وی توضیح داد که بخشی از پروژه معامله قرن مرتبط با عراق است زیرا اطلاعات فاش شده در مورد طرح آمریکا نشان می دهد که مناطق غربی در استان الانبار برای اسکان بخشی از ملت فلسطین درنظر گرفته شده است.
این کارشناس عراقی گفت که آمریکا از طریق حضور خود در غرب عراق تلاش می کند مانع وجود خط ارتباطی میان تهران و دمشق شود تا رژیم صهیونیستی در تیررس مقاومت قرار نگیرد.
وی افزود: هنگامی که ترامپ تصمیم گرفت نیروهای خود را از سوریه خارج کند با واکنش و فشارهای زیادی در داخل آمریکا و به ویژه لابی صهیونیست مواجه شد، در نتیجه بقای نیروهای آمریکا در عراق و سوریه تضمینی برای پیشبرد معامله قرن و جلوگیری از هدف قرار دادن رژیم صهیونیستی است.
بسیاری بر این باورند که طرح ایجاد «اقلیم سنی» با مرکزیت استان الانبار ، طرحی آمریکایی در چارچوب معامله قرن است تا زمینه برای اسکان اجباری فلسطینیان در این منطقه فراهم شود به همین دلیل اهل سنت عراق قبل از شیعیان و کردها با آن مخالفت کرده اند.
حضور تعداد قابل توجهی از سران عشایر و اهالی الانبار در تظاهرات میلیونی جمعه گذشته (چهارم بهمن) به عنوان نوعی اعتراض به طرح آمریکایی ایجاد اقلیم سنی در عراق قلمداد شد.
روز سهشنبه هشتم بهمن ماه، «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا برای نخستین بار از طرح سازش خود موسوم به «معامله قرن» در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در کاخ سفید پرده برداشت.
وی اعلام کرد که شهر قدس پایتخت یکپارچه رژیم صهیونیستی باقی میماند.
طرح معامله قرن خواستار چشم پوشی پناهندگان فلسطینی ساکن کشورهای عربی به ویژه لبنان از حق بازگشت به سرزمین خود است؛ طرحی که بر خلاف مفاد قطعنامه ۱۹۴ شورای امنیت سازمان ملل است.
این طرح همچنین در پی الحاق قدس و بخشهای اشغالی کرانه باختری رود اردن به رژیم صهیونیستی است.
به دنبال انتشار معامله قرن بسیاری از شخصیتها، مقامهای سیاسی و دینی سراسر جهان به ویژه مسلمانان این طرح را محکوم کردند.
عراق یکی از کشورهایی است که مقامها و گروههای سیاسی، دینی و ملی آن بیشترین مخالفت را با معامله قرن اعلام کردند.