صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۰۷ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 28
کد خبر: ۱۹۹۳۳۵
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۹ - ۰۹ دی ۱۳۹۸

درگیری موشکی در عراق به کجا ختم می‌شود؟/ وقوع جنگ نیابتی بین ایران و آمریکا بعید نیست

براساس اتهامات آمریکا، حمله اخیر به K۱ از نظر زمانبندی، به احتمال زیاد، توسط نیرو‌های وابسته به ایران انجام شده و یک پیام هشدار مهم برای واشنگتن است، مبنی بر اینکه دست از ادامه دخالت‌ها در مسائل داخلی عراق بردارند.

  ررویداد۲۴ ای الیوم نوشت: سفر پنهانی مایک پومپئو به عراق و دیدار از پایگاه نظامی عین الاسد در الانبار، بدون اطلاع قبلی به مسئولان عراقی، نشان دهنده نگرانی بی سابقه آمریکاست از حملاتی که به نیرو‌های نظامی و دیپلمات‌های آمریکایی در مناطق متعددی از عراق شد.

 سفر مذکور، پس از حمله موشکی به پایگاه نظامی «k۱» آمریکا در نزدیکی شهر کرکوک صورت گرفت؛ حمله‌ای که منجر به کشته شدن یک آمریکایی و مجروح شدن چند سرباز شد و این نخستین بار است که از زمان خروج رسمی نیرو‌های آمریکایی از عراق در پایان سال ۲۰۱۱، خسارت جانی متوجه نیرو‌های آمریکایی می‌شود.
بیشتر بخوانید:
درگیری ایران و آمریکا در سال آینده می‌تواند به نقطه اوج خود برسد

براساس اتهامات آمریکا، این حمله از نظر زمانبندی، به احتمال زیاد، توسط نیرو‌های وابسته به ایران انجام شده و یک پیام هشدار مهم برای واشنگتن است، مبنی بر اینکه دست از ادامه دخالت‌ها در مسائل داخلی عراق بردارند.

ده حمله قبلی که پایگاه‌های نظامی و سفارت آمریکا در منطقه الخضراء را هدف گرفت، هشدار آمیز بود، اما از حیث دقت، به پای حمله شب جمعه گذشته که منجر به کشته و زخمی شدن سه تن از سربازان آمریکایی شد، نمی‌رسید و این امر، بیانگر آن است که گروه‌های وابسته به ایران، به نقشه «ب» منتقل شده اند، که همان اعلان جنگ علیه حضور نظامی آمریکا در عراق، برای واداشتن ترامپ به خارج کردن حدود شش هزار سرباز است.

در ماه‌های اخیر شاهد حملات موشکی و هوایی «ناشناسی» به پایگاه‌های حشد الشعبی در شمال و غرب عراق بودیم و گزارش‌های خبری، احتمال می‌دهد که رژیم صهیونیستی پشت این حملات قرار گرفته باشد.

باتوجه به تحولات اخیر، فاصله شعله ور شدن جنگ نیابتی بین ایران و ایالات متحده در خاک عراق، به اندازه «دو سر کمان» است و قطعا، براساس تجارب گذشته، می‌توان گفت ایالات متحده از این جنگ بازنده بیرون می‌آید؛ چرا که این جنگ هرگز به هدف گرفتن نیرو‌های آمریکایی در عراق منحصر نمی‌شود و شعله آن، به شرق فرات در سوریه و چه بسا پایگاه‌ها و کشتی‌های جنگی آمریکایی در خلیج فارس نیز برسد.
منبع: انتخاب
نظرات شما