رویداد۲۴ با توجه به حمله شب گذشته ایران به پایگاه عین الاسد نگرانیها از بابت آغاز جنگ میان ایران و آمریکا شدت گرفته است.
دو پاسخ به این سوال میتوان داد:
۱ - جنگ آغاز شده است. وقتی در تحریمهای همه جانبه آمریکا هستیم و اقتصادمان هدف موشکهای هوشمند تحریم قرار گرفته و وقتی پنتاگون آشکارا مقام رسمی کشورمان در عراق را ترور میکند و وقتی که موشکهای سپاه اهداف آمریکا را در عمق خاک عراق هدف قرار میدهند، اگر نامش جنگ نیست پس چیست؟
۲ -، اما اگر منظور این است که جنگی فراگیر، مانند آنچه ۸ سال بین ایران و عراق گذشت یا اتفاقی همانند دو حمله آمریکا به عراق در ۱۹۹۱ و ۲۰۰۳ میافتد، چنین به نظر نمیرسد.
اگر آمریکا میخواست چنان جنگی را علیه ایران بیاغازد، این اتفاق ابتدای تابستان ۹۸ رخ میداد، یعنی چند روز بعد از سرنگونی پهپاد جاسوسی آمریکایی بر فراز خلیج فارس توسط سپاه.
حمله به پایگاههای نظامی آمریکا، اقدامی تلافی جویانه بود، ولی سرنگونی پهپاد آمریکایی، فاقد این وصف بود و حتی بین ایران و آمریکا درباره محل سرنگونی نیز اختلاف وجود داشت؛ ایرانیها میگفتند پهپاد وارد حریم هوایی ایران شده بود و آمریکاییها مدعی بودند کمی آن طرفتر و در آبهای بین المللی سرنگون شده است.
در آن ایام نیز این سؤال نگران کننده به طور جدی وجود داشت که واکنش آمریکا چه خواهد بود؟ هر چه باشد، ایران به هواپیمای آمریکایی موشک زده بود و بسیاری، حمله موشکی به برخی تاسیسات نظامی و اقتصادی ایران را پیش بینی میکردند.
اما در عمل چه اتفاقی افتاد؟ هیچ! و حتی ترامپ از ایران تشکر کرد که هواپیمای مجاور را که حامل ۳۵ نظامی امریکایی بود را سرنگون نکرده است!
آنچه بامداد ۱۸ دی رخ داده، اقدام تلافی جویانهای بود که ترامپ کوشیده بود با توئیتهای تهدید آمیزش، مانع از تحقق آن شود، ولی شد، آنچه شد.
علیرغم لحن تهدید آمیز ترامپ در روزهای بعد از ترور شهید سلیمانی، او بعد از حمله به پایگاههای آمریکایی واکنش تندی نشان نداد. برخی چهرههای جمهوریخواه نیز -که هم حزبی ترامپ محسوب میشوند- خواستار عدم ورود به جنگ شدند و رئیس مجلس نمایندگان آمریکا هم تصریح کرد که آمریکا و جهان تاب جنگ را ندارند.
همچنین افکار عمومی آمریکا نیز با ورود آمریکا به جنگ همراهی نمیکنند و اتفاقاً در این فقره، ترامپ را مسوول تنش آفرینی میدانند.
مضاف بر همه این ها، متحدان منطقهای آمریکا نیز ترامپ را از آغاز یک جنگ در خاورمیانه برحذر میدارند چرا که میدانند جنگ با ایران، میتواند کل منطقه را به آتش بکشد و زیرساختهایی که طی دهها سال ایجاد شده است را منهدم کند.
همچنین ورود به جنگی با آینده نامعلوم برای رئیس جمهوری که در آستانه استیضاح و انتخابات است، نمیتواند اقدام سیاسی مدبرانهای باشد.
یک علامت هم دیگر نیز در این میان وجود دارد و آن ادعای آمریکایی هاست مبنی بر این که "حملات موشکی به پایگاه آمریکایی ها، تلفات جانی نداشته استگ. اگر این خبر صحت داشته باشد که بعید است دولت آمریکا خود را برای حمله بی تلفات، درگیر جنگ کند و اگر حملات تلفات داشته، ولی آمریکاییها آن را کتمان میکنند، معنی اش این است که میخواهند حفظ وجهه کنند و عدم پاسخ نظامی شان را توجیه نمایند.
همه این عوامل دست به دست هم میدهد تا امیدوار باشیم جنگی "فراگیر" لااقل در آینده نزدیک رخ نخواهد داد، هر چند که متغیری به نام دونالد ترامپ را نباید نادیده گرفت.
بنده بعید میدونم دو کشور وارد جنگ تمام عیار شوند چون امریکا در استانه انتخابات قرار داره و هنوز هم از بابت خروج خودسرانه و یکجانبه از برجام تحت فشارهای داخلی قرار داره و هم فصلی که توش قرار داریم مناسب اغاز جنگ نیست شما ببینید اکثر جنگهای منطقه در فصل معتدل اغاز شده جنگ اول خلیج فارس بین عراق و امریکا و جنگ دوم امریکا و عراق و جنگ عراق بر علیه ایران
قدرت نظامی ایران بقدری بازدارنده شده که امریکا توانایی هلی برن اونهمه نیرو به منطقه نداره و چون اغاز گر بودند مطمئننا ایران تلافی کرد و بازهم تلافی خواهد کرد امریکا نمیخواد در باتلاق بزرگی مثل ایران گیر کنه چون از ظهور دوباره داعش میترسه در بهترین شرایط امریکا هم به اهدافی ایرانی در سوریه و عراق حمله خواهد کرد که قطعا با جواب دوباره ایران مواجه خواهد شد