رویداد۲۴ بر اساس آخرین آمار اعلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشور ۲۹۲۲ نفر است که ۹۲ نفر از این تعداد جان خود را از دست دادهاند و ۵۵۲ نفر نیز بهبود یافته و از مراکز درمانی مرخص شدهاند. به گفته احمدرضا بهرهمند عضو هیئت علمی انستیتو پاستور، انتقال ویروس از فرد بهبود یافته به دیگران در صورتی که عطسه و سرفه نداشته باشد، حتی اگر ویروس همچنان در بدن فرد باشد، بسیار کم است. وی همچنین تنها راه تشخیص قطعی کووید ۱۹ را انجام تست ژنتیک میداند و معتقد است؛ وقتی میزان اکسیژن موجود در خون فردی از حد مشخص پایینتر نباشد به معنای عدم ابتلای آن فرد نیست و از طرفی میگوید؛ ۸۰ درصد افراد ممکن است، بدون دارا بودن علائم حاد به کرونا مبتلا شوند و بهبود پیدا کنند.
سامانه ۴۰۳۰ برای آموزش نیاز به پرستار داردحضرتی با اشاره با سامانه جدید معاونت پرستاری بیان کرد: ما به تفکیک در این سامانه حوزهها و نیازهایمان را مشخص کردهایم. برای مشاوره، ما به اعضای هیئت علمی، پرستاران باتجربه، دانشجویان پرستاری و ... نیاز داریم.
معاون پرستاری در پاسخ به این پرسش که آیا بکارگیری پرستاران بازنشسته، با توجه به این موضوع که کووید ۱۹ برای افراد مسنتر خطرناک محسوب میشود، تصمیمی سنجیده است؟ گفت: ما هر بازنشستهای را برای حوزه بیمارستانی استفاده نمیکنیم. بازنشستههایی که بالای ۶۵ سال هستند، یا آنهائی که ریسک بالای آسیبپذیری دارند، در بیمارستانها به کار گرفته نمیشوند.
وی افزود: در دستور کار ما، پذیرش پرستاران بازنشستهای است که با ۴۵ سال سن بازنشست شدهاند یا هنوز در بخش خصوصی مشغول به کار هستند. بازنشستههایی که بیماری برای آنها عامل خطر محسوب میشود، در مشاوره و آموزش بکارگرفته میشوند. حتی ما در سامانه ۴۰۳۰ برای آموزش نیاز به پرستار داریم. آنها میتوانند در این حوزهها کمکرسانی کنند.
همه کشور بسیج شدهاند تا لوازم لازم را فراهم کنندمعاون پرستاری وزیر بهداشت در واکنش به نگرانی پرستاران در خارج از بیمارستانهای معین، مبنی بر اینکه از لوازم ایمنی لازم برخوردار نیستند و خطر ابتلا آنها را تهدید میکند، گفت: پرستاران دروس اصول مراقبت از خود را پاس کردهاند. باید بدانند و میدانند که باید چگونه رفتار کنند تا دچار ابتلا نشوند.
وی تاکید کرد: ما تا جائی که امکان دارد پوشش و تجهیزات را فراهم میکنیم. در واقع این شرایط بحرانی است و شرایطی که تجربه میشود، خاصهی ایران نیز نیست. الان بسیاری از کشورهای دنیا، حتی اروپا و آمریکا هم که امکانات بسیار بیشتری از ما دارند، این کمبودها را تجربه میکنند. اولویت همه کشورها خط مقدم مقابله با بیماری است.
حضرتی گفت: همه کشور بسیج شدهاند که این لوازم و مایحتاج در کشور فراهم شود. شخص بنده، مسئول توزیع و تولید این وسایل نیستم، اما با احساس مسئولیت تام پیگیر فراهم کردن این تجهیزات هستم. باور کنید ما تمام تلاشمان را میکنیم. اینطور نیست که لوازم باشد و ما در اختیار آنها قرار ندهیم.
معاونت مراقبت پرستاری وزارت بهداشت، در پایان گفت: امروز، تمام ارگانها از ارتش، سپاه، وزارت بهداشت و ... بسیج شدهاند تا تجهیزات و لوازم را تهیه کنند. اینکه یک بحران آمده باشد و با کمبود لوازم روبرو شدهایم، برای همه محرز است. نیازی به بازگوئی و تکرار آن نیست. آیا کسی هست که نداند؟ اگر ما حداکثر تلاشمان را نکردیم، به ما خرده بگیرید.
