صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 06
کد خبر: ۲۰۱۹۵۵
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۱ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۸

آنچه در مورد ویروس جدید کرونا باید بدانید

افزایش موارد ابتلا به ویروس جدید کرونا در چین در سطح بین‌المللی مایه نگرانی شده است. اما این ویروس چگونه انتقال می‌یابد. چه تدابیری باید برای جلوگیری از مصاب شدن به این ویروس در نظر گرفته شود؟

رویداد۲۴ آیا ویروس جدید کرونا به سادگی انتقال می‌یابد؟

مقام‌های چین تایید کرده اند که از زمان شیوع این ویروس در دسمبر ۲۰۱۹ تا حالا ۴۴۰ تن به آن آلوده شده اند. به نظر می‌رسد کهن‌سالان بیشتر در معرض مصاب شدن به این ویروس قرار دارند. تا حالا دست کم ۹ تن در نتیجه مبتلا شدن به بیماری تنفسی ناشی از این ویروس جان داده اند.

دیگر در کجاها شیوع یافته؟

تایلند، جاپان و کوریای جنوبی نیز از قضایای مصاب شدن به این ویروس گزارش داده اند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، در کشورهای آسترالیا و فیلیپین نیز دو تن به ظن آلوده شدن به این ویروس زیر تحقیق قرار دارند. مقام‌های امریکایی روز سه شنبه از نخستین واقعه ابتلا به این ویروس در واشنگتن خبر دادند. همه کسانی که به این ویروس آلوده شده اند یا احتمال می‌رود به این بیماری مصاب شده باشند، قبلاَ در شهر ووهان چین بوده اند.

با توجه به افزایش مسافرت‌ها در چین در آستانه سال جدید چینی که روز شنبه تجلیل می‌شود، خطر شیوع سریع‌تر این بیماری نیز وجود دارد. همه ساله در آستانه سال جدید چینی صدها میلیون شهروند این کشور از خارج و یا در داخل مسافرت می‌کنند. چندین کشور همسایه چین و برخی میدان‌های هوایی به بررسی مسافرانی که از چین برمی‌گردند شروع کرده اند.

ویروس جدید کرونا چگونه انتقال می‌یابد؟

مقام‌های صحی چین تایید کرده اند که ویروس کرونا از انسان به انسان نیز انتقال می‌یابد. اما تا حالا هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که این ویروس از طریق دستگاه تنفسی انتقال یافته باشد. یک سوال بی‌پاسخ دیگر این است که این ویروس تا چه اندازه عفونت‌آور است و آیا در بدن انسان دست‌خوش جهش یا موتاسیون می‌شود یا نه.

نخستین عفونت‌های ناشی از این ویروس به ماهی شهر ووهان و بازار حیوانات وحشی برمی‌گردد که حالا مسدود شده است. این ویروس ممکن است در نتیجه تماس مستقیم میان انسان و حیوانات انتقال یافته باشد و این احتمال نیز بعید نیست که ویروس کرونا مانند بسیاری مکروب‌های دیگر به سادگی از طریق هوا انتقال یافته باشد.

ویروس‌هایی که می‌توانند میان انسان و حیوان انتقال یابند باعث بیماری‌های موسوم به «زئونوز» (بیماری مشترک انسان و حیوان) می‌شوند. این ویروس‌ها ممکن است هنگام صرف گوشت یا تولیدات حیوانی به بدن انسان انتقال یابند.

راجع به ویروس جدید چه می‌دانیم؟

کارشناسان اخیراَ توالی‌یابی یا تسلسل ژنی ویروس کرونا را رمزگشایی کرده اند که به نام (2019-nCoV) یاد می‌شود. ویروس‌های کرونا نخستین بار در دهه ۱۹۶۰ کشف شدند. همه این ویروس‌ها به خودی خود مرگ‌آور نیستند و باعث تب‌، سرفه و کم آوردن نفس می‌شوند. برخی اوقات ممکن است اختلالاتی در معده وارد کرده و سبب اسهال گردد.

اما ویروس‌های کرونا از نوع «ویروس آر ان ای» هستند که شدیداَ انطباق پذیر و از نظر ژنتیکی متنوع می‌باشند. به این معنی که این ویروس‌ها می‌توانند به سادگی در میان گونه‌های متنوع انتقال یافته و آن‌ها را مصاب کنند. برخی از این ویروس‌ها عامل بیماری‌های جدی اند که منجر به مشکل تنفسی، سینه بغل و حتی مرگ می‌شوند.

به گونه مثال در سال‌های ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ یک نوع ویروس کرونا به نام (SARS-CoV) در ۳۰ کشور شیوع یافت. در سراسر جهان بیش از ۸۰۰۰ تن به بیماری سارس مبتلا شدند و حدود ۱۰۰۰ تن جان باختند.
چه اقداماتی برای جلوگیری از شیوع این بیماری نیاز است؟

سازمان جهانی صحت روز چهارشنبه در این رابطه یک جلسه اضطراری برگزار می‌کند. یک کمیسیون اختصاصی راجع به اعلام وضعیت اضطراری صحی تصمیم می‌گیرد. اگر چنین وضعیتی اعلام شود، به تعقیب آن ترتیباتی برای ساحات قرنطین شده، افزایش بررسی‌های مرزی، ایجاد مراکز ویژه تداوی و محدودیت مسافرت‌ها گرفته می‌شود.

قبلاَ میدان‌های هوایی چین و برخی دیگر کشورهای آسیایی و همچنین ایتالیا و ایالات متحده امریکا اعلام کرده اند که مسافران را مورد معاینه تشخیص تب قرار می‌دهند. اما تا حالا نه سازمان صحی جهان و نه وزارت خارجه آلمان هشداری در مورد سفر به شهر ووهان چین صادر نکرده اند.

طبق معمول توصیه می‌شود که بهداشت و احتیاط رعایت گردد. به گونه مثال، از تماس نزدیک با حیوانات و کسانی که از عفونت سیستم تنفسی رنج می‌برند خودداری شود. علاوه بر این توصیه می‌شود که دست‌ها به صورت مرتب با آب و صابون شسته شوند، خصوصاَ بعد از تماس مستقیم با افراد مریض.

کارشناسان صحی به این باور نیستند که این ویروس جدید کرونا به سراسر جهان گسترش یابد. یوناس شمیت خانازیت، ویروس‌شناس در انستیتوت برنهارد نوخت در هامبورگ می‌گوید که نیاز به تدابیر خاصی در آلمان نمی‌رود. او می‌گوید که خطر کنونی از ناحیه این ویروس بسیار پایین است. اما او می‌گوید این مهم است که سازمان صحی جهان و مراکز صحی در آلمان و اروپا وضعیت را زیر نظر داشته باشند.

منبع: انتخاب
نظرات شما