صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 08
کد خبر: ۲۰۹۵۱۱
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۰ - ۱۶ فروردين ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر

طرح سه فوریتی تعطیلی و قرنطینه کامل کشور تقدیم هیات رییسه مجلس شد +جزییات

رییس فراکسیون حقوق شهروندی مجلس با اشاره به بحران ویروس کرونا گفت: طرح سه فوریتی تعطیلی و قرنطینه کامل کشور تقدیم هیات رییسه مجلس شده است.

  رویداد۲۴ عبدالکریم حسین‌زاده اظهار کرد: یکشنبه هفته گذشته که جلسه مجلس قرار بود به صورت مجازی برگزار شود من در محل صحن مجلس حاضر شدم و ضمن رایزنی با رییس مجلس، طرح سه فوریتی تعطیلی و قرنطینه کامل کشور را در یک ماده و ۱۱ تبصره و با امضای ۱۶ نفر از نمایندگان تحویل آقای قاضی زاده هاشمی کردم، ایشان نیز این طرح را به اداره قوانین ارجاع کردند.

وی افزود: این طرح که حدود یک ماه پیش تهیه شده بر مبنای تعطیلی یک ماه کشور و براساس اصل ٧٩ قانون اساسی پیش‌بینی شده بود که با توجه به اینکه مجلس جلسه علنی نداشت امکان مطرح کردن آن نیز نبود لذا بنا داریم این طرح را در اولین جلسه علنی مجلس برای اتخاذ راهکار‌هایی جهت مقابله با کرونا مطرح کنیم.
بیشتر بخوانید: مجلس را عامدانه از کار انداخته‌اند/ سالن اجلاس سران برای برگزاری صحن علنی آماده شود
نایب رییس فراکسیون امید با اعلام آمادگی در خصوص دریافت پیشنهادهای نمایندگان در جزییات این طرح، اضافه کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا در چند ماه گذشته، کشور به صورت نیمه تعطیل در آمده است، لذا به منظور قطع زنجیره انتقال این ویروس باید حداقل به مدت یک ماه کمترین تردد و تماس وجود داشته باشد.

به گزارش رویداد۲۴ جزییات طرح سه فوریتی کامل مجلس به این شرح است:

با توجه به شیوع ویروس کرونا در چند ماه گذشته، کشور به صورت نیمه تعطیل در آمده است، لیکن به منظور قطع زنجیره انتقال این ویروس باید حداقل به مدت یک ماه کمترین تردد و تماس وجود داشته باشد. بر اساس این موضوع و مطابق اصل ۷۹ قانون اساسی امضا کنندگان طرح سه فوریتی با موضوع " تعطیلی و قرنطینه کامل کشور" جهت طی تشریفات قانونی تقدیم میکنند.

طرح سه فوریتی:
تعطیلی کشور برای یک ماه بر اساس اصل ۷۹
قانون اساسی.

ماده واحده: کل کشور برپایه استفاده از ظرفیت اصل ۷۹ قانون اساسی کلیه مراکز دولتی، عمومی و خصوصی به مدت یک ماه از زمان تصویب این قانون تعطیل اعلام شود

تبصره ۱ :
دولت موظف است ظرف ۲۴ ساعت پس از تصویب این قانون ، ضوابط شرایط کرونایی را تدوین و جهت اجرا به تمامی دستگاهها و شهروندان برای اجرا و ابلاغ شود.
تبصره ه ۲:
دستگاهای اجرایی مکلف هستند از زمان تصویب این قانون تا پایان زمان اجرا موارد زیر را انجام دهند.

۱- تامین مایحتاج دهک‌های پایینی جامعه و واریز حقوق کامل دو ماهه برای تمامی انها به صورت پیش تراکنش.
۲-واریز کمک معیشتی دو ماه پیش رو برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی که استثنا در این دو ماه بایستی این مبلغ دو برابر شرایط عادی باشد.
۳-برنامه مدیریت تردد خودروها در درون شهری و بین شهری و نحوه ی اجرا و ابلاغ جرایم تخلفی از سوی راهنمایی و رانندگی و وزارت کشور.
۴-پرداخت کامل حقوق کارکنان دولت با هر نوع قرارداد(رسمی، پیمانی ، قراردادی، شرکتی) در زمان تعطیلی
۵- استفاده رایگان از خدمات اینترنتی برای کلیه کاربران اعم از خانگی و همراه
۶- قبوض اب، برق، تلفن و گاز تا مصرف حد استاندارد رایگان و بالاتر از ان بصورت عادی محاسبه و پس از پایان قرنطینه پرداخت می شود.
۶-برنامه مدیریت تردد خودروها در درون شهری و بین شهری و نحوه ی اجرا و ابلاغ جرایم تخلفی از سوی راهنمایی و رانندگی و وزارت کشور.
۷- برنامه ریزی جهت برگزاری کلیه ازمون های سراسری و ازمون های مدارس در تابستان

