صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 13
کد خبر: ۲۰۶۳۱۴
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۲ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۲ نظر
در گفت‌وگو با رویداد۲۴ بررسی شد؛

در ادلب چه می‌گذرد؟/ عضو کمیسیون امنیت ملی: ترکیه از آسیای مرکزی مزدور تروریست استخدام کرده است

فلاحت پیشه عضو کمیسیون امنیت ملی با اشاره به درگیری‌های سوریه و ترکیه در ادلب می‌گوید ترکیه مزدوارن تروریست استخدام کرده است که و همین مزدوران تنش‌ها را تشدید می‌کنند و ایران و ترکیه نباید بر سر مسئله سوریه دچار تنش شوند.

رویداد۲۴ ادلب سوریه بار دیگر صحنه درگیری نیروهای سوریه و ترکی قرار گرفته است. از ابتدای هفته جاری ارتش سوریه با معارضان سوری تحت حمایت ترکیه در منطقه جبل الزاویه درگیری نظامی داشتند و براساس برخی از منابع ترکی، بیش از ۳۰ نظامی ترکیه در این حمله کشته شدند.

در شرایط کنونی دو بلوک در درگیری‌های سوریه ایجاد شده است؛ در یک سمت روسیه و ایران به حمایت از بشار اسد در سوریه ایستاده‌اند و در سوی دیگر ترکیه به پشتیانی آمریکا از معارضانی حمایت می‌کند که قصدشان براندازی بشار اسد است. نیروهای ایرانی، روسی، سوری و ترک در مناطقی مانند ادلب در حال درگیری هستند و هر کدام ظاهر ماجرا را جوری نشان می‌دهند که در حال نبرد با تروریست‌ها هستند.

اختلافات ترکیه و روسیه در روزهای گذشته بسیار علنی شد و اردوغان پس از کشته شدن نیروهای نظامی ترک سخنانی هشدار آمیز علیه روسیه مطرح کرد. از سوی دیگر اختلافات ایران و ترکیه در موضوع حفظ بشار اسد و درگیری‌های ادلب به مرحله‌ای رسیده که برخی منابع از افزایش تنش‌ها به صورت فیزیکی خبر داده‌اند. 

هرچند ایران ترکیه در شرایط چندان دوستانه‌ای به سر نمی‌برند، اما به خاطر روابط همسایگی و مناسبات دو کشور، احتمال درگیری هم بسیار پایین است، با این حال تمام این اتفاقات مربوط به شرایط کنونی است و اگر تعارضات بالا بگیرد، معلوم نیست وضعیت چه خواهد شد.

حشمت الله فلاحت پیشه عضو کمیسیون امنیت ملی به رویداد۲۴ می‌گوید: کلیت چالش در این منطقه آنجاست که از زمانی که سوریه دچار بحران شد و داعش بر بخش‌هایی از سوریه حاکم شد، اقدام اشتباهی که ترکیه صورت داد این بود که مانعی در راه انتقال نیرو‌ها و تجهیزات برای داعشی‌ها به سوریه از مسیر ترکیه ایجاد نکرد. به هر حال ما دوران بازگشت بحران را در پیش روی خود داریم و همه مرز ترکیه در این تنش‌ها دچار بحران می‌شود. نیمی از مرز ترکیه تحت تاثیر جمعیت علوی که در آنجا زندگی می‌کنند است و از لحاظ دینی و مذهبی با سوری‌ها نزدیک هستند.


بیشتربخوانید: شب خونین ادلب/ اختلافات در سوریه به درگیری ایران و ترکیه می‌انجامد؟


او ادامه داد: بخشی دیگر از مرز‌های ترکیه نیرو‌های کُرد هستند که به هرحال نوع رفتاری که ترکیه در قبال کرد‌ها در زمانی که داعش به آن‌ها ظلم می‌کردند داشت، به مثابه نمک پاشیدن روی زخم عمیق رابطه ترک‌ها و کردها بود. ترکیه در این شرایط به دنبال ایجاد حریم ۴۰ کیلومتری در آنطرف مرز‌های کشورش رفت و حتی در نشست آستانه هم چنین انتظار و توقعی داشت که در سوریه حریم ۴۰ کیلومتری برای خود ایجاد کند، خب این موضوع می‌توانست مشکل جدی هم در مناطق علوی نشین و هم در مناطق کردنشین ایجاد کند. ترکیه، چون به این هدف نرسید ارتباط خود با برخی از گروه‌های تروریستی را حفظ کرد.

