آخرین خبرها از شیوع بیماری کرونا در ایران:
براساس اعلام وزارت بهداشت از ابتدای شیوع ویروس کرونا در ایران تا ظهر روز گذشته ۹۸۷ نفر به این ویروس مبتلا شدهاند و ۵۴ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
رویداد۲۴ براساس اعلام وزارت بهداشت از ابتدای شیوع ویروس کرونا در ایران تا ظهر روز گذشته ۹۸۷ نفر به این ویروس مبتلا شدهاد و ۵۴ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند. به گفته معاون درمان وزارت بهداشت در خوشبینانهترین حالت تا عید و در بدبینانهترین حالت تا پایان اردیبهشت و حتی خرداد ممکن است، این بیماری به طول انجامد. همچنین روز گذشته وزیر بهداشت نیز از بسیج ملی ۳۰۰ هزار اکیپ تخصصی برای غربالگری خانه به خانه هموطنان و شناسایی موارد مشکوک به بیماری کرونا در سطح کشور خبر داده بود.
امیر سرتیپ پزشک بهزاد موذنی رئیس اداره بهداشت، درمان و امداد نیروی زمینی ارتش در در تشریح وضعیت پادگانها در پی شیوع کرونا گفت: این اطمینان خاطر را به همه هموطنان میدهم که در همه پادگانها اصول بهداشتی و پیشگیری رعایت میشود و حتی قبل از همهگیر شدن بیماری کرونا براساس تجارب خودمان و اینکه با بیماریهای فصلی مواجه هستیم، طب پیشگیری ما دستورالعملهای بیماریهای واگیردار را همیشه آموزش داده و جزو دروسی است که همه نظامیان فرا میگیرند.
وی با اشاره به شیوع آنفولانزا در چندسال اخیر خاطرنشان کرد: با توجه به شیوع این بیماری در چند سال اخیر دستورالعملهای پیشگیرانه را اعلام کرده بودیم و همچنین در بسیاری از پادگانها ما توان تولید مواد ضدعفونیکننده و شوینده را داریم و پادگانهای عمده ما که جمعیت زیادی دارند، تولیدکننده مواد مصرفی خودشان هستند و علاوه بر آن نیز با شیوع بیماری کرونا به تولید مواد ضدعفونی کننده و گندزدایی در پادگانها افزودهایم و تمهیداتی را که لازم است، انجام دادهایم.
بیشتر بخوانید:
هراس سربازان از انتقال کرونا در پادگانها/ عضو کمیسیون بهداشت: دلیلی برای مرخصی سربازان وجود ندارد!
رئیس اداره بهداشت، درمان و امداد نیروی زمینی ارتش با اشاره به تمهیدات انجام شده در پادگانها تصریح کرد: تمهیدات لازم مانند جداسازیها، اضافه کردن فاصله تختها، عدم برگزاری کلاسها و دورهها در مکانهای مسقف، تعطیل کردن سلفسرویسها و حتی نمازهای جماعت نیز کنسل شده است تا تجمعات کمتری صورت بگیرد.
امیر سرتیپ موذنی خاطرنشان کرد: تمام مواد ضدعفونی کننده و شویندهها در اختیار پادگانها گذاشته شده است. همچنین مصرف مواد غذایی و دسرهایی که به جلوگیری از این بیماری کمک میکند، نیز در دستور کار پادگانها قرار دادهایم. به همین دلیل است، با توجه به اینکه پادگانها به دلیل تجمع زیاد، یکی از اولین مراکزی بود که میتوانستیم، شیوع بیماری را شاهد باشیم، اما با تمهیدات ایجاد شده خوشبختانه این بیماری در هیچ از یک پادگانها مشاهده نشده است. موارد بیماریهای عادی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزای معمولی بوده و هست، اما حتی یک مورد مثبت کرونا تاکنون در پادگانها اعلام نشده است.
وی با بیان اینکه اقدامات پیشگیرانه هم آموزش داده میشود و ناظران بهداشتی نیز مواد غذایی را کنترل میکنند، گفت: نظارتها در این ایام بیشتر شده است. همیشه ورود مواد غذایی، طبخ و توزیع زیر نظر کارشناسان تغذیه انجام میشد و در حال حاضر نیز این نظارتها سه برابر شده است.
رئیس اداره بهداشت، درمان و امداد نیروی زمینی ارتش تاکید کرد: به تمام خانوادهها اطمینان میدهیم که نگران کارکنان وظیفه و فرزندان شان که در دست ما امانت هستند، نباشند. به آنها اطمینان خاطر میدهیم که محیط داخل پادگانها از محیط بیرون برای آنها امنتر است.
