رویداد۲۴ غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی، نماینده مردم رشت در مجلس در توئیتی نوشت: آقای شمخانی جناب عالی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران هستید به داد ایران برسید! وضعیت استان گیلان از حیث شیوع ویروس کرونا از قرمز هم عبور کرده است. تخت برای بستری و کادر درمانی تازه نفس سالم و ماسک مخصوص و لباس محافظ و دارو نداریم! تو را به خدا به فکر ایران . ایرانی باشید.
حکم کسی که در قم ابتدا مانع ایجاد محدودیتها و پیشگیریها شد، چیست؟
غلامرضا حیدری، نماینده تهران و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، با اشاره به نامه دادستان کل کشور به وزیر بهداشت که در آن آمده است: «اخلال در نظام سلامت مردم در حد افساد فیالارض است»؛گفت: کسی که در قم مانع ایجاد محدودیتها شد و نگذاشت کرونا در نطفه خفه شود، حکمش چه میشود؟
او ادامه داد: گروهی فکر میکردند در هیچ حالی نباید تخفیفی قائل شد. انگار که کفر میشود، کفری که حکمش اعدام است. اما سلامت مردم مهم است و با خیالات نمیتوان سلامت مردم را به بازی گرفت. در هر حال علما قبول کردند که برخی از نماز جماعتها و نماز جمعه تعطیل شود اما برخی نه.
این نماینده اصلاحطلب مجلس تاکید کرد: شیوع کرونا از قم شروع شد و باید از قوه قضاییه مطالبه شود که حکم کسی که مقاومت کرد و نگذاشت پیشگیریها و محدودیتها برای اماکن عمومی زودتر شروع شود چیست؟ نمیخواهند حداقل از کسانی که ابتدا مانع ایجاد محدودیتها شدند سوال و جواب کنند؟ آن هم در شرایطی که تنها راه جلوگیری از شیوع کرونا ایجاد محدودیت برای حضور در اماکن عمومی است.
حیدری با اشاره به احتکار ماسک و... به دست عدهای بعد از شیوع کرونا گفت: این افراد بیمار روانی هستند. برخی بیمارند و مکیدن خون مردم با احتکار و گران کردن را بر خودشان مجاز میدانند. ما در برخی از حوادث دروغ گفتیم. واقعیات در خصوص شیوع کرونا هم با تاخیر اعلام شد که این موضوع هم بیاعتمادی را تشدید میکند، اما این دلیل بر آن نیست که احتکار، گرانفروشی و چپاول کنیم. قطعاً میتوانستند زودتر در قم محدودیتهایی را اعمال، رفتوآمدها را کنترل و اطلاعرسانی عمومی کنند.
سران قوا برای مهار کرونا وارد عمل شوند
علی نوبخت، موضوع شیوع ویروس کرونا را از اساس یک موضوع پزشکی دانست و گفت: با وجود کمبود امکانات و لوازم بهداشتی و تجهیزات پزشکی، جامعه پرستاری و پزشکی و مقامات وزارت بهداشت در حال جانفشانی و فداکاری برای مقابله با این ویروس منحوس هستند.
وی به ابعاد غیرپزشکی، اجتماعی، امنیتی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و افزود: جریانات غیرپزشکی بر برنامههای وزارت بهداشت برای پیشگیری و مهار ویروس کرونا سایه افکنده است و مانع مهار این بیماری میشود.
وی، لزوم ایجاد ستاد بسیج اقتصادی برای حل مشکلات معیشتی مردم را متذکر شد و گفت: وقتی از مردم خواسته میشود که از خانه بیرون نیایند، این تکلیف برای شورای تامین استانها ایجاد میشود که بلافاصله به فکر تامین مایحتاج مردم بیافتند و معیشت و غذا و وسایل مورد نیاز آنها را تامین کنند.
عضو هیات امنای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، خروج مردم برای تامین مایحتاج خود را به خاطر مهیا نبودن زمینههای تامین آن از سوی شورای تامین استانها را عامل گسترش کرونا دانست و افزود: خواهش من این است که سران سه قوه به این مساله ورود کنند زیرا این موضوع هم به قوه مقننه، هم مجریه و هم قوه قضائیه مربوط است. دولت به تنهایی قادر به مهار ویروس کرونا نیست و حل این بحران نیازمند ورود سران قوا و حتی نیروهای مسلح است.
معاون درمان پیشین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه من مساله کرونا را فراتر از مسائل پزشکی میبینم و مسئله اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و امنیتی و قضایی است، تاکید کرد: احساس میکنم موضوع جدی گرفته نشده است. همانطور که زیاد جلوه دادن موضوع کرونا و ترساندن مردم ظلم است به نظر من سهل انگاری و کماهمیت جلوه دادن آن هم ظلم است.