صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 03
کد خبر: ۲۰۳۲۰۲
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۳ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۸
الاخبار بررسی کرد؛

تشدید هجمه‌ها به ظریف در داخل ایران/ مسیر پیش روی تهران و واشنگتن چیست؟

صحبت‌های ظریف در مصاحبه با «دیر اشپیگل» جنجال گسترده‌ای را در داخل ایران ایجاد کرده و بار دیگر سوالاتی را در مورد امکان مذاکره بین ایران و ایالات متحده در این زمان بندی بحرانی و پس از ترور سردار سلیمانی مطرح می‌کند.
رویداد۲۴ محمد خواجوئی در الاخبار نوشت: صحبت‌های وزیر خارجه ایران، محمد جواد ظریف در مصاحبه با «دیر اشپیگل» جنجال گسترده‌ای را در داخل ایران ایجاد کرده و بار دیگر سوالاتی را در مورد امکان مذاکره بین ایران و ایالات متحده در این زمان بندی بحرانی و پس از ترور سردار سلیمانی مطرح می‌کند. به عقیده کارشناسان ایرانی، پیچیدگی‌های زیادی بر سر راه فرصت مذاکره بین ایران و ایالات متحده در زمان نزدیک وجود دارد.

در ادامه این مطلب آمده است: ظریف در گفتگو با این نشریه آلمانی و در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا پس از ترور سردار سلیمانی، مذاکره با واشنگتن منتفی شده است یا نه، تصریح کرد که در صورت اصلاح گذشته دولت ترامپ و برطرف شدن تحریمها، امکان مذاکره وجود دارد.

همزمان، مخالفان دولت روحانی در ایران، اظهارات ظریف را حساب نشده دانسته و تاکید کردند طرح این موضوع در حالی که تنها چند روز از ترور سلیمانی می‌گذرد، منافی مصالح ملی است.

بیشتر بخوانید: احتمال بروز درگیری نظامی جدی میان ایران و آمریکا در صورت انتخاب دوباره ترامپ

در همین رابطه، فریدون مجلسی، دیپلمات سابق ایرانی و تحلیلگر مسائل بین الملل معتقد است که مشکل خاصی بین ایران و ایالات متحده وجود ندارد؛ بلکه این تنش و اختلافات روز افزون میان آنها، حول محور اسرائیل می‌گردد. وی افزود: «ایران و آمریکا دو کشور همسایه نیستند و مرز مشترک ندارند، بنابراین تنش میان این دو نتیجه یک موضوع دیگر است. آمریکا برخلاف ایران می‌گوید باید اسرائیل باقی بماند».

مجلسی بر این عقیده است که اگر این مساله به نحوی حل نشود، دوستی بین ایران و ایالات متحده محال بوده و تنها گزینه موجود، جنگ است. از این رو، وی تاکید می‌کند که لازم است ایران روابط بین المللی خود، از جمله رابطه با ایالات متحده را بهبود بخشد، تا روابط منطقه‌ای فراگیر آن، بهبود یابد.

این در حالی است که جلال دهقانی فیروز ابادی، استاد روابط بین الملل در دانشگاه علامه طباطبایی، معتقد است که ترور سلیمانی اثر عمیق و مهمی بر سیاست خارجی جمهوری اسلامی داشته که به بخش امنیتی مربوط می‌شود و انجام مذاکره در آینده نزدیک را منتفی می‌کند.

وی افزود: ترور سردار سلیمانی باعث شد بار دیگر ایران بی اعتمادی به ایالات متحده را در مقدمه سیاست‌های خود قرار داده و هیچ نرمشی برای اعتماد سازی و مذاکره و عادی سازی روابط نشان ندهد؛ به این دلیل که عادی سازی روابط را یک تهدید می‌داند.

فیروز آبادی معتقد است: «نباید تصور کنیم که با مذاکره، تنش و ودرگیری به پایان می‌رسد. این درگیری تا پایان ریاست جمهوری ترامپ ادامه می‌یابد و در شرایط فعلی، مذاکرات موفقیت آمیزی برای عادی سازی روابط انجام نمی‌شود. در صورتی که ترامپ دوباره انتخاب شود، باید انتظار سیاست عداوت آمیز‌تر و هجومی تری از سیاست آمریکا در قبال ایران داشته باشیم. اما اگر دموکرات‌ها پیروز شوند، می‌توانیم مذکرات را اغاز کنیم».
منبع: انتخاب
نظرات شما