رویداد۲۴ روز گذشته سپیده قلیان با انتشار پستی در اینستاگرام خود از ابلاغ احکام متهمان پرونده کارگران هفت تپه خبر داد. گفته شده او و به همراه دیگر متهمان پرونده به حبس محکوم شدهاند. جمال حیدری منش وکیل سپیده قلیان نیز میگوید حکم نهایی دادگاه قلیان ابلاغ شده است.
حیدری منش به رویداد۲۴ میگوید: خانم قلیان در مرحله بدوی به ۱۸ سال حبس به خاطر چند اتهام محکوم شده بود و ما به حکم دادگاه بدوی اعتراض کردیم و آقای رییسی نیز درباره تجدید نظر در احکام دادگاه انقلاب در پرونده کارگران هفت تپه دستورهایی صادر کردند بنابراین ما امیدوار بودیم در شرایط رسیدگی به پرونده و اتهامات متهمین تغییراتی ایجاد شود با این حال زمانی که هنوز منتظر جلسه رسیدگی بودیم روز چهارشنبه خبردار شدیم که رای صادر شده است. روز گذشته من به دادگاه مراجعه کردم حکم موکلم را رویت کردم. موکل بنده به ۵ سال حبس محکوم شده است.
او درباره جرییات حکم گفت: تشخیص دادگاه این بوده که سایر اتهامات از جمله تبلیغ علیه نظام، نشر اکاذیب و عضویت در گروههای معاند که در حکم شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران آمده بود، همه به نوعی از آثار جرم تبانی و اجتماع علیه امنیت ملی است و بنابراین درباره بقیه موارد اظهار نظری نشده و دادگاه جرم تبانی را تشخیص داده و برای ایشان ۵ سال حکم قابل اجرا درنظر گرفته است.
او درباره پرونده بازداشت اخیر سپیده قلیان در جریان
اعتراضات آبان ماه در دزفول گفت: آن پرونده در مرحله دادسراست و هنوز به دادگاه نرفته است. اما این حکم قطعی است، اما از طریق اعاده دادرسی پیگیر هستیم تا نتیجه بگیریم.
بیشتر بخوانید:
اعترافات اسماعیل بخشی و سپیده قلیان در صداوسیما +فیلم
به گزارش رویداد۲۴ گفته میشود حکم بقیه متهمان پرونده کارگران هفت تپه نیز مشخص شده و همگی به ۵ سال حبس محکوم شدهاند. تنها رای دادگاه برای
اسماعیل بخشی متفاوت از سایرین بوده است. در حکم بخشی اخلال در نظم و اتهام توهین به رهبری هم در نظر گرفته شده که این اتهامات سه سال حبس به حکم او اضافه کرده است. اسماعیل بخشی عملا با این حکم به ۸ سال زندان محکوم خواهد شد. اخلال در نظم مجازات شلاق هم خواهد داشت.
در پاییز سال ۱۳۹۷، کارگران و همچنین خانوادههای کارخانههای هفت تپه و فولاد اهواز، چند راهپیمایی در شهرهای شوش و اهواز برگزار کردند.
کارگران هفت تپه از تابستان سال گذشته در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی، به رسمیت شناخته نشدن تشکل مستقل کارگران و واگذاری هفت تپه که شائبههای مالی بسیاری داشت، تجمعات مختلفی برگزار کردند.
اسماعیل بخشی، سپیده قلیان، ساناز الهیاری، امیرحسین محمدی فرد، امیر امیرقلی، عسل محمدی و علی نجاتی از افرادی هستند که نام آنها در پرونده هفت تپه به عنوان متهم ذکر شد.
در پی صدور احکام سنگین زندان برای متهمان پرونده هفت تپه در شهریور سال گذشته در دادگاه انقلاب تهران، اعتراضاتی در شبکههای اجتماعی به راه افتاد و برخی
نمایندگان مجلس ایران و مقامات دولتی هم به این احکام اعتراض کردند.
پس از اعتراضات به احکام صادره، ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه ایران، دستور ویژهای برای «تجدیدنظر و رسیدگی منصفانه» در خصوص «احکام صادره در برخی پروندههای اخیر» داد و بلافاصله محمد شریعتمداری وزیر تعاون و کار در نامهای از این اقدام تشکر و اعلام آمادگی کرد که کمیته مشترکی برای رسیدگی به مسائل کارگری تشکیل دهد.
سپیده قلیان از بازداشتشدگان حامی کارگران معترض کارخانه نیشکر هفت تپه، با انتشار یک پست در اینستاگرام خود روز گذشته را «شنبه سیاه» خواند و نوشت: امروز صبح پیروی پیامک چهارشنبه به دادگاه انقلاب مراجعه کردم. ابتدا گفتند رای صادر نشده و در نهایت با پیگیری و پافشاری وکیلم حکم به ما ابلاغ شد. وقتی از منشی شعبه ۳۶ دادگاه انقلاب جزئیات احکام را مطالبه کردم با تشر به من گفت که نمیگوییم حکم شما چند سال است که بازی رسانهای انجام ندهید و فقط میزان قابل اجرای آن را به شما میگوییم.