عدس به علت پروتئین بالایی که دارد باعث افزایش مقاومت بدن می شود و پیشنهاد میشود در این روزهای شیوع کرونا مورد استفاده قرار گیرد. عدسی یا آش عدسی یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی ایرانی است که همانطور که از نامش مشخص است با عدس پخته میشود. عدسی مانند حلیم گندم و کله پاچه یکی از غذاهای گرمی است که در اکثر مواقع به عنوان صبحانه سرو میشود.
رویداد۲۴ با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است میتوانید برای ۴ نفر عدسی تهیه کنید. در صورتی که میخواهید مقدار کمتر یا بیشتری عدسی تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی عدسی با پارسی دی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفرعدس ۲٫۵ لیوان
پیاز متوسط ۱ عدد
سیب زمینی ۱ عدد
آرد ۱ قاشق غذاخوری
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
طرز تهیه عدسیابتدا عدس را در قابلمهای کوچک میریزیم و تا روی عدسها آب میریزیم و به مدت ۱۵ دقیقه صبر میکنیم تا کمی خیس بخورد، سپس آب را از قابلمه خارج میکنیم و عدس را تمیز آب میکشیم (آب آن را خارج میکنیم ۲ بار تا اگر خاکی سنگی چیزی لابه لای عدسها بوده کاملا خارج شود)
پیاز را پوست میگیریم و میشوییم و روی تخته نگینی خرد میکنیم و در تابهای ۱قاشق از روغن زیتون را میریزیم و حرارت را کم میکنیم و پیاز را در روغن تفت میدهیم تا نرم شود و کمی رنگ طلایی بگیرد سپس زردچوبه روی پیاز داغ میریزیم و تفت میدهیم
آنگاه رب گوجه فرنگی را میافزاییم و مواد را خوب زیر و رو میکنیم و داخل قابلمهای که قرار است عدسی در آن بپزد میریزیم و عدس را به همراه نمک، فلفل سیاه مخلوط میکنیم و ۶الی ۸ پیمانه آب روی مواد عدسی میریزیم
و حرارت را زیاد میکنیم که ابتدا آب عدسی بجوش بیاید و در یک تابه کوچک کمی روغن میریزیم و کمی که داغ شد آرد را در روغن تفت میدهیم تا رنگش تغییر کند و بوی خامی آن برود و بعد زمان جوش آمدن آب عدسی به مواد اضافه میکنیم تا عدسی لعاب بیشتری بگیرد.
حرارت را کم میکنیم تا عدسی با حرارت ملایم خوب لعاب بیندازد و جا بیفتد. در مرحله بعدی سیب زمینی را پوست میگیریم سپس میشوییم و روی تخته نگینی خرد میکنیم (درشت یا ریز خرد کردن کاملا سلیقه ایست) و ۲۰ دقیقه مانده به اتمام پخت عدسی به مواد داخل قابلمه اضافه میکنیم.
توجه داشته باشید اگر سیب زمینی را زودتر اضافه کنید، چون سریع میپزد در پایان پخت له میشود و ظاهر عدسی را خراب میکند. در آخر ۱ قاشق مانده روغن زیتون را نیز روی عدسی میریزیم و در ظرف مورد نظرتان میکشید و با نان تازه سرو کنید. نوش جان