رویداد۲۴ خیاردارای مواد ازته و هیدروکربنه و مواد گوگردی و کمی چربی، دارای املاحی از قبیل منگنز، کربنات کلسیم، سلولز است.
خواص درمانی خیار:خیار ملین است.
خیار از نظر طب قدیم ایران سرد است و خنک کننده بدن میباشد و به هضم غذا کمک میکند.
مواد غذایی خیار خیلی کم است و سلولز زیاد دارد.
خیار دارای ویتامینهای A و B و C و کلروفیل و ده نوع املاح معدنی است.
خیار دارای ویتامینهایی است که روزانه بدن ما نیاز دارد. مانند ویتامینهای B۱، B۲، B۳، B۵، B۶، اسید فولیک، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر و پتاسیم و روی
حل کننده اورات و اسید اوریک است، بنابراین بیماری نقرس را درمان میکند.
ادرار آور است و برای درمان مبتلایان به سوزش و بند آمدن ادرار مفید است.
خون را تصفیه میکند.
خیار عطش را تسکین میدهد.
خوردن، بوبیدن و مالیدن خیار بر پیشانی جهت رفع سردرد مفید است.
قطره قطره ریختن آب خیار در بینی و بوییدن آن جهت رفع گرفتگی، بی حوصلگی و کم خوابی مفید است.
آشامیدن آب خیار جهت رفع اکثر تبهای شدید، تسکین حرارت صفرا و خون، التهاب معده، رفع تشنگی، پاک کردن کبد، زیاد شدن ادرار، دفع سنگ کلیه و مثانه و بهبود یرقان سودمند است.
اگر مبتلا به مرض قند هستید تا میتوانید از خیار و تخم خیار استفاده کنید.
یک لیوان آب خیار با نیم سیر نبات، مسهل خوب و گوارایی است و صفرا و سودا را از معده به خوبی خارج مینماید که برای این کار آب خیار رسیده که کمی ترش مزه میباشد، بهتر است.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه خیارشور (+ نکات کلیدی)
خیار کبد را جلا میدهد و صفرا را از معده به خوبی خارج میکند.
خیار تصفیه کننده خون و حل کننده اسیداوریک میباشد.
برای از بین رفتن قرمزی چشم ورقه خیار را روی چشم بگذارید.
کسانی که دیابت دارند بالای غذا خیار مصرف نمایند.
اگر همراه غذا سالاد خیار خورده شود به درمان یبوست کمک میکند.
اگر روزی یک عدد خیار بخورید از سرماخوردگی زمستان درامان خواهید بود.
برای از بین بردن زیادی صفرا و اسید خون از خیارهایی که تخم زرد دارند (کاملاً رسیدهاند) بدون نمک میل کنند.
یک روش دیگر برای دفع زیادی صفرا: ۲۵۰ گرم آب خیار را با عسل شیرین نموده بنوشید.
برای دفع یرقان از آب خیار استفاده نمایید.
اگر خیار را غروب از بوته چیده و همان زمان خورده شود برای نرمی استخوان و سل مفید است.
هنگامی که خیلی غصه دارید خیار بخورید، زیرا برطرف کننده اندوه است.
برای درمان یرقان پوست خیار را جوشانده آب آن را سه روز متوالی میل نمایید.
کسانی که سردرد دارند خیار را بوییده و ضماد آن را روی پیشانی بگذارند.
برای رفع کمخوابی و بیخوابی خیار را بوییده و ضماد آن را روی پیشانی و شقیقه بگذارید یا چند قطره در بینی بچکانید.
آب خیار پاک کننده کلیه و مثانه میباشد.
خیار سرشار از ویتامین C است خاصیت غذایی آن کم و خیلی خنک و شدیدترین عطشها را آناً فرو مینشاند و خواب آور است. یک قاشق غذا خوری پودر تخمخیار را در یک استکان آب معمولی حل کرده به عنوان داروی خواب آور و آرام بخش هر شب قبل از خواب تناول نمایند.
فواید خیار برای پوست: اگر خیار را حلقه حلقه کرده و روی پوست صورت بگذارید، چین و چروکهای صورت را از بین میبرد و صورت را جوان میکند.
اگر پوست شما چرب است خیار را با آب مقطر بپزید و با این آب صورت خود را شست و شو دهید.
برای جلوگیری از خارش پوست و تحریکات جلدی از ضماد خیار استفاده کنید.
برای درمان آفتاب سوختگی ضماد خیار روی پوست بگذارید (یکبار خیار و یکبار ضماد سیبزمینی) با روغن زیتون هم چرب کنید.
کسانی که پوست چرب دارند خیار را در آب پخته صاف نموده پوست را تمیز کنند.
برای از بین بردن کک مک ضماد خیار + شیر خام (نجوشیده) روی پوست بگذارند.
