رویداد۲۴ تعدادی از مدیران دولت احمدی نژاد در ائتلافی موسوم به «ائتلاف مردم» اقدام به ارائه لیست انتخاباتی کردند.
متن بیانیه این ائتلاف به این شرح است:
بیشتر بخوانید:
سوابق و تحصیلات ۳۰ نامزد نهایی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در تهران
«بسمه تعالی
لَقَد أَرسَلنا رُسُلَنا بِالبَیِّناتِ وَأَنزَلنا مَعَهُمُ الکِتابَ وَالمیزانَ لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسطِ
ملت شریف و بزرگوار ایران.
ماهیت انقلاب اسلامی ایران که در ۴۱ سال قبل بعنوان یکی از بزرگترین رویدادهای جهان با رهبری امام خمینی (ره)، مجاهدت مردم و تقدیم شصت هزار شهید به پیروزی رسید، در قانون اساسی کشور متجلی گردیده است. در اصل سوم قانون اساسی وظایف قوای سه گانه و نهادهای حاکمیتی جهت رسیدن به اهداف نظام در ۱۶ بند تاکید شده است. علیرغم دستاوردها و پیشرفت¬های بزرگی که در این چهار دهه حاصل شده است، اما هنوز تا تحقق اهداف انقلاب و نظام فاصله زیادی وجود دارد.
یکی از ارکان مهم تسریع پیشرفت و توسعه همه جانبه کشور همراه با عدالت، مجلس شورای اسلامی است که به قول امام راحل در راس همه امور است و باید عصاره همه فضائل ملت باشد. با آسیب شناسی راه طی شده مشخص می¬گردد که انتخاب نمایندگانی که شایستگی لازم را برای حضور در مجلس ندارند، می¬تواند کشور را در رسیدن به اهداف خود با کندی و بعضاً انحراف از مقصد مواجه نماید.
اینک در آستانه یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در دوم اسفند، انتظار است که مردم ایران نسبت به انتخاب نمایندگانی مؤمن، انقلابی، شجاع، کارآمد، فساد ستیز و به معنی واقعی کلمه طرفدار عدالت اقدام نمایند. باید با کسب تجربه از آزمون و خطاهای گذشته، نگاه به کارنامه افراد از نظر کارآمدی و پاکدستی و با کنار گذاشتن مدعیان اصولگرایی و اصلاح طلب که مسببین وضع موجود کشور و نارضایتی مردم هستند، نسبت به تشکیل مجلسی در تراز ملت و انقلاب اقدام نمود.
مجلس آینده باید با انجام درست وظایف خود و نیز وادار کردن دولت به انجام وظایفش، اقدامات اساسی در زمینه رفع فقر، کاهش فاصله طبقاتی، مبارزه با فساد، کاهش بیکاری و تورم، تامین معیشت مردم، افزایش نشاط و رفاه مردم، افزایش ضریب امنیت ملی و ارتقاء فرهنگ اسلامی و ایرانی جامعه صورت دهد.
با توجه به مطالب ذکر شده، ائتلاف مردم متشکل از جمعی از خدمتگذاران ملت در دولتهای نهم و دهم، شخصیتهای سیاسی و نخبگان جوان، در یک فرایند سه ماهه و با استفاده از معیارهای علمی و تجربی، نسبت به انتخاب افراد شایسته جهت معرفی به مردم اقدام نموده است. از ملت بزرگ ایران تقاضا دارد که با حضور گسترده و پرشور خود در پای صندوقهای رای و با استفاده از حق قانونی خود به افراد معرفی شده زیر رای دهند:
۱- صادق خلیلیان: دکتری اقتصاد، استاد دانشگاه، وزیر جهاد کشاورزی و عضو شورای پول و اعتبار کشور در دولت دهم
۲- بهروز مرادی: دکتری مدیریت، رئیس سازمان هدفمندی یارانه¬ها، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه در دولتهای نهم و دهم
۳- محمد حسن طریقت منفرد: جراح و متخصص چشم، وزیر سابق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۴- فاطمه واعظ جوادی: استاد دانشگاه تهران، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست دولت نهم
۵- سید محمد حسینی: استاد دانشگاه و وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی
۶- محمد سلیمانی: وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات
۷- فاطمه قربان: دکتری مدیریت آموزشی، معاون وزیر آموزش و پرورش در دولت دهم و معاون سابق سازمان امور زنان
۸- نیره قوی: استاد دانشگاه تهران و رئیس پژوهشکده فرهنگ و دین
۹- داود منظور: اقتصاددان و استاد دانشگاه، معاون سابق وزیر اقتصاد و معاون سابق سازمان برنامه و بودجه
۱۰- ابوالفضل ظهره وند: تحلیگر ارشد روابط بین الملل و سفیر سابق ایران در ایتالیا
۱۱- محمد حسین یادگاری: استاد علوم پزشکی دانشگاه و رئیس جهاد دانشگاهی کشور در دولتهای نهم و دهم
۱۲- سید امین الله تقوی مطلق: دکتری شیلات، رئیس سابق سازمان شیلات ایران، سفیر سابق ایران در سازمان خوار و بار و کشاورزی سازمان ملل
۱۳- جلیل سالاری: دکتری نفت و انرژی، مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فرآورده¬های نفتی دولت قبل
۱۴- حجت الاسلام حمید رسایی: مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت نهم، نماینده دورههای هشتم و نهم مجلس
۱۵- ابراهیم سحرخیز: معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس دانشکده تعاون در دولتهای نهم و دهم
۱۶- مهدی کوچک زاده: دکتری مهندسی آب، استاد دانشگاه و نماینده دوره¬های هفتم، هشتم و نهم مجلس
