صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 09
کد خبر: ۲۰۶۷۱۸
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۹ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۸

ایران، یکی از انگیزه‌های ترامپ برای برکناری بولتون/ برکناری سیاستمدار جنگ طلب، چگونه به توافق واشنگتن با طالبان کمک کرد؟

پرونده ایران یکی از انگیزه‌های رئیس جمهور آمریکا برای برکناری بولتون بود؛ به این دلیل که مشاور امنیت ملی سابق ترامپ علاقه زیادی به جنگ با ایران داشت.

رویداد۲۴ مالك ونوس در روزنامه عرب زبان العربی الجدید چاپ لندن و وابسته به قطر نوشت: برکناری جان بولتون، یکی از عواملی بود که به امضای توافق صلح واشنگتن با افغانستان، کمک کرد؛ به این دلیل که بولتون نه تنها از مخالفان سرسخت توافق با طالبان بود، بلکه اساسا مخالف کاهش تنش های موجود بین آمریکا و دیگر کشورها، بویژه کره شمالی، کوبا و ایران بود.

در ادامه این مطلب آمده است: زمانی که بولتون در دولت جرج بوش پسر مشغول بود، تلاش زیادی برای تقویت حضور نظامی آمریکا در خارج از این کشور و همچنین، استقرار نیروهای آمریکایی در مناطق گسترده ای از جهان کرده و نقش زیادی در جنگ آمریکا علیه عراق داشت. پس از آنکه ترامپ جان بولتون را بعنوان مشاور امنیت ملی خود انتخاب کرد، محافظه کاران جدید امیدوار بودند که شرایطی مشابه دولت جرج بوش پسر فراهم شده و این حزب بار دیگر قدرت یابد. اما ترامپ در حین مذاکرات صلح با طالبان، به سرعت وی را برکنار کرد، تا نتواند در روند این مذاکرات خللی ایجاد کند.

چه بسا پرونده ایران نیز یکی از انگیزه های رئیس جمهور آمریکا برای برکناری بولتون بود؛ به این دلیل که مشاور امنیت ملی سابق ترامپ علاقه زیادی به جنگ با ایران داشت.

به این ترتیب، ترامپ بولتون را از نشستهای مذاکره با طالبان دور کرد و حتی زمانی که هنوز بولتون در منصب حساس خود بود، رئیس جمهور به او اجازه حضور در نشست تهیه پیش نویس توافق با طالبان که که در نیوجرسی برگزار شد را نداد.

در ادامه، بولتون در توئیتی توافق با طالبان را خطری برای مردم آمریکا دانست؛ اما چگونه ممکن است یک توافق صلح خطرناک باشد!؟

با اینکه هدف آمریکا از ورود به جنگ افغانستان، ظاهرا از بین بردن طالبان بود، اما این جنگ با وجودی طولانی شدن، نتیجه ای نداشت، تا اینکه دولت ایالات متحده به این نتیجه رسید که با جنگ نمی تواند اهدافش در افغانستان را محقق کند و وارد مذاکرات صلح با طالبان شد.


بیشتر بخوانید:دفاع «جان بولتون» از شهود حضور یافته در جلسه استیضاح ترامپدفاع «جان بولتون» از شهود حضور یافته در جلسه استیضاح ترامپ


هر چه در مورد این توافق صلح گفته شود و هر انتقادی که از آن شود، یا اینکه هدف ترامپ از آن، انتخاباتی و شخصی تعریف شود، در هر صورت از گزینه جنگ بی ثمر بهتر است. حتی اگر بولتون می توانست جنگ های تازه ای را در خاورمیانه به راه اندازد، چند سال دیگر باید می گذشت تا رئیس جمهور جدیدی روی کار آمده و برای خاموش کردن شعله آن، تلاش کند؟

منبع: انتخاب
نظرات شما