صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 07
کد خبر: ۲۰۹۵۸۶
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۷ - ۱۷ فروردين ۱۳۹۹
العربی الجدید؛

نخست وزیر مکلف عراق؛ در منگنه ایران و آمریکا

منابع سیاسی نزدیک به مذاکرات نیرو‌های عراقی مخالف عدنان الزرفی، در گفتگو با العربی الجدید گفتند: یکی از مهمترین دلایل مخالفت با الزرفی، اتهاماتی است که در مورد نزدیکی وی به طرف آمریکایی مطرح می‌شود و مخالفان وی نگرانند این مساله روی روابط با ایران تاثیر بگذارد.
رویداد۲۴  العربی الجدید نزدیک به قطر نوشت: اخیرا درگیری‌های لفظی بین مسئولان آمریکایی از یک سو و مسئولان ایرانی و گروه‌های عراقی مسلح مورد حمایت تهران از سوی دیگر، افزایش یافته و موضوع این اختلاف، حضور نیرو‌های آمریکایی در عراق و حملات موشکی به پایگاه‌های عراقیِ میزبان نیرو‌های خارجی از جمله آمریکایی هاست؛ آنچه که تحلیلگران، یک جنگ نیابتی بین ایران و آمریکا می‌دانند، که هم پیمانان عراقی دو طرف نیز در آن درگیر هستند و این یکی از بزرگترین چالش‌هایی است که دولت آینده عراق با آن مواجه خواهد بود.

در ادامه این مطلب آمده است: منابع سیاسی نزدیک به مذاکرات نیرو‌های عراقی مخالف عدنان الزرفی، در گفتگو با العربی الجدید گفتند: یکی از مهمترین دلایل مخالفت با الزرفی، اتهاماتی است که در مورد نزدیکی وی به طرف آمریکایی مطرح می‌شود و مخالفان وی نگرانند این مساله روی روابط با ایران تاثیر بگذارد. از این رو، بویژه پس از سفر اخیر هیئت ایرانی به عراق، مخالفان الزرفی اصرار به تغییر او و تعیین شخص دیگری برای تشکیل کابینه دارند.

به عقیده خالد المعینی، رئیس مرکز برنامه ریزی استراتژیک «دجله»، هر دولتی که در عراق روی کار آید، چه با ریاست الزرفی باشد و چه غیر او، خود را در برابر یک جنگ نیابتی می‌یابد؛ به چند دلیل، که مهمترین آنها، این است که ایران عراق را ریه حیاتی خود می‌داند که به کمک تنفس در آن می‌تواند از بحران‌های اقتصادی اش که به دلیل تحریم‌های آمریکا گرفتار آن شده، خلاصی پیدا کند. در این میان، ایالات متحده نیز از منافع خود در عراق به راحتی دست نمی‌کشد. المعینی در گفتگو با العربی الجدید تاکید می‌کند که تهران از طریق نیرو‌های نیابتی، در پی ورود به مقابله با نیرو‌های آمریکاست. این در حالی است که حکومت عراق نمی‌تواند از منافع آمریکا در این کشور عربی حفاظت کند.

سفر اخیر فرمانده جدید سپاه قدس به عراق، دربردارنده پیام‌هایی از سوی ایران بود، که مهمترین آن‌ها طرد نیرو‌های آمریکایی از عراق، باقی ماندن حشد الشعبی در این کشور و حفظ حجم مبادلات تجاری بین بغداد و تهران است.

بیشتر بخوانید: چرا تنش‌ها در عراق بالا گرفت؟

این در حالی است که برخی نمایندگان عراقی، نخست وزیر مکلّف به تشکیل دولت را متهم کردند که به ایران اطمینان داده است، تا خود را از درگیری سیاسی در عراق، برای تشکیل دولت، کنار بکشد.

حامد الموسوی، عضو ائتلاف فتح، می‌گوید الزرفی ارتش الکترونیک خود را برای همراهی با ایران و رسیدن به قدرت، به کار گرفته است، وی تلاش می‌کند از طریق ایران به تشکل‌های شیعه نزدیک شود، در حالی که نمی‌داند این تشکل‌ها فرمانبردار دولت نیستند. الموسوی اقدامات الزرفی را پیام‌هایی منفی برای ملت عراق می‌داند، به این دلیل که مردم به دنبال نخست وزیری هستند که اوضاع را آرام کند.

از سوی دیگر، علی البدری، استاد مطالعات استراتژیک در دانشگاه النهرین، معتقد است که معادله آمریکایی-ایرانی، در مذاکرات برای تشکیل دولت در عراق، حاضر است. وی در گفتگو با العربی الجدید گفت: دو گروه وجود دارند؛ گروه اول، مخالف الزرفی هستند، که هیچ مانعی برای ادامه جنگ نیابتی در عراق، در قالب نیرو‌های مورد حمایت تهران در مقابل نیرو‌های آمریکایی در برابر خود نمی‌بینند. اما گروه دوم، مخالف افزایش نفوذ ایران هستند و می‌خواهند عراق نقش بیشتری در سطح منطقه‌ای و بین المللی داشته باشد؛ بویژه آنکه این نقش در دوره نخست وزیری عادل عبدالمهدی کمرنگ شد. البدری مقابله بین ایران و آمریکا در خاک عراق را مهمترین و برجسته‌ترین پرونده‌ای می‌داند که نخست وزیر جدید عراق، با آن درگیر خواهد شد.
نظرات شما