رویداد۲۴ با حمله نیروهای نظامی ایالات متحده آمریکا در حوالی فرودگاه بغداد، سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه و شمار دیگری از همراهانش به شهادت رسیدند. در ایران بعد از انتشار رسمی خبر شهادت این نظامی ۶۳ ساله، سه روز عزای عمومی اعلام شد و رسانهها از او با عنوان سپهبد یاد کردند، با این حال آنچنان که در قانون آمده در صورت شهادت نیروی نظامی سپاه، آن فرد دو درجه ترفیع خواهد گرفت.
در ماده ۱۲۰ تشکیل و فعالیت سپاه آمده است: «برای هرکدام از کارکنان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که براثر حملات زمینی، هوایی و دریایی دشمن کشته شوند، حکم شهید صادر میشود.»
همچنین در ماده ۸۸ قانون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آمده است: «در موارد استثنایی به منظور تأمین نیازمندیهای سپاه و حفظ تعادل در سلسله مراتب مشاغل حساس حسب مورد با پیشنهاد رئیس ستاد کل، فرماندهی کل سپاه، وزیر و تصویب فرماندهی کل، پرسنل کادر ثابت نظامی و بسیجیان ویژه از حداکثر تا ۲ سال درجه موقت ترفیع بهرهمند میشوند.»
از آنجایی که برابر مقررات نظامی کشته شدن در حین انجام وظیفه یکی از شرایط ترفیع رتبه کارکنان نیروهای مسلح است، برای شهید قاسم سلیمانی حکم ترفیع درجه صادر خواهد شد اما مشخص نیست این ترفیع درجه به میزان دو رتبه خواهد بود یا همان یک درجه ترفیع صادر خواهد شد.
واژه شهید در مقررات جاری کشور به افراد نظامی و غیر نظامی اطلاق میشود که جان خود را در راه تکوین، شکوفایی، دفاع و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی و کیان جمهوری اسلامی ایران و استقلال و تمامیت ارضی کشور، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمن و عوامل ضد انقلاب و اشرار نثار کنند.
اگر در روزهای آینده برای شهید قاسم سلیمانی حکم ترفیع درجه سپهبدی صادر شود، او نخستین سپهبد در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خواهد بود و اگر درجه ترفیع او ارتشبدی شود، او نخستین ارتشبد تاریخ جمهوری اسلامی خواهد شد.
قاسم سلیمانی از ۴ بهمن سال ۸۹ به درجه سرلشگری رسید و حتی پیش از این برای مدت کوتاهی زمزه ارتقا رتبه نظامی او به درجه سپهبدی به گوش میرسید، با این حال به دلیل اینکه درجه فرمانده کل سپاه، سرلشکر بود، غیرمنطقی بود که درجه فرمانده سپاه قدس سپهبد باشد.
از نظر اهمیت در ترتیب مدارج نظامی، مقام سرلشگری جایگاهی میان درجات سرتیپی و سپهبدی و این سه درجه در کنار درجه ارتشبدی از جمله رتبههایی هستند که فقط تعداد کمی از نظامیان به شرط داشتن شرایط لازم قادر به کسب آن میشوند.
اگرچه در سالهای پیش از پیروزی انقلاب اسلامی شماری از فرماندهان نیروهای مسلح با درجه سپهبدی یا ارتشبدی مشغول خدمت بودند، اما در جمهوری اسلامی ایران درجه سرلشگری تاکنون بالاترین درجات نظامی است که از سوی فرماندهی کل قوا تنها به شمار معدودی از نظامیان در قید حیات اعطا شده است.
زندگی نظامی قاسم سلیمانی از زمان ورودش به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سالهای شروع جنگ تحمیلی آغاز و تا زمان شهادتش ادامه داشت، او را میتوان تنها مقام نظامی ایران با معروفیتی جهانی تلقی کرد.
باتوجه به قوانیین موجود و عدم تبعیض بین شهدا هر نظامی بعد از شهادت به یک درجه بالاتر نائل میگردد و تا کنون هم اینگونه بوده لطفا شایعه نسازید که در شان شهدا نیست این سخنان فقط باعث بدبینی افکار عمومی می شود که بین شهدا نیز تفاوت قائل میشوند