آنگونه که در بیانیه بیمارستان مسیح دانشوری آمده، ولایتی به کرونای خفیف مبتلا شده است و به همین دلیل در قرنطینه خانگی قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید: سایه ویروس کرونا بر سر مقامات ایران/ همه چیز عادی است اما احتمال مرگ بالاست!
محمدرضا قدیر
اولین مقام مسئولی که نامش در ردیف مبتلایان قرار گرفت محمدرضا قدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، بود که خبر ابتلای او را امیرآبادی نماینده قم در صفحه توئیترش منتشر کرده بود. احمد امیرآبادی فراهانی در صفحه شخصی خود در توییتر مینویسد: «آقای رئیسجمهور گفتند فرمانده عملیات علیه کرونا وزیر بهداشت است. خب مرکز کرونا گفتید قم است چرا فرمانده به قم نمیاد ضمن اینکه آزمایش رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم هم که مثبت اعلام شده؛ یعنی ما فرمانده گردانمان هم مجروح شده و فرمانده نداریم.»
مرتضی رحمانزاده
مرتضی رحمانزاده، شهردار منطقه ۱۳ تهران هم از اولین مسئولانی بود که خبر ابتلای او به ویروس کرونا مطرح شد. البته بعد از انتشار این خبر روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۳ تهران اظهارات ضد و نقیضی درباره آن داشت. اما در نهایت پیروز حناچی شهردار تهران در حاشیه جلسه روز یکشنبه (۴ اسفند) شورای شهر تهران در خصوص آخرین وضعیت رحمانزاده گفت: از ۴ آزمایشی که برای او انجام شده است، ۳ آزمایش مثبت بوده و ابتلای وی به ویروس کرونا تأیید شده است و هماکنون فرآیند درمانی خود را طی میکند.
اما نکته اینجا بود که رحمانزاده دو روز قبل از آن در گردهمایی شورایاران منطقه ۱۳ با حضور محسن هاشمی و برخی دیگر از اعضای شورای شهر حاضر شده بود و همین احتمال ابتلای این چهرهها را نیز مطرح کرد. اولین نفر محسن هاشمی بود که در تصاویر این گردهمایی نزدیکترین فرد به رحمانزاده نشسته بود. محسن هاشمی در صفحه توئیترش نوشت که با شنیدن خبر بیماری رحمانزاده از خانه بیرون نیامده و منتظر نتیجه تست کرونای خودش است. او البته تاکید کرد که رحمانزاده در روز نشست با این توضیح که دچار آنفلوآنزا شده با کسی دست نداده و از ماسک نیز استفاده کرده. به هر حال سه روز بعد معلوم شد تست محسن هاشمی منفی است. افزون بر او مسجدجامعی دیگر عضو شورای شهر تهران هم به دلیل حضور در همان همایش تست کرونا داده بود که نتیجه آن هم منفی بود. اما الهام فخاری دیگر عضو شورای شهر تهران که او هم در همان نشست حاضر بود شرایط پیچیدهتری پیدا کرد. او اگرچه با علائم تنفسی راهی بیمارستان و بستری شد و حتی در صفحه توئیترش گزارش لحظه به لحظه از وضعیت بیمارستان و بیماران منتشر میکرد اما در نهایت تست کرونای او منفی اعلام شد.
ایرج حریرچی
اما ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، یکی از دیگر چهرههای شناختهشدهای بود که روز سهشنبه (۶ اسفند) ابتلای او به کرونا رسانهای شد. در ابتدا، علیرضا وهابزاده، مشاور وزیر بهداشت در توییتی نوشت: ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت به ویروس کرونا آلوده شده است و بعد هم حریرچی، با انتشار ویدئویی این خبر را تایید کرد و از امید به کنترل کرونا و تداوم مقابله با این بیماری سخن گفت. ابتلای او درست میان کشمکش حریرچی با امیرآبادی نماینده قم بر سر تعداد کشتهشدگان کرونا در قم بود. امیرآبادی تا روز یکشنبه گذشته یعنی ۴ اسفندماه آمار کشتهشدگان قم را ۵۰ نفر اعلام کرد که حریرچی آن را تکذیب کرده و گفته بود اگر درست باشد از سمتش استعفا میکند. البته امیرآبادی هم اعلام کرد که مشخصات این ۵۰ نفر را برای وزیر بهداشت فرستاده است. به همین دلیل ربیعی به قرنطینه رفت تا نتیجه آزمایش او مشخص شود. اما سه روز بعد مشخص شد که تست کرونای ربیعی منفی است.
معصومه ابتکار
معصومه ابتکار، فعال سیاسی اصلاحطلب و معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور هم از دیگر چهرههایی بود که خبر ابتلای او به ویروس کرونا واکنشهایی به دنبال داشت. فریبا ابتهاج مشاور رسانهای ابتکار، روز پنجشنبه (۸ اسفند) در اینباره گفته بود: «با توجه به وجود برخی علائم آلودگی به ویروس کرونا روز گذشته آزمایش تست ویروس از ابتکار انجام شد که نتیجه مثبت بود. خانم ابتکار هماکنون برای سپری کردن دوران بیماری در منزل بستری است». اما همان روز برخی سایتهای خبری گزارش دادند که بعد از مشاهده برخی علائم در ابتکار تیمی از آزمایشگاه به خانه و محل کار ابتکار رفتهاند تا آزمایش از او و دیگر حاضرین را در محل انجام بدهند. این خبر با واکنشهای زیادی در فضای مجازی مواجه شد. اما بعد دفتر ابتکار اعلام کرد که این تیم فقط در محل کار او حاضر شده است.
