آیا بنظر شما نتيجه افزایش حقوق سال ۱۳۹۹ امسال مشخص می شود یا به سال آینده موکول خواهد شد؟
باتوجه به سطح تعاملات بین اعضاء شورای عالی کار، بعید است قبل از پایان اسفندماه نتیجه دستمزد سال ۱۳۹۹ قطعی شود .
با توجه به هزینه های سنگین فکر می کنید دستمزد سال جدید کارگران چقدر اضافه شود؟
باتوجه به اینکه حتی یک نشست از جلسات شورای عالی کار نیز تشکیل نشده است لذا گمانه زنی بسیار کار مشکلی بود اما باتوجه به اطلاعات واصله، حدودا یک ماه برای حداقل دستمزد ها حدود ۳۰ درصد افزایش را پیش بینی کردم که هنوز هم فکر میکنم همان میزان خواهد بود.
در حقیقت حداقل دستمزد را در سال 99 حدود 19.700.000 ریال پیش بینی می کنم و کمک هزینه مسکن و اقلام مصرفی خانوار نیز افزایش خواهند یافت به طوری که مجموعا برای یک کارگر به 25.000.000 ریال می رسد.
یک بحثی هم در خصوص استانی کردن افرایش حقوق ها بود. بنظر شما اگر این موضوع در سال های آینده به نتيجه برسد به نفع کارگران خواهد بود؟
جهت تعیین مزد منطقه ای بلحاظ قانونی منعی وجود ندارد ولی باتوجه به اینکه مقدمات این امر فراهم نیست بسیار بعید است که برای سال پیش رو ، توافقی جهت تعیین مزد منطقه ای صورت بگیرد.
فکر می کنید موضوع دادنامه ۱۷۹ دیوان عدالت اداری بلاخره به کجا خواهد رسید. آیا در نهایت ابطال خواهد شد؟
بعید است که دادنامه شماره ۱۷۹ دیوان عدالت اداری ابطال گردد .
چند راهکار برای امنیت شغلی کارگران در نظر دارید؟
اولا بلحاظ قانونی: تعیین مزد منطقه ای؛ البته نه آنطور که حضرات مدنظر دارند . درحال حاضر کسانی که از مزد منطقه ای صحبت می کنند روی رقم هفتصد هشتصد هزار تومان صحبت می کنند که خنده دار است .
منظور من از مزد منطقه ای این است که ( همانطور که در قانون آمده ) ابتدا حداقل دستمزد را برای کل کشور تعیین کنیم و سپس در برخی از مناطق ، مبلغی بیشتر از حداقل دستمزد را تعیین کنیم .
ثانیا به لحاظ فرهنگی: فرهنگ شایسته سالاری و شایسته گزینی را حاکم کنیم . یعنی شایستگی های هر شغل را تعیین کنیم و سپس برای هر شغل اشخاص شایسته را به کار بگیریم . کاری کنیم که اگر اشخاص درصورتیکه شایستگی های یک شغل را ندارند ، برای آن شغل کاندید نشوند . کارفرماها نیز تمایلی به جذب اشخاص بدون شایستگی نشان ندهند .
ثالثا به لحاظ ساختاری: کار شایسته را ارزشیابی کنیم و ارزش کار شایسته را نیز بپردازیم ولی مبتنی بر عملکرد. یعنی پرداخت مزد مبتنی بر عملکرد.
بیشتر بخوانید: آخرین وضعیت عیدی کارگران/ حداقل و حداکثر واریزی چقدر است؟
توصیه های شما به کارفرمایان در این ایامی که با ویروس کرونا مواجه هستیم چیست؟
یکی از شایستگی های مدیران، سعه صدر است ، دور اندیشی است.
این ایام هم می گذرد و آنچه می ماند یاد و نام کارفرمایانی است که به محض اینکه بوی رکود را استشمام کردند ، دست به تعدیل وسیع کارکنان زدند. کارفرمایان باید افق بلند مدت ( یا حداقل میان مدت ) را ببینند و تصمیم بگیرند.