تبصره ۲:
نحوه تامین منابع مالی تعطیلی یک ماه کشور

الف: عدم فروش بنزین سهمیه ای و ارایه ی ان بصورت کاملا ازاد با نرخ واحد ۳۰۰۰ تومان، لازم به ذکر است با توجه به عدم تردد در این مدت و لزوم تخصیص یارانه به مصارف خانگی نظیر آب و برق و اینترنت، بنزین یارانه ای در مدت تعطیلی قطع و بودجه‌اش صرفا مصرف رفاه خانوارها و موارد مذکور در بالا خواهد شد.
ب: یک میلیارد دلار مورد نظر دولت با برداشت از صندوق توسعه ملی و با اذن رهبری.
ج: تمامی مبلغ واریزی از صندوق پول جهانی

تبصره۳:
امروز روز همبستگی تمامی جریانهای سیاسی، قوای سه گانه، سازمانها، ارگانها و نیروهای نظامی و انتظامی است تا برای نجات جان ملت تلاش همگانی کرده و ان را در معرض دید و قضاوت ملت قرار دهند بر همین مبنا تمامی ارگانهای اعم از ستاد کل نیرو های مسلح، نظامی و انتظامی، سپاه، ارتش، بسیج، و ارگانهای عمومی و نیمه عمومی از ستاد اجرایی فرمان، آستان قدس، شستا و تمامی مجموعه های زیر نظر وزارت رفاه و ... موظف هستند تا پایان دوره ی یک ماهه برای مقابله با کرونا همکاری صد در صد با ستاد مقابله در دولت را داشته باشند و هماهنگ عمل کنند، و تمامی نیروهای انسانی متخصص، ابزار و امکانات لجستیکی از امبولانس تا هر چیز دیگری و امکانات مالی ممکن را در اختیار کامل ستاد مقابله قرار دهند.

تبصره ۴:
صدا و سیما‌ موظف است یکی از شبکه‌های خود را بصورت ۲۴ ساعته در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد تا این وزارتخانه در تمامی ساعات شبانه روز به آموزش و گزارش و پاسخگویی شهروندان بپردازد، لازم به ذکر است گزارش‌های ستاد، گزارش‌های هیات نظارت بر عملکرد ستاد و بسته‌های اموزشی وزارت بهداشت برای شهروندان تنها باید از همین شبکه پخش شود و تمام هزینه های این شبکه از محل اعتبارات صدا و سیما باید تامین شود.

تبصره ۵:
معاونت حقوق ریاست جمهوری و قوه قضاییه موظف است همزمان تمامی موراد قضایی برخورد با متخلفان از این قانون را در سطوح مختلف تهیه و بر اساس ان نسبت به متخلفان اعم از شهروندان، نیروهای دولتی، اجرایی، قضایی،نظامی و انتظامی را تهیه و برای برخورد در اختیار دستگاه قضایی قرار دهند.

تبصره ۶:
به منظور سرعت در تصمیمات و جامع بودن امور در ستاد مقابله با ویروس کرونا بایستی افراد زیر نیز در ستاد مذکور حضور با حق رای داشته باشند.
نایب رییس اول مجلس
رییس کمیسیون بهداشت و درمان
دادستان کل کشور
رییس سازمان بازرسی کل کشور

تبصره ۷:
دولت موظف است برای تمام دوره کار کادر درمان و پرستاری و اداری و بیمارستانی درگیر با کرونا از اول اسفند تا پایان بحران، علاوه بر حقوق ماهیانه حق ماموریت لحاظ و پرداخت کند.

تبصره ۸:
تمامی شهروندان هیچگونه حق تردد درون و بیرون شهرها نداشته و در تمام مدت سی روز باید در منزل بمانند به غیر از موارد کاملا ضروری برای درمان که این نوع ترددها بایستی با هماهنگی وزارت بهداشت و از طریق شماره تماس هایی که اعلام خواهند کرد باید صورت پذیرد.

تبصره ۹:
رییس جمهور به عنوان رییس ستاد مقابله موظف است بعد از پایان ماموریت ستاد، گزارش کامل از عملکرد را در صحن علنی ارایه کند.

تبصره ۱۰:
لازم به ذکر است تمام موارد مذکور در مواد و تبصره های بالا از قوانین کرونایی تا موضوع یارانه ی بنزین و شورای عالی مد نظر فقط تا پایان دوران تعطیلی کشور قابل اجراست و با پایان یافتن شرایط تعطیلی، همه چیز به قبل از ان باید باز گردد.

تبصره ۱۱:
در خصوص تعطیلی کامل کشور، جلسات هیات دولت، جلسات علنی مجلس شورای اسلامی و ستاد مرکزی قوه قضاییه رییس قوه و معاونان آن استثنا بوده و به هیچ وجه نباید تعطیل شود.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۲۰:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
چرا زودتر اینکارو نمیکنید، یه عده مثل ما الان نزدیک دو ماه از خونه بیرون نرفتیم، داریم دق میکنیم،و قرنطینه رو اجرا میکنیم،یه عده اصلا رعایت نمیکنند،همه بلانسبنت،مثل...،تو خیابونا برا خودشون میگردند، اگر واقعا همه رعایت نکنند،چه فایده داره تو خونه موندن ما؟ باید قرنطینه رو هر جوری هست اجباری کنند،چون یه عده اگه زور بالای سرشون نباشه،سلامتی بقیه براشون مهم نیست،اصلا نمیفهمند...!!!!
نظرات شما