او تصریح کرد: این صراحت قانونی دربارهی معافیت مالیاتی هنرمندان وجود دارد اما برای اینکه این قانون اجرایی شود یک دستورالعمل توسط سازمان امور مالیاتی تهیه شده که همان دستورالعمل اجرایی بنده لام مادهی 139 میباشد.
واجد سمیعی که سالها به عنوان نماینده خانه سینما در هیاتهای حل اختلاف مالیاتی حضور داشته است، در ادامه خاطرنشان کرد: آنچه در این دستورالعمل اجