محمود فتوحی در این مراسم با تسلیت به همه دانشجویان، خانواده آنها و مسوولان دانشگاه افزود: در روزها و هفتههای اخیر غم شهادت سردار سلیمانی، جانباختن هموطنان ما در کرمان و سخت تر از همه از دست دادن فرزندان این سرزمین در سانحه سقوط هواپیما و سیل سیستان و بلوچستان دل هر ایرانی را به درد آورده است.
وی گفت: در حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی، ۱۷۶ مسافر و خدمه پرواز جان باختند که ۱۶ تن از آنها، دانش آموخته های دانشگاه شریف بودند. بر همین اساس دانشگاه بنا دارد تعدادی بورسیه تحصیلی و تحقیقاتی را با موافقت و حمایت معنوی خانوادههای دانش آموختگان جان باخته و با کمک بنیاد حمایت از نخبگان ارائه دهد.
رییس دانشگاه صنعتی شریف افزود: این بورسیه به نام عزیزان از دست رفته، سالیانه به تعدادی از دانشجویان اهدا می شود تا یاد و نام آنها همچنان در یادها باقی بماند. همچنین نماد این جانباختگان طراحی شده و در دانشگاه نصب میشود.
نماد یادبود جانباختگان سانحه هوایی در دانشگاه شریف طراحی و نصب می شود
وی گفت: جانباختگان حادثه هواپیمای اوکراینی فرزندان ما بودند که در جای جای دانشگاه با آنها خاطره داریم و برای یادمان آنها نماد جانباختگان در دانشگاه طراحی و نصب می شود.
فتوحی با تاکید بر اینکه هر یک از جانباختگان دانشگاه شریف در حادثه هواپیما، افتخاری برای کشور و دانشگاه بودند، اظهار داشت: بار علمی بالای این جانباختگان این داغ را بیشتر سنگین کرده است؛ زیرا آنها همانند فرزندان ما بودند که در جای، جای دانشگاه با آنها خاطره داریم و باید امروز از این خاطرهها به تلخی یاد کنیم.
وی درباره موفقیت های جان باختگان شریف اظهار داشت: همه این فارغ التحصیلان برای اعتلای صنعت کشور تلاش کردند و موفقیتهای زیادی در صحنههای علمی داخل و خارج کشور کسب کردند. همچنین این عزیزان در هر کجای دنیا که بودند شعله عشق به سرزمین مادری در دل آنها روشن بود و نام دانشگاه شریف و ایران را بالا بردند تا غم از دست دادن آنها جانکاه شود.
رییس دانشگاه شریف با تاکید بر اینکه بزرگترین سرمایه هر کشوری سرمایه و نیروی انسانی با استعداد آن است، تصریح کرد: از دست دادن حتی یکی از نیروهای با استعداد، خسرانی جبران ناپذیر است؛ زیرا جوان با استعداد امید آینده کشور است و باید از این جوانان محافظت کرد تا رشد و بالندگی کشور را به همراه بیاورند.
وی ادامه داد: با سرمایه گذاری روی نسل جوان کشور میتوان از تنگاهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و مدیریتی عبور کرد و باید فضا را برای آنها به نحوی آماده کنیم که موفق به انجام این هدف مهم شویم.
فتوحی با تاکید بر اینکه نباید چنین حوادثی تکرار شود، گفت: نمی توان گذشته را جبران کرد؛ ولی باید از چنین حوادثی درس گرفت تا بار دیگر تکرار نشود.
به گزارش ایرنا، یک فروند هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ متعلق به شرکت هواپیمایی اوکراین اینترنشنال با شماره پرواز ۷۵۲ با ۱۶۷ مسافر و ۹ خدمه پرواز که در ساعت ۶ و ۱۲ دقیقه صبح چهارشنبه ۱۸ دی ماه از فرودگاه امام خمینی (ره) به مقصد کییف پرواز خود را آغاز کرد و در ساعت ۶ و ۱۸ دقیقه صبح در حوالی صبا شهر از توابع استان تهران سقوط کرد که در این حادثه همه سرنشینان آن جان باختند.
در این هواپیما ۵۲ جوان دانش آموخته دانشگاههای کشور حضور داشتند. حمیدرضا ستاره کوکب، مهدی اسحاقیان، پونه گرجی، ایمان آقا بالی، آرش پورضرابی، محمد الیاسی، فائزه فلسفی، میلاد قاسمی آریایی، الناز نبیی، محمد امین بیروتی، مریم ملک، زهرا حسنی سعدی، امیر اشرفی حبیب آبادی، محمد صالحه، غزل نوریان و منصور اثنی عشری ۱۶ دانش آموخته دانشگاه صنعتی شریف بودند که در حادثه هواپیمای اوکراینی جان باختند.