صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۲۰۶۴۶۱
تاریخ انتشار: ۰۷:۲۱ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۸
نیویورک تایمز:

ماجرای کرونا تا چه حد بحرانی می‌شود؟ / حتی پس از تولید واکسن، مهار این ویروس حداقل یک سال زمان نیاز دارد

میزان مرگ و میر کم این بیماری دقیقاً همان چیزی است که باعث می‌شود در شرایطی که خطرناکتر از ویروس ابولا است کم اهمیت‌تر در نظر گرفته شود.

  رویداد۲۴همزمان با شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان، سوالات زیادی وجود دارد که ما پاسخی برای آن‌ها نداریم و یک هراس جمعی در جریان است که "اگر شرایط تغییر نکند، ممکن است بسیاری از ما بمیریم. " این همان چیزی است که دونالد جی مک نیل جونیور، خبرنگار علمی و بهداشتی روزنامه "تایمز"، صبح روز پنجشنبه در گفتگو با "نیویورک تایمز" در مورد شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان گفت.

جونیور در این خصوص گفت: "آخرین باری در مورد پاتوژن جدید (کرونا) نوشتم، زمانی بود که به طور رسمی با عنوان ۲۰۱۹-nCoV شناخته می‌شد و باعث کشته شدن ۱۰۶ نفر در چین شده بود. در آن زمان، این سوال که آیا ما در وضعیت اضطراری جهانی بهداشت قرار داریم یا خیر مطرح بود. "
بیشتر بخوانید: کرونا، سلاح بیولوژیک آمریکا علیه چین و ایران!
اکنون، کمتر از یک ماه بعد، ویروس حداقل ۲، ۸۰۹ نفر را کشته است و در کل بیش از ۸۲.۶۰۰ نفر را بیمار کرده است و مطمئناً در ایالات متحده نیز شیوع دارد. دکتر نانسی مسنیر، مدیر مرکز ملی ایمن سازی و بیماری‌های تنفسی ایالات متحده، در یک نشست خبری گفت: "این مسئله خیلی مهم نیست که آیا این اتفاق (شیوع) رخ خواهد داد یا خیر، بلکه سوال مهمتر این است که دقیقاً چه زمانی این اتفاق خواهد افتاد. "

سوال مهمی که مطرح می‌شود این است که ویروس چقدر خطرناک است، و برای مبارزه چه کاری می‌توانید انجام دهید؟ همانطور که بسیاری از کارشناسان اشاره کرده اند، شیوع این بیماری به دو عامل بستگی دارد: چگونه ویروس به راحتی از فردی به فرد دیگر منتشر می‌شود و چگونه بسیاری از افراد آلوده به بیماری شدیدی مبتلا می‌شوند که می‌تواند منجر به مرگ شود. تعیین هر دو عامل برای دانشمندان دشوار بوده است، زیرا داده‌های فعلی در بهترین حالت در حد تقریبی باقی مانده اند.

براساس آنچه که تاکنون می‌دانیم، به نظر می‌رسد ۲۰۱۹-nCoV کمتر از دیگر ویروس‌های کرونا که تا کنون می‌شناختیم کشنده است. جان آلن پائولوس در روزنامه تایمز می‌نویسد. دانشمندان تخمین زده اند که این بیماری به اندازه سارس مسری و بسیار کمتر کشنده است و میزان مرگ و میر این بیماری حدود ۲.۳ درصد است.

با این وجود، این بدان معناست که ویروس تقریباً ۲۰ برابر بیشتر از آنفولانزای معمولی کشنده است. البته آنفولانزای عالم گیر و مشهور اسپانیایی بین سال‌های ۱۹۱۸ تا ۱۹۱۹ تعداد زیادی از مردم را به کام مرگ کشاند و حتی گفته می‌شود تعداد کشته‌ها بیشتر از افرادی است که در جنگ جهانی کشته شدند. مک نیل می‌گوید: "اگر شما ۳۰۰ دوست و آشنای نسبتاً نزدیک دارید، شش نفر از آن‌ها می‌میرند. ".

اما پائولوس تأکید می‌کند که چنین ارقامی بسیار بی دقت و غیر دقیق محسوب می‌شوند. همانطور که گابریل لئونگ در روزنامه تایمز می‌نویسد، ممکن است تعداد زیادی از افراد آلوده آلوده باشند، اما یا علائمی خفیف دارند یا بدون علامت هستند و در نتیجه بیماری آنان تشخیص داده نمی‌شود. فراموش نکنیم که میزان مرگ و میر بسیار پایین است، شاید حتی به اندازه آنفولانزای فصلی.