اگر روی پوست خود ناهمواری دارید و میخواهید که قبل از رفتن به استخر از شر آن خلاص شوید خیار برش خورده را به آن محلها روی پوست خود بمالید. مواد فتوشیمیایی خیار باعث میشود که کلوژنهای پوست جمع شود و چاله چولهها از بین بروند. روی چروکها نیز بسیار موثر است.
خیار برای درمان سوختگیهای سطحی، خارش و رفع گزش زنبور میتوان استفاده کرد، روزی چندبار بگذارید.
اگر میخواهید همیشه لطافت پوست خود را حفظ کنید، همه روزه از لوسیون زیر استفاده کنید:
یک خیار معمولی را با دو لیون آب بجوشانید تا حجم آن یک لیوان شود. سپس آن را صاف کنید و بگذارید سرد شود. بعد ۵۰ گرم بادام خام و پوست کنده را آسیاب کرده و با این آب مخلوط کنید. آن را به هم بزنید و با پارچه صاف کنید. به محلول صاف شده ۲۵۰ گرم الکل سفید و یک گرم اسانس گل سرخ اضافه کنید و کاملا هم بزنید. هر روز از این لوسیون طبیعی به صورت خود بزنید تا پوست شما همیشه جوان بماند.
برای درمان اگزما، ترکیدن پوست و رفع خارش آن مفید است.
اگر مقداری میخک را در آب خیار خیسانده و پس از ۲۴ ساعت آن را صاف کرده و با عسل نوش جان نمایید، رنگ رخسارتان باز میشود؛ در حقیقت به کبد شما جلا میدهد و روح را شاداب مینماید.
برای بازشدن رنگ چهره آب خیار کاملاً زرد و رسیده را بنوشید.
برای ترکخوردگی لب از روغن خیار استفاده نمایید.
فواید پوست خیار:پوست خیار ویتامین C دارد
جوشانده پوست خیار برای یرقان داروی بسیار خوبی است و برای این کار بهتر است سه روز متوالی آن را نوش جان نمایید.
فواید برگ خیار:عصاره برگهای له شده خیار ایجاد تهوع میکند، بنابراین در مسمومیتها و اختلالات دستگاه گوارش مصرف میشود.
خواص تخم خیار:تخم خیار خواب آور، آرام بخش، زرداب آور، مدر بول، ضد کرم ملایم، تصفیه کننده خون، حل کننده اوراتها و اسید اوریک و جلا دهنده است.
مصرف خیار در بارداری:جهت رفع یبوست بارداری مصرف خیار در این دوران توصیه میشود.
خوردن ۱۰ گرم پوست خشک شده خیار سبز، زایمان را آسان میکند، ولی زنان حامله قبل از درد زایمان از مصرف آن باید خودداری نمایند.
مصرف خیار در شیردهی:اگرچه متخصصان تغذیه سفارش میکنند که مادران شیرده باید سبزی مصرف کنند، اما باید دقت کرد که مصرف سبزی باعث نفخ کودک نشود. خیار نیز از جمله مواد غذایی است که بهتر است کمتر مصرف شود.
نکته مهم در مصرف خیار:همیشه باید خیار را قبل از غذا خورد که به هضم غذا کمک کند.
مضرات خیار:کسانی که اسهال هستند از خوردن خیار خودداری کنند.
بهتر است کودکان کم سال کمتر خیار بخورند.
خوردن خیار با پوست، مخصوصاً اگرتر و تازه نباشد، دیر هضم بوده و باد معده و قولنج ایجاد میکند.
برای معدههای ضعیف و سوءهاضمه ضرر دارد و جهت دفع ضرر باید با عسل یا مویز یا رازیانه خورد.
اگر خیار خیلی رسیده و زرد شده باشد خوردن آن تولید دل درد میکند همچنین کسانی که طبع صفراوی و دموی دارند این خیاربه آنها نمیسازد و باعث تحریک دل درد میشود
اشخاصی که ناراحتی معده دارند، نباید در مصرف خیار زیاده روی کنند، زیرا ممکن است باعث اختلال در دستگاه گوارش گردد.
یکی از مضرات خیار این است که باعث عدم جذب ویتامین ث در بدن میشود اخلاط را زیاد مینماید.
کسانی که ضعف دید دارند و یا رماتیسم و یا زخم روده و اثنیعشر، ورم کلیه، سنگ کلیه، کمر درد از خوردن خیارشور خودداری کنند.
کسانی که کولیت دارند از خوردن خیار خودداری کنند.
خیار نفاخ است، چون سریعا در معده فاسد میشود. برای رفع نفخ و دل درد ناشی از خوردن خیار میتوانید مقداری عرق نعنا یا کمی آبجوش و نبات بخورید.
همیشه باید خیار را قبل از غذا خورد که به هضم غذا کمک کند. کسانی که نمیتوانند خیار را خوب هضم کنند، باید آن را با نمک بخورند.