امیر سرتیپ موذنی با تاکید بر اینکه در پادگانهای نیروی زمینی ارتش موردی از ابتلاء به بیماری کرونا مشاهده نشده است، خاطرنشان کرد: دستورالعملهای لازم برای کم کردن جمعیت پادگانها نیز صادر شده است و هیچکس برای دوره جدید به پادگانها وارد نمیشود، تمام کسانی نیز که وارد شدهاند، کنترل شدهاند و هیچ بیماری یا فردی که دارای علائم مشکوک بوده است، وارد پادگانهای ما نشده است. دورهها و کلاسها را تقلیل دادهایم و دستورات لازم برای کاهش تجمعات طی دستورالعملهای مختلف از قرارگاه جهادی مبارزه با بیماری کرونا صادر شده است.
امیر سرتیپ موذنی درباره کمک به وزارت بهداشت گفت: از همان روز اول در تهران بیمارستان خانواده و پس از آن بیمارستان هاجر را در اختیار وزارت بهداشت قرار داده ایم.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیمارستان هاجر جزیی از ۲۱ بیمارستانی است که به بیماران مبتلا به کرونا خدمات ارائه میکنند. در تمام شهرهای کشور بیمارستانهای ارتش آماده همکاری با وزارت بهداشت هستند. بیمارستانهای صحرایی ما نیز آماده است و هر زمانی که لازم باشد میتوانیم وارد عمل شویم.
امیر سرتیپ موذنی خاطرنشان کرد: هرگاه وزارت بهداشت از ما درخواست کند ما امکانات، تجهیزات و نیروی انسانیمان را در اختیار خدمت رسانی به مردم قرار میدهیم.
وی ادامه داد: در استان گیلان بیمارستان نیروی دریایی در رشت را به طور کامل در اختیار وزارت بهداشت قرار دادهایم. در قم هنوز درخواست قطعی از ما نشده است، اما ما آمادگی احداث بیمارستان صحرایی را در آنجا نیز داریم.
مهدی شادنوش فرمانده مقابله با کرونا در استان گیلان گفت: ویروس کرونان به دلیل چرخشی که پیدا کرده، در حال فعالیت است. آنچه که باعث خوشحالی است، امروز از روزهای گذشته تیم منسجمتر است و دارای امکانات و زیرساختهای بیشتر برای خدمت رسانی هستیم.
وی ادامه داد: این ویروس مرموز و با امکان شیوع بالایی است و نمیشود انتظار داشت به این سرعت کاهش مبتلا داشته باشیم به ویژه زمانی که مردم توجه زیادی به هشدارها نکنند. یکی از راههای قطع ویروس، حضور مردم در منازل و عدم حضور در اماکن عمومی است که علیرغم اینکه ترددها کاهش پیدا کرده است، اما همچنان شاهد حضور مردم در سفرهای درون شهری هستیم.
فرمانده مقابله با کرونا در استان گیلان خاطرنشان کرد: بارها تقاضا کردیم هموطنان خوبمان در این ایام از سفر به گیلان خودداری کنند، اما متاسفانه این روند تا سیر نزولی پیدا کند، طول کشید اینجا یکی از مراکز آلوده کشور است از مردم گیلان خواهش میکنیم علیرغم همه تمهیدات انجام شده بدانند که تنها راه پیشگیری رعایت بهداشت و عدم خروج مردم از منزل است و فقط برای تهیه مایحتاج و آن هم یکی از اعضای خانواده با رعایت نکات ایمنی از منزل خارج شود و پس از بازگشت نیز تمام موارد را رعایت کند تا از ورود ویروس به منازل پیشگیری شود.
شادنوش خاطرنشان کرد: به لطف حمایتهای همه مردم به سرعت بیمارستانهایی که نیاز بوده، تخلیه شده است و سایر ارائه خدمات در آنها انجام نمیشود و بیمارستانهایی مختص آنفولانزا قرار داده شده است آزمایشگاه تشخیصی این ویروس نیز آماده شده است و کیتها به تهران دیگر ارسال نمیشود. سیستم ارجاع از روز گذشته شکل گرفته است و مراکز بهداشتی و همچنین مراکزی که نیاز بود به عنوان گام اول قرار دادیم تا بیمارانی که نیاز دارند به این مرکز مراجعه کرده و بعد از آن با معرفی نامه به بیمارستان مراجعه کنند. امکانات و تجهیزات به مرور وارد میشود کمبود ماسک ما را نگران کرده بود که مردم در این نواقص همراهی بسیار داشتند، اما به دلیل تقاضای چند ده برابری با کمبود مواجه شدیم، اما میتوانیم آن را برطرف کنیم.
وی ادامه داد: ما در حال فرهنگ سازی هستیم. از سه روز پیش با تقسیم بندی که انجام شد مسئله ضدعفونی کردن معابر توسط ارتش و سپاه و شهرداری در حال انجام است قطع شدن چرخش این ویروس تنها با عدم حضور در خیابان است.