با این حال، آنچه واضح است این است که ویروس به سرعت گسترش می‌یابد. همانطور که جیمز هامبلین در آتلانتیک خاطرنشان کرد که میزان مرگ و میر کم این بیماری دقیقاً همان چیزی است که باعث می‌شود در شرایطی که خطرناکتر از ویروس ابولا است کم اهمیت‌تر در نظر گرفته شود. مایکل تی استرلم و مارک اولشاکر در "تایمز" می‌نویسند: "تلاش برای متوقف کردن انتقال آنفلوانزا مانند تلاش برای متوقف کردن باد است. "

چه میزان بدتر خواهد شد شیوع کورون ویروس؟

کارشناسان می‌گویند حتی با در دست داشتن واکسن، مهار این ویروس حداقل یک سال زمان لازم دارد. افزون بر این ممکن است این بیماری تبدیل به یک بیماری بومی شود. همانطور که ویویان وانگ در تایمز نوشت، Covid-۱۹، بیماری ناشی از کرونا ویروس، می‌تواند به یک بیماری فصلی مکرر مانند آنفولانزا تبدیل شود. با این وجود برخی می‌گویند نباید در تصمیم گیری شتاب کرد.

با همه این اطلاعات، شاید مهمترین چیزی که باید مد نظر قرار دهید این است که دستان خود را مرتب بشویید و از افرادی که علائم قابل مشاهده دارند دور شوید. در میان همه عدم قطعیت ها، همانطور که جینا کولاتا برای نشریه تایم گزارش می‌دهد، این دو مورد از معدود اقدامات احتیاطی قابل اطمینان هستند که می‌توانید انجام دهید.

هیچ مدرکی مبنی بر آلودگی حیوانات اهلی وجود ندارد، بنابراین هنوز برای نگرانی درباره بیمار شدن از طریق حیوانات زود است. متخصصان بیماری‌های عفونی واکسیناسیون آنفولانزا را به شدت توصیه می‌کنند. اوسترولم و اولشاکر می‌گویند وحشت نکنید و فقط برخی از دارو‌های مهم را ذخیره کنید، اما در این کار زیاده روی نکنید، زیرا احتکار باعث کمبود ناگهانی دارو می‌شود. دیوید دستنو، روانشناس اجتماعی در روزنامه تایمز می‌گوید باید با افکار منفی خداحافظی کنید و درباره ویروس فکر نکنید بلکه به جای مضطرب شدن باید به دستور‌های مقام‌های پزشکی و بهداشتی گوش دهید.

البته، محدودیت‌هایی نیز در کنترل ویروس وجود دارد. این احتمال وجود دارد که آنچه در ووهان چین اتفاق افتاده است، در دیگر شهر‌ها و کشور‌های جهان نیز رخ دهد و بیمارستان‌های زیادی به خطر بیفتند. در دنیایی که برای عالم گیری بیماری آماده نیست، مؤثرترین روش برای کاهش تأثیر بیماری عالم گیر، تمرکز بر حمایت از سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی است که از قبل آماده حمله ویروس شده اند.

یک سوال رایح این است که آیا ویروس باعث رکود اقتصادی خواهد شد؟

کلارا فریرا مارکوس ر بلومبرگ می‌نویسد: اقتصاد در معرض ضربه خوردن از خطر احتمالی ۲۰۱۹-nCoV است. این شیوع، اقتصاد جهانی را به لرزه درآورد و باعث شد که بازار‌های بورس در کشور‌های جهان اختلالی محسوس را تجربه کنند. این موضوع با در نظر گرفتن مشکلات زنجیره تامین چندان عجیب به نظر نمی‌رسد. فراموش نکنیم که چین یکی از محرک‌های اصلی تامین قطعات و تجهیزات بسیاری از کارخانه‌ها در سراسر جهان است.

لوری مک گینلی و کارولین یانسن جانسون در واشنگتن پست از دیدگاهی جالب موضوع را بررسی کرده اند. بر اساس گزارش این دو نفر، با توجه به اینکه بسیاری از دارو‌ها به طور جزئی یا به طور کامل در کشور چین تولید می‌شود، نگرانی‌هایی وجود دارد که کمبود دارو در برخی کشور‌ها به شکلی محسوس دیده شود. تیلر کاون نیز در بلومبرگ می‌نویسد: "بهترین حدسی که تا کنون به واقعیت تبدیل شده این است که با توجه به فشار بر زنجیره‌های تامین و عرضه کالا، جنگ تجاری ادامه دارد و به شدت افزایش می‌یابد. "

پاول کروگمن، ستون نویس تایمز می‌گوید: "اقتصاد جهانی برای هر نوع شوک آمادگی کافی ندارد. درست است، ما می‌توانستیم با محرک مالی مناسب به بحران فعلی پاسخ دهیم، اما در آمریکا، جمهوریخواهان نمی‌توانند هر پیشنهادی را که منجر به کاهش مالیات برای ثروتمندان باشد، ارائه دهند. "

روچیر شارما نیز می‌نویسد: " اگر تجربیات پیشین را مبنای حدس‌های امروز در نظر بگیریم باید تخمین بزنیم که آشفتگی‌های اقتصادی جهانی نسبتاً مختصر خواهند بود و سایر بیماری‌های اپیدمی نیز در بازار وقفه‌هایی ایجاد کرده اند، اما سرمایه گذاران اطمینان دارند که مقامات چینی هر کاری را که برای حفظ اقتصاد خود انجام دهند انجام خواهند داد. گرچه ضمانتی برای این موضوع وجود ندارد.
منبع: انتخاب
نظرات شما