تدبیر دانشگاه فنی و حرفهای برای ارائه دروس عملی در آموزشهای مجازی«غلامرضا کیانی» معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفهای در گفتگو با ایلنا، درباره آموزشهای مجازی این دانشگاه گفت: برنامه آموزش مجازی را در فاز یک برای درسهای نظری آغاز کردهایم. علاوه بر این تمام مجموعه ۱۷۶ دانشکده ما اقدامات اولیه و بارگزاری درسها را در قالب نرمافزارهای مختلف و به شکل آنلاین و آفلاین شروع کردهاند. اکنون در حال بررسی هستیم که امروز با همکاری دانشگاه پیام نور حدود ۳۰ عنوان درس نظری را به صورت کشوری و به شکل درسهای مجازی ارائه کنیم.
وی در ادامه بیان کرد: همچنین بررسی میکنیم تا بتوانیم آزمون متمرکز کشوری دانشجویان دانشگاههای فنی و حرفهای را برای تعدادی به صورت مجازی و برای تعدادی دیگر نیز به صورت حضوری برگزار کنیم. منظور از آزمون متمرکز نهایی همان آزمون پایان ترم است و با توجه به اینکه بنا داریم درسهای نظری را به شکل متمرکز و کشوری برگزاری کنیم، طبعا آزمون آن نیز به شکل متمرکز کشوری خواهد بود.
کیانی اضافه کرد: دانشگاه فنی و حرفهای با توجه به شرایطی که کشور اکنون با آن مواجه شده مصمم است، اقدمات خوبی را جلو ببرد.
معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفهای تاکید کرد: کلاسهای مجازی کشوری با یک عنوان، سرفصل و استاد مشخص شدهاند و آزمون آن نیز بر همین اساس خواهد بود، در حال حاضر هر کدام از دانشگاههای ما کار خاص خودشان را انجام میدهند، ولی بحث آموزش متمرکز کشوری را احتمالا در بستر امکانات دانشگاه پیام نور انجام خواهیم داد که به زودی اخبار تکمیلی آن ارائه خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که برنامه شما برای دروس عملی نیازمند کارگاه چیست؟ گفت: برنامههای دروس عملی در فاز یک در دستور کار ما نیست، اما به دنبال نگاه شبیهسازی هستیم و برخی از دانشگاههای ما نیز این کار را آغاز کردهاند، ولی در حال حاضر این مساله به قطعیت نرسیده و در روزهای آتی اعلام خواهد شد.
معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفهای اظهار داشت: ما از همان روزهای اول خبر شیوع کرونا ویروس، بخشنامه آموزش مجازی را ارسال کردیم و دانشکدههای ما از همان روزهای اول آغاز به کار کردند. در حال حاضر نیز آموزش برخی دروس در دانشکدههای مختلف شروع شده است. به عنوان مثال در سایت دانشکده تبریز و همچنین سایت دانشکده چمران گیلان عنوان دروس و اساتید برای دریافت مطالب درسی وجود دارد.
درگذشت عضو هیات رییسه فدراسیون شنا به علت ابتلا به کروناروابط عمومی فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو اعلام کرد: جواد کریمی از مدیران کارآمد و دلسوزان کشور در سنگرهای مختلف و عضو هیات رییسه فدراسیون شنا به دلیل ابتلا به بیماری کرونا جان به جان آفرین تسلیم کرد.
محسن رضوانی رییس فدراسیون شنا به نمایندگی از خانواده ورزشهای آبی کشور و اعضای هیات رییسه فدراسیون، طی پیامی درگذشت این مرد بزرگ را تسلیت گفت.
متن این پیام بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم انا لله و اناالیه راجعون
باور درگذشت یکی از مخلصترین مدیران کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی و یکی از ستونهای هیات رییسه فدراسیون شنا بسیار سخت و دشوار است. درگذشت این مرد بزرگ و برادر دوست داشتنی را به خانواده محترم و همه بستگان آن عزیز از دست رفته، صمیمانه تسلیت عرض نموده و از درگاه خداوند متعال برای ایشان رحمت الهی و برای عموم بازماندگان صبر و اجر مسئلت دارم.