صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۱۸ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 09
کد خبر: ۲۰۱۹۵۷
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۷ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۸

افزایش سرمایه‌گذاری خارجی در کشور با وجود تحریم‌های آمریکا

وزیر اقتصاد از رشد ۳۲ درصدی جذب سرمایه‌گذاری خارجی در ۹ ماهه نخست امسال خبر داد و گفت همچنین میزان صادرات غیرنفتی کشور در ۱۰ ماهه امسال ۲۰ درصد رشد داشته است.

رویداد۲۴ وزیر امور اقتصادی و دارایی از رشد ۳۲ درصدی جذب سرمایه‌گذاری خارجی در ۹ ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خبر داد.

فرهاد دژپسند گفت: در ۱۰ ماهه نخست امسال علاوه بر افزایش سرمایه‌گذاری خارجی، میزان صادرات غیرنفتی نیز ۲۰ درصد رشد داشته و حجم تجارت خارجی ما مانند سال گذشته بوده است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های خوب کشور از نظر جغرافیایی و ظرفیت‌های معدنی و همچنین منابع انسانی افزود: برای اینکه بتوانیم به جایگاه مناسب از نظر شاخص‌های رفاه اجتماعی و کنترل تورم و نرخ بیکاری برسیم باید تحولی در استفاده از منابع فیزیکی، انسانی و مالی داشته باشیم و نرخ استفاده از این منابع را از کمتر از ۵۰ درصد به ۷۵ درصد برسانیم.

وزیر اقتصاد افزود: ما باید با استفاده از فناوری‌های نوین، مسیر‌ها را کوتاه کنیم و از روش‌های دانش‌بنیان در اقتصاد بهره ببریم.

وی با اشاره به اینکه ۸۵ تا ۹۰ درصد تامین مالی اقتصاد از طریق بانک‌ها انجام می‌شود گفت: بانک‌ها باید در جذب و هدایت فناوری‌های نو الگو باشند.

دژپسند ادامه داد: بانک‌ها می‌توانند افتتاح حساب را بدون نیاز به مراجعه حضوری انجام دهند و یا برای مشتریان خوش حساب خود، اعتبار ایجاد کنند.

وزیر اقتصاد گفت: اگر صنعت بانکداری از بلاک‌چین استفاده کند با ساده سازی فرآیند گزارشگری مالی ظرفیت کاهش ۷۰ درصدی هزینه‌ها وجود دارد.

و‌ی افزود: با متنوع‌سازی خدمات بانکی، می‌توان ۳۰ تا ۵۰ درصد درآمد را افزایش داد ضمن اینکه استفاده از هوش مصنوعی در فرآیند پیشخوان در بانک‌ها می‌توانند ۱۷ درصد درآمد‌ها را افزایش و ۲۵ درصد هزینه‌ها را کاهش دهد.

وزیر اقتصاد گفت: اگر هزینه تراکنش‌های بانکی از طریق شعبه ۴ دلار باشد استفاده از تلفن همراه هشت دهم دلار هزینه خواهد داشت.

وی افزود: در راستای اقتصاد مقاومتی با استفاده از فناوری‌های نوین، سرمایه‌های اجتماعی و انسانی و از هر آنچه که داریم به بهترین شکل استفاده کنیم.

نظرات شما