت در کشورهای چین، سوریه، تونس، ایران، ویتنام، امارات متحده عربی و بسیاری کشورهای دیگر اجازه میدهد که به وبگاههایی که توسط دولتها فیلتر (مسدود) شدهاند، دسترسی پیدا کنند. این برنامه از تعدادیپراکسی باز برای عبور دادن اطلاعات کاربران از سد فایروالهایی که کار مسدود کردن وبگاهها را بر عهده دارند، استفاده میکند. شرکت سازندهٔ این نرمافزار تخمین میزند که این نرمافزار ۲۰۰٬۰۰۰ کاربر در سال ۲۰۰۴ داشته باشد.
فیلتر شکن فری گیت به صورت قابل حمل این امکان را به کاربر میدهد که بتواند در هر جایی و با هر کامپیوتری که به اینترنت متصل است بدون نیاز به نصب نرم افزار فیلترینگ را دور بزند. و هدف اصلی برای مبارزه با سانسور اینترنت در چین است.
با فیلتر شکن فری گیت ، فیلترینگ به راحتی قابل دور زدن است. فقط بر روی آیکون برنامه کلیک کنید و به پروکسی سرور به طور کاملا ناشناس وصل می شوید.
سرپرست معاونت تشخیص و پبشگیری پلیس فتا در مورد خطر دسترسی غیرمجاز سرورهای خارج از کشور به اطلاعات و داده های رایانه های شخصی کاربران ایرانی که از اشتراک VPN و نرم افزارهای فیلترشکن استفاده می کنند، هشدار داد.
بسیاری از کاربران اینترنت داخل کشور برای گذشتن از سد سایتهای مسدود و فیلتر شده به سراغ نرم افزارهای فیلترشکن، سایتهای پروکسی و همچنین وی پی ان رفته و این رجوع کاربران به این روشهای عبور از فیلترینگ، باعث رشد فزاینده فروش اکانتهای VPN و نرم افزارهای فیلترشکن شده است به نحوی که رئیس پلیس فتا چندی پیش آمار استفاده کنندگان کاربران ایرانی از VPN را حدود ۳۰ درصد اعلام کرد.
سرپرست معاونت تشخیص و پبشگیری پلیس فتا گفت: بیشتر و اغلب سرورهایی که اشتراک VPN – وی پی ان- را در اختیار کاربران قرار می دهند نه تنها تمامی اطلاعات رد و بدل شده را بررسی و کنترل می کنند بلکه به همین وسیله با پورتهای باز رایانه کاربر، به اطلاعات درون رایانه وی دسترسی پیدا کرده و امکان کپی برداری و یا دیدن اطلاعات داخلی رایانه کاربر را برای سرورهای خارجی میسر می کنند.
وی گفت: با توجه به اینکه کاربران بدون بررسی عملکرد نرم افزارهای فیلترشکن آنها را بر روی رایانه خود نصب می کنند ممکن است این نرم افزارها خود یک تروجان و یا key logger باشند و اطلاعات مربوط به نام عبور کاربری افراد را در اختیار سرور خود قرار دهند.