صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۱۹۸۲۸۴
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۶ - ۳۰ آذر ۱۳۹۸

توصیه‌های طب سنتی برای شب یلدا

یک متخصص طب سنتی با تاکید بر پرهیز از حجیم خوری در شب یلدا، گفت: مصرف انار، آجیل بی نمک، شلغم و دمنوش‌ها توصیه می‌شود.

  رویداد۲۴  مهر علیرضا یارقلی در خصوص توصیه‌های طب سنتی در مورد تغذیه شب یلدا، گفت: نکته مهم است این است که در این شب از پرخوری پرهیز شود و آجیل شور به هیچ وجه خورده نشود.

وی به میوه‌های شب یلدا اشاره و تاکید کرد: خوردن انار بسیار توصیه می‌شود، اما هندوانه، چون میوه این فصل نیست باید کم خورده شود. همچنین خوردن پرتقال خیلی توصیه نمی‌شود و به جای آن می‌توان مرغ را در آب پرتقال بپزند تا علاوه بر استفاده از مزایای پرتقال، غذا نیز خوشمزه شود و هم سردی میوه‌ها گرفته شود.
 

بیشتر بخوانید:
دمنوش‌هایی که عوارض آلودگی هوا را از بین می‌برند



این متخصص پژوهشگر طب سنتی با اشاره به اینکه در این شب انواع مخلفات و غذا‌ها فراهم است گفت: در مجموع باید غذا‌های سبک و کم حجم میل شود و بیشتر بحث دورهمی مطرح است.

یارقلی، خوردن لبو و شلغم را نیز توصیه کرد و اظهار داشت: شلغم یک غذای کامل است و در صورت سرماخوردگی می‌توان وسط شلغم را عسل ریخت و میل کرد.

وی همچنین در خصوص دمنوش‌ها نیز افزود: در صورت داشتن سرماخوردگی در این شب می‌توانند از دمنوش گل گاوزبان و لیمو عمانی استفاده کنند که کوفتگی را می‌گیرد و همین باعث بهبود سرماخوردگی می‌شود و در شرایط عادی نیز دمنوش بابونه، مرزنجوش و آویشن توصیه می‌شود. همچنین دمنوش‌های بادرنجبویه، ورون (به لیمو) که برگ خوش بو و بسیار مفید دارد نیز توصیه می‌شود.

وی در مورد استفاده از گوشت و مرغ نیز در شب یلدا گفت: بهتراست از گوشت‌های لطیف استفاده شود و گوشت گوسفند بهتر است، ولی برای کم شدن غلظت گوشت می‌توان هنگام پختن گوشت چند قاشق سرکه به آن اضافه کنند و اگر بخواهند لطیف‌تر شود می‌توانند آن را با آب نخود بپزند.

یارقلی تاکید کرد: گوشت گوساله نیز سرد نیست، اما چون خیلی غلیظ است اثرات سرمازایی ایجاد می‌کند به همین دلیل است که توصیه نمی‌شود.
نظرات شما