کره جنوبی توانسته است در مقابله با کرونا موفق عمل کند و بسیاری از کارشناسان نحوه برخورد کره جنوبی را الگویی برای سایر کشورها دانستهاند.
رویداد۲۴ سازمان بهداشت جهانی شیوع ویروس کرونا را به عنوان یک بیماری همهگیر جهانی معرفی کرده است. این سازمان تا پیش از این سعی داشت که از این عبارت استفاده نکند. عبارت پاندمی فقط برای بیماریهای واگیرداری استفاده میشود که در چندین کشور به میزان قابل توجهی از فردی به فردی دیگر منتقل شوند.
در حالی که آمریکا اعلام وضعیت اضطراری ملی اعلام کرده سازمان جهانی بهداشت اروپا را مرکز تازه اپیدمی ویروس کرونا اعلام کرده است. در بین کشورهای اروپایی ایتالیا که بیشترین موارد ابتلا به این ویروس را دارد به طوری که روز جمعه بیشترین تلفات روزانه خود را بر اثر بیماری کووید-۱۹ اعلام کرد. اسپانیا که دومین رتبه را در اروپا دارد که روز جمعه، ۱۳ مارس، با افزایش ۵۰ درصدی تلفات ناشی از کووید-۱۹ روبرو شد.
همزمان سازمان جهانی بهداشت از راهاندازی صندوقی برای کمک به افراد حقیقی و حقوقی برای مقابله با ویروس جدید کرونا خبر داده است. کووید-۱۹ تا کنون دستکم جان بیش از ۵ هزار نفر را در سراسر جهان گرفته. بیش از دو هزار نفر از قربانیان خارج از چین که کانون اولیه این ویروس شناخته میشود، بودهاند.
کشورهای مختلف در مقابله با این ویروس روشهای مشابهی را در پیش گرفته اند، اما تجربه برخی کشورها در این زمینه موفق بوده است.
استفاده از تجربیات پیشینکره جنوبی همسایه چین کشوری که اپیدمی کرونا از آنجا آغاز شد توانسته است در مقابله با کرونا موفق عمل کند و بسیاری از کارشناسان نحوه برخورد کره جنوبی را الگویی برای سایر کشورها دانستهاند.
کره جنوبی پس از چین بیشترین آمار مبتلایان به ویروس کرونا را داشت. اما این کشور از نظر تامین امکانات پزشکی و سرعت مقابله با بیماریهای واگیردار از موقعیتی بسیار عالی در سطح جهان برخوردار است. هیچ کشور دیگری در جهان از این نظر به پای سامانه بهداشتی و درمانی کره جنوبی نمیرسد.
کره جنوبی این آمادگی را در مقابله با بیماری مرس بدست آورد. زمانی که در سال ۲۰۱۲ برای مقابله با شیوع احتمالی این بیماری، بر آمادگی خود در برابر بیماریهای واگیردار افزود. این آمادگی اکنون در مقابله با کرونا به کمک این کشور آمده است.
آزمایش به موقع
کره جنوبی ازجمله کشورهایی محسوب میشد که وضعیت قرمز را در مورد اپیدمی کرونا داشت. دولت این کشور با اعلام شرایط جنگی همه زیرمجموعههای خود را در بالاترین سطح هشدار قرار داد.
یکی از مهمترین عوامل در کنترل شیوع بیماری کرونا تست به موقع شهروندان است. کره جنوبی از این منظر در موقعیتی بسیار ممتاز قرار دارد. به عنوان نمونه کره جنوبی تا روز ۲۰ اسفند موفق شد از بیش از ۲۱۰ هزار نفر از شهروندان خود تست کرونا بگیرد.
پارک نیونگ هو، وزیر بهداشت این کشور انجام آزمایش گسترده و رایگان را یکی از عوامل موفقیت نسبی این کشور در مواجهه با شیوع این ویروس دانسته است. بهطور متوسط، روزانه ۱۵۰۰۰ نفر آزمایشهای مربوط به شناسایی ابتلا به ویروس کرونا در کره جنوبی انجام میشود.
از سوی دیگر، سیستم پزشکی کره جنوبی این توانایی را دارد که به سرعت نتایج تستها را به دست آورد. برخلاف بسیاری از کشورها، کره جنوبی در موقعیتی است که نتایج نمونهبرداری از سیستم تنفسی افراد را در مدت کوتاهی بین شش تا ۲۴ ساعت کسب کند. در صورت مثبت بودن نتیجه تست، امکان جدا کردن سریع فرد بیمار از سایر شهروندان وجود دارد. همین موضوع از شیوع بیشتر این بیماری جلوگیری میکند.
نیروهای نظامی
مقامات کرهای روش قرنطینه را هم در دستور کار خود قرار دادند. در این راستا مقامات کرهای تصمیم گرفتند برای مقابله با کرونا از ظرفیت نیروهای نظامی این کشور نیز بهره بگیرند. بر همین اساس و در شرایطی که مثل اکثر کشورها بحران کمبود ماسک در مقطعی شهروندان کرهای را نیز به دردسر انداخته بود، نیروهای ارتش دستبهکار شدند و ظرفیت خود را در تقویت خط تولید و بستهبندی ماسک بهکار گرفتند.
با توجه به اینکه ضدعفونی کردن اماکن و معابر عمومی یکی از ملزومات اصلی مقابله با این ویروس محسوب میشود، ارتش کره در این حوزه نیز وارد میدان شد و با استفاده از ماشینهای آبپاش در کار ضدعفونی کردن شهرها مشارکت کرد.
البته تعداد زیادی از افراد ارتش این کشور نیز دچار اپیدمی کرونا شدند به طوری که حدود ۱۰ هزار سرباز این کشور در قرنطینه قرار گرفتند. سیاست قرنطینهسازی در کره البته محدود به بخشی از نظامیان این کشور نبود و براساس تصمیمات مقامات کرهای عملیات قرنطینه در نقاط مختلفی از این کشور به اجرا درآمد؛ عملیاتی که یکی از ارکان اجرای آن ارتش این کشور در کنار کادرهای پزشکی و پرستاری بود.
تمامی اقدامات انجام شده در کره جنوبی برای مدیریت بحران کرونا به کنترل این بیماری سریعتر از چین منجر شده است بهطوری که از ۱۵ اسفند یعنی حدود ۲ هفته پس از ورود کرونا به این کشور، روند افزایش تعداد مبتلایان روند نزولی پیدا کرده است.