کباب برگ یکی از انواع کبابهای قدیمی و سنتی ایران است که از محبوبیت خاصی در میان ایرانیان برخوردار است. این کباب به دلیل اینکه از گوشت لخم و یکدست تهیه میشود به عنوان یکی از مجلسیترین کبابها شناخته میشود.
رویداد۲۴ در گذشته کباب برگ فقط با گوشت گوسفندی درجه یک تهیه میشده است، ولی امروزه این کباب خوشمزه با گوشتهای سفید مثل گوشت مرغ هم تهیه میشود. کباب برگ به دلیل استفاده از گوشت لخم و یکدست گوسفندی به عنوان یکی از گران قیمتترین کبابهای ایرانی هم شهرت دارد.
با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است میتوانید برای ۴ نفر کباب برگ تهیه کنید. در صورتی که میخواهید مقدار کمتر یا بیشتری کباب تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
مواد لازم برای ۴ نفرمواد لازم کباب برگکره ۱۰۰ گرم
پیاز بزرگ ۲ عدد
گوجه فرنگی ۴ عدد
گوشت راسته ۱ کیلوگرم
زعفران ۱ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
دستور پختطرز تهیه کباب برگبرای تهیه کباب برگ خانگی ابتدا گوشت را بشویید و چربیهای اضافی آنرا بگیرید سپس روی تخت گوشت قرار دهید و به صورتی برش بزنید که ضخامت گوشت کمتر از یک سانتی متر باشد. پس از اینکه گوشت را برش زدید با پشت کارد گوشت را بکوبید تا ضخامت آن به کمتر از نیم سانتی متر برسد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب ترش به روش گیلانیها
پس از اینکه گوشت را آماده کردید یک کاسه مناسب انتخاب کنید و گوشت را داخل آن بریزید. در ادامه پیازها را با رنده خیلی ریز رنده کنید تا آب پیازها کاملا خارج شود سپس آب پیازها را با فشار دست بگیرید و به کاسه اضافه کنید.
در مرحله بعدی روغن مایه را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه کنید. مواد را با دست زیر و رو کنید تا به تمام نقاط گوشت برسند. پس از مخلوط کردن مواد درب کاسه را با یک سلفون بپوشانید و آنرا در یخچال قرار دهید.
گوشت باید حداقل به مدت ۶ ساعت در یخچال استراحت کند تا به خوبی طعم دار و نرم شود. پس از گذشت این زمان گوشت را از یخچال خارج کنید. توجه داشته باشید که سیخ کردن کباب برگ کار سختی نیست فقط باید نکاتی را رعایت کنید.
گوشتها را به صورت منظم روی تخته بچینید و با دست نگه دارید سپس سیخ را کم کم فشار دهید تا گوشتها وارد سیخ شوند. به همین ترتیب تمام گوشتها را سیخ کنید سپس مقداری نمک روی گوشتها بپاشید.
در مرحله بعدی باید منتقل را آماده کنید. توجه داشته باشید هنگامی باید کباب کردن را شروع کنید که ذغالها به صورت یکدست روشن شده باشند. کباب کردن گوشت روی منقلی که ذغال هایش خام باشند باعث میشود کیفیت کباب پایین بیاید.
علاوه بر این برای سلامتی نیز مضر است. پس از اینکه ذغالها را آماده کردید سیخها را روی منقل بچینید. ابتدا کمی صبر کنید تا گوشت خودش را بگیرد و روی سیخ نچرخد سپس شروع به چرخاندن سیخها کنید تا کباب به صورت یکدست کباب شود.
در این مرحله کره را در یک کاسه کوچک آب کنید سپس زعفران دم کرده را اضافه کنید و با کره مخلوط کنید. در میانه پخت کباب، سس کره را با قلمو روی کبابها بمالید. مالیدن کره روی کبابها علاوه بر اینکه کباب را لذیذتر میکند باعث میشود کباب خشک هم نشود.
در مرحله بعدی گوجه فرنگیها را از وسط نصف کرده و سیخ کنید. سپس در کنار منقل قرار دهید تا به آرامی کباب شوند و پس از آماده شدن کباب معطل نشوید. پس از اینکه کباب برگ آماده شد آنرا مستقیما روی برنج قرار دهید و سرو کنید.
منبع: پارسی دی