ترکیه مزدوران تروریست استخدام کرده است 

فلاحت پیشه با بیان اینکه ترکیه مزدوران تررویست استخدام کرده، تصریح کرد: برای اولین بار است که می‌گویم ترکیه یکسری از مزدوران را از کشور‌های مختلف آسیای مرکزی استخدام کرد که کارشان کاملا تروریستی است و عملا با این کار تحولات منطقه را پیچیده‌تر کرد.

او ادامه می‌دهد: زمانی که دولت سوریه تلاش کرد در ادلب و حلب حاکمیت سیاسی خود را اعمال کند، ترکیه به این حریم وارد شد و این چالش را ایجاد شد. معتقدم راه‌حل این موضوع نشستی مانند نشست آستانه است که با حضور ایران، ترکیه و روسیه به همراه سوریه برگزار شود. نشست آستانه به اضافه سوریه باید راه‌کاری را بیندیشد که هم دغدغه‌های امنیتی ترکیه رفع شود و هم حاکمیت ملی سوریه زودتر استقرار پیدا کند.


بیشتر بخوانید: دعوای روسیه و ترکیه در ادلب بر سر چیست؟/ آیا امکان جنگ مستقیم وجود دارد؟


ایران و ترکیه نباید به خاطر سوریه دچار تنش شوند

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: معتقدم ایران و ترکیه برنامه بلندمدتی برای گسترش مناسبات خود دارند. این برنامه‌ای است که ایران با کمتر کشور خارجی دارد. به معنای دیگر علاوه بر اینکه دو طرف در دغدغه‌های امنیتی همراه می‌شوند، در زمینه مبادلات اقتصادی نیز برای رسیدن به سقف ۳۰ میلیارد دلار در سال نیز برنامه‌هایی دارند.

او می‌گوید: فکر می‌کنم مسائلی مانند سوریه نباید در این روابط خدشه‌ای ایجاد کند و به نظرم باید حریمی میان نیرو‌های مستشاری ایران و شبه جنگی که میان ترکیه و سوریه وجود دارد، ایجاد شود. ایران و ترکیه نباید به خاطر سوریه دچار تنش شوند و البته که هنوز هم امکان تنش‌زدایی وجود دارد. 

فلاحت پیشه با اشاره به نقش روسیه در این بحران‌ها گفت: مواضع ایران و روسیه به هم نزدیک هستند، ولی واقعیتی که وجود دارد این است که خلاء حاج قاسم سلیمانی در این شرایط کاملا مشخص است. در گذشته او نه تنها در میدان اصلی حضور داشت بلکه سعی می‌کرد در مرحله تنش‌زدایی هم حریم‌ها را در قالب یک دیپلماسی مشخص ایجاد کند و مانع از ایجاد تنش‌ها شود. فکر می‌کنم نباید در چنین خلایی ایران وارد تنش با همسایگان خود شود.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
۱۵:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۴
شما میگید ترکیه ازاسیای مرکزی مزدور وارد کرده کشورهای عربی هم میگن سوریه از ایران مزدور وارد کرده
ناشناس
۱۵:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۴
ایشون که عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس است چطور از خیلی از واقعیت ها خبر ندارد؟ اطلاعات ایشون در مورد ترکیب و چگونگی شکل گیری گروههای تروریستی توی سوریه و ترکیب جمعیتی علوی ها و ... کاملا" اشتباه است. در ضمن ترکیه در مورد مناطق کردنشین سوریه این منطقه امن رو ایجاد کرده و الان مشکل منطقه ادلب است. از همه مهمتر هم نقش روسیه رو کلا" نادیده می گیره. اگه روسیه نخواد ایران نمی تونه دولت سوریه را به کاری وادار بکنه
نظرات شما