۱۷- افشار دارابی: رئیس سابق نمایندگی خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، سردبیر سابق سیاسی ایرنا
۱۸- عطا بهرامی: اقتصاددان و دبیر اقتصادی خبرگزاری تسنیم
۱۹- محسن شاطر زاده: دکتری مهندسی مکانیک، قائم مقام سازمان فضایی کشور، معاون اقتصادی و بینالمللی وزیر صنعت در دولتهای نهم و دهم
۲۰- وحید یامین پور: دکتری حقوق و رئیس پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی
۲۱- حسین افشارزاده (نماینده اختصاصی شهر ری): دکتری حرفهای مدیریت راهبردی، کارشناس ارشد مدیریت دفاعی، فرمانده سابق دژبان جمهوری اسلامی ایران
۲۲- محمد حسن وکیل پور: دکتری اقتصاد کشاورزی و مدرس دانشگاه تربیت مدرس
۲۳- غلامرضا خواجه سروی: معاون سابق وزیر علوم، تحقیقات و فناوری
۲۴- امین مرادی: دکتری عمران، مدرس دانشگاه و از نخبگان جوان کشور
۲۵- مهدی زریباف: دکتری اقتصاد
۲۶- سعید کرمی (نماینده اختصاصی اسلامشهر): حقوقدان و مدرس دانشگاه
۲۷- محمد شیریجیان (نماینده اختصاصی شمیرانات و لواسانات): اقتصاددان و از نخبگان جوان کشور
۲۸- محمد محمدی پور: متخصص حوزه نفت و انرژی و نخبه جوان
۲۹- متعاقباً معرفی میگردد
۳۰- متعاقباً معرفی میگردد
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
ائتلاف مردم (جمعی از خدمتگذاران دولتهای نهم و دهم)»
لیست شورای ائتلاف در پشت درهای بسته نهایی شد
سید محمد حسینی دبیر کل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی با اشاره به ارائه لیست انتخاباتی شورای ائتلاف گفت: شورای ائتلاف نیروهای انقلاب براساس توافقات اولیه قرار بود که در هر شهرستان یک مجمع عمومی را تشکیل دهد که متشکل از نیروهای متدین و انقلابی باشد و از آنها رای گیری شود تا ببینند کدامیک از کاندیداها میتوانند گزینه یا گزینههای شورای ائتلاف باشند و بعد هم یک نظرسنجی از عموم مردم انجام شود تا معلوم گردد کدام گزینهها مقبولیت مردمی بیشتری دارند.
دبیر کل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی ادامه داد: به هر حال در تهران فقط رای گیری از مجمع انجام شد و به آن رای توجهی نشد، برای مثال بنده در نظر سنجیها نفر دوم و یا حداکثر سوم بودم، اما بنده را حذف کردند و فردی که رتبه نوزدهم داشت را به جای من گذاشتند اقدامی که به هیچ وجه قابل قبول نیست.
حسینی افزود: اشکال اساسی این نوع تصمیم گیری بی اعتنایی به توافقات اولیه است؛ بنابراین افرادی که با حسن نیت با شورا همراهی کردند دیگر تعهدی ندارند و میتوانند فعالیت انتخاباتی خود را ادامه دهند.
وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: نقد دیگر بر ترکیب لیست بوده که افراد ناشناخته در آن زیاد است و همین مسئله اقبال مردم را به آن کم میکند، چون پیشینه قابل ملاحظهای ندارند و البته تعدادی از افراد باتجربه، شناخته شده و متخصص کنار رفتند و افرادی جایگزین شدند که از کارآمدی لازم برخوردار نیستند، در حالی که لازمه تشکیل یک مجلس قوی، افراد توانمند و با تجربه است.
این فعال سیاسی و فرهنگی گفت: در ابتدا این ادعا را داشتند که این ترکیب را بر اساس نظرات مردم بدست آورده ایم، اما معلوم نیست براساس چه جامعه آماری این نتیجه بدست آمده، البته زحمت کشیدند و تلاش کردند، اما در نهایت همان روال گذشته اجرا شد مبنی بر اینکه عدهای در اتاقهای در بسته نشستند و تصمیم گرفتند و این تصمیمات هم براساس سهم افراد با نفوذ در این شورا است، دیدیم که ابتدا آقای قالیباف اعتراض کرد و بعد سهم افراد ایشان را اضافه کردند.
حسینی افزود: آنها با جبهه پایداری هم نتوانستند به توافق برسند، لذا ما با لیستهای متعددی مواجه هستیم که البته جای تاسف دارد و، چون وفاق ایجاد نشد به طور طبیعی افراد در لیستهای مختلف قرار دارند.
فعال اصولگرا تاکید کرد: یکی از اشکالات هم این بود که از ابتدا اصرار داشتند افراد زیادی را تشویق کنند به اینکه کاندیدا شوند و فراخوان دادند تا جوانان و بانوان حتما ثبت نام کنند و به طور طبیعی وقتی از افرادی درخواست میکنند که کاندیدا شوند این توقع در آنها ایجاد میشود که در لیست قرار بگیرند و این هم اشتباهی بود که انجام شد، لذا این شورا توفیق چندانی نداشت و لیستی هم که ارائه شد با نقدهای جدی مواجه شده، زیرا غالبا افراد ناشناس هستند و افراد متدین حاضر نیستند به کسانی رای دهند که نسبت به آنها شناخت کافی ندارند.
کاندیدای حوزه تهران بیان کرد: تجربهای در تهران وجود داشت مبنی بر رای به لیست امید که آنها هم افراد کمتر شناخته شده بودند و بعد دیدند که عموم آنها ضعیف هستند، لذا دیگر به نطر نمیرسد که مردم صرفا به یک لیست رای دهند، بلکه از بین فهرستهای گوناگون بهترینها را انتخاب خواهند کرد.