رویداد۲۴ با پایان ثبت نام نامزدهای انتخابات مجلس یازدهم، هیاتهای اجرایی که زیرمجموعه وزارت کشور و دولت هستند برای بررسی صلاحیتهای اولیه نامزدها وارد عمل شدند. با ثبت نام اندک نیروهای اصلاح طلب در این دوره و شرایط نامساعد جامعه، انتظار میرفت محدودیتها کمتر و نیروهای بیشتری برای رقابت در انتخابات تایید شوند، اما ردصلاحیتهای گسترده اصلاحطلبان که به عقیده برخی بدون سند در هیاتهای اجرایی صورت گرفت، جامعه و جریان اصلاحطلب را در شوک عمیقی فرو برد! زیرا کمتر کسی فکر میکرد هیات اجرایی که زیرمجموعه دولت است بخواهد تا این اندازه با شورای نگهبان همسویی و همکاریی داشته باشد.
با اینحال کارشناسان و فعالین سیاسی خواهان پاسخگویی روحانی در این زمینه هستند، داریوش قنبری نامزد ردصلاحیت شده در این دوره نیز معتقد است برای بررسی صلاحیتها بسیار سلیقهای عمل شده و زیرمجموعه دولت عقبه و حامیان خود را به راحتی قلع و قمع کرده است.
بیشتر بخوانید:
آخرین اخبار از رد صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس یازدهم/ وزارت کشور روحانی، زحمت شورای نگهبان را کم کرد!
داریوش قنبری فعال سیاسی اصلاح طلب به رویداد۲۴ میگوید: در مجموع اقدامات فعلی هیاتهای اجرایی در مقایسه با گذشته قابل مقایسه نیست. در گذشته هیاتهای اجرایی عمدتا به استعلام از مراجع چهارگانه میپرداختند و کسانی که محکومیت یا پروندهای داشتند را به آنها اعلام میکردند و با سند و مدرک رد صلاحیت میکردند. اما متاسفانه در این دوره این اتفاق رخ نداده و هیاتهای اجرایی به صورت استنباطی و استصوابی عمل میکنند؛ در صورتی که اصلا وظیفه و کارشان این نیست.
دولت عقبه خود را از میدان به در کرد
قنبری با بیان اینکه هیاتهای اجرایی ماهیت و حوزه دسترسی خود را برخلاف قانون افزایش دادهاند، تصریح کرد: یک زمانی فردی محکومیت دارد و مراجع ذیصلاح که از قبل مشخص و تعیین شده هستند، براساس استعلام آنهم بر اساس اسناد و مدارک و نه براساس سلیقه و مسائل سیاسی و جناحی این موضوع را اعلام میکنند.
این فعال سیاسی ادامه داد: دولت که با پشتوانه جریان اصلاحطلب روی کار آمده در نهایت از طریق هیاتهای اجرایی که از طریق همین دولت انتخاب شدهاند، عقبه خود که اصلاحطلبان هستند را از میدان به در کردند. به قولی اصلاحطلبان از طریقی افرادی ردصلاحیت شدند که چندسال قبل با حمایت همین افراد ردصلاحیت شده قدرت گرفتند.
روحانی باید برای ردصلاحیتها در هیاتهای اجرایی پاسخگو باشد
قنبری با اشاره به اینکه بهتر است مسئولان مربوطه در این خصوص توضیح لازم را بدهند، یادآور شد: قرار نبود که کاری خلاف قانون صورت بگیرد، اما قرار هم نبود که براساس سلیقه و مشی سیاسی و جناحی، افراد را ردصلاحیت کنند. اما به طور کل هیاتهای اجرایی نتوانستند کارنامه مثبتی در این دوره از خود به جا بگذارند و در مسیر شعارهای روحانی حرکت کنند.
نماینده پیشین مجلس با بیان اینکه بعید میدانم نگاه واقعی دولت نیز همین باشد، یادآور شد: واقعا نمیدانم چگونه است که در ترکیب هیاتهای اجرایی افرادی قرار گرفتهاند که تا این اندازه از شعارهای دولت دور است. دولت و مراجع مربوطه بهتر است هرچه سریعتر دراین رابطه توضیحات لازم برای شفاف سازی را ارائه کنند. به هرحال در شرایط فعلی عدهای احساس مسئولیت و وظیفه کردهاند که وارد صحنه شوند برای خدمت رسانی به مردم؛ اما این برخوردها و قلع و قمعها با نیروهای درون نظام اصلا کار پسندیدهای نبود. ما و سایر حامیان دولت هم حقیقتا از این اقدام در حالت گیجی و شوک به سر میبریم.
این فعال سیاسی ادامه داد: روحانی در سال ۹۶ نطقی در خصوص ردصلاحیت گسترده اصلاح طلبان داشتند و گفتند ما به حتی به اقلیتهای مذهبی هم اجازه حضور در انتخابات و صحنه سیاسی را میدهیم، چگونه است که به نیروهای مسلمان این اجازه را نمیدهیم؟ همواره این انتظار از روحانی بوده که با مردم صحبت کند، اما تاکنون اینگونه نبوده اما با اینحال بازهم این درخواست را از روحانی داریم که با مردم صحبت کند و نحوه بررسی صلاحیتها را توضیح دهد.
بعید میدانم روحانی محافظه کاری کرده باشد
قنبری میگوید: رئیس جمهور باید از وزیر کشور بخواهد که پیگیر این موضوع باشد. کسانی که رد صلاحیت شدند از حامیان دولت و دلسوزان کشور بودند، واقعا برای همه ما این رفتار عجیب است و همه ما به نوعی در شوک به سر میبریم. زیرا برخورد با همفکران آنهم بدون سند و مدرک قابل انتظار نبود. همراهی هیاتهای اجرایی با شورای نگهبان به نوعی محدود کردن فضا برای رقابت است.