بیت آیتالله شبیری زنجانی
آیتالله شبیری زنجانی یکی دیگر از چهرههایی بود که موضوع ابتلای بیتش به این بیماری خبرساز شد. در واقع، پس از آنکه مجتبی فاضلی مسئول دفتر آیتالله شبیری به علت ابتلا به کرونا جان خود را از دست داد، خبرهایی از قرنطینه بیت آیتالله منتشر شد. به دنبال آن اگرچه نتیجه آزمایش خود آیتالله شبیری منفی اعلام شد اما پنجشنبه گذشته خبر درگذشت خواهر او به دلیل ابتلا به کرونا بیرون آمد. در همین حال فرزند خواهر آیتالله شبیری یعنی میرمحمدی عضو فعلی مجمع تشخیص مصلحت نظام هم در بیمارستان به همین دلیل بستری است. اگرچه دو روز پیش خبر به کما رفتن میرمحمدی منتشر شده بود اما این خبر تکذیب شد.
فریدالدین حداد عادل
فریالدین حداد عادل هم تازهترین مورد میان مسئولین و آقازادههایی است که به کرونا مبتلا شدهاند. او دو روز پیش در صفحه توئیترش همراه با یک استیکر خنده نوشت: «خب کرونایی شدم. رفته بودم قم به مدرسه سر بزنم که مبتلا شدم و الان در قرنطینه خانگیام. از همه دانشآموزان و فارغالتحصیلان مدرسه بابت پیامهای محبتآمیزشون تشکر میکنم. سعی میکنم تجربه این چند روز رو براتون بنویسم». این توئیت حداد با واکنشهای منفی بسیاری در فضای مجازی مواجه شد. خیلیها او را ژن خوبی قلمداد کردند که از امکانات ویژهای برای تشخیص بیماری و مراقبت در اختیار دارد و به همین دلیل با استیکر خنده از این بیماری نوشته است. حتی برخی نسبت به قرنطینه شدن او در منزل هم واکنش نشان دادند. مثلا یکی از کاربران در توییتی اعتراضی و با لحنی تند نوشت که «قرنطینه هرکدام از مسئول یا مسئولزادگان در منزل هر روز سه شیفت پرستار و پزشک و اکسیژن و آیسیو از ظرفیت درمانی کشور کم میکند...». فریدالدین حداد هم در جواب او باز هم با یک استیکر خنده نوشت: «از این خبرها نیست. رنگ هیچکدام از این حرفها را هم ندیدم. چهار روز است که در یک اتاق منزل محبوسم و کتاب میخوانم و با رفقا چت میکنم. به من گفتند هر وقت تب کردی و تنگی نفس گرفتی بیا بیمارستان دانشوری؛ چه خیالاتی...»
محمود صادقی و ۴ نماینده دیگر
اما میان ۵ نماینده مجلس که تا کنون رسما اعلام شده مبتلا به کرونا هستند محمود صادقی از همه بیشتر خبرساز شده است. بعد از آنکه او در توئیتی خبر ابتلایش را منتشر کرد خیلی از کاربران در شبکههای اجتماعی از او خواستند اگر واقعا به کرونا مبتلا شده نتیجه آزمایش خودش را منتشر کند. او روز سهشنبه (۶ اسفند) در صفحه توییتر خود نوشت: «تست کرونای من مثبت شد. این پیام را در شرایطی میدهم که چندان امیدی به ادامهی حیات در این دنیا ندارم.» وی در ادامه خواستار اعطای مرخصی به زندانیان سیاسی و امنیتی جهت جلوگیری از ابتلای آنها به کرونا شد. جالب آنکه دو روز بعد صادقی تصویری از داروخانه مجلس را منتشر کرد که بر پیشخوان آن نوشته بود ماسک و مواد ضدعفونیکننده ندارد. فردای آن روز هم در توئیتی توضیح داد که در خانه بستری است و حالش رو به بهبود است. اما این توضیحات صادقی آنقدر با واکنش کاربران شبکههای اجتماعی مواجه شد و او را زیر سوال بردند تا ناگزیر در گفتوگو با فارس توضیحات بیشتری درباره بیماری خود داد. صادقی گفت علائم بیماری را داشته و به پزشک مراجععه کرده و آنها بعد از سیتیاسکن از قفسه سینه اگرچه در ابتدا گفتهاند مشکلی ندارد اما فردای آن روز در تماسی با او اعلام کردهاند که مبتلا به کروناست. او به فارس گفته همزمان آثار دیگری هم در برخی نقاط مانند انگشت پا و دست داشتم و بعد از اینها در توئیتی اعلام کردهام که مبتلا به کرونا هستم.
مجتبی ذوالنوری
رئیس کمیسیون امنیت ملی و نماینده قم هم که هفته گذشته در جلسه علنی مجلس حاضر به اجرای پروتکلهای مراقبتی مجلس نشده و زیر بار قرنطینه هم نرفته بود، پنجشنبه (۸ اسفند) گذشته از مثبت شدن تست کرونای خود خبر داد. او با انتشار ویدئویی گفت: تست کرونایم مثبت شده و با آنکه این ویروس فراگیر است اما جای نگرانی نیست؛ من در قرنطینه هستم و انشاءالله ملت ما بر کرونا غلبه خواهد کرد. قطعا کرونا مغلوب مردم شریف ایران شده و مملکت از وجود این ویروس به زودی و با رعایت موازین بهداشتی، پاکسازی خواهد شد. همچنین معصومه آقاپورعلیشاهی نماینده شبستر هم دیگر نمایندهای بود که با انتشار ویدئویی از ابتلای خودش به ویروس کرونا خبر داد.
محمدرضا منصوری نماینده ساوه هم ابتلا به ویروس کرونا را تایید کرده است.
برخی خبرها هم از ابتلای سکینه الماسی نماینده کنگان و مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود به ویروس کرونا حکایت دارند که هنوز به طور رسمی تایید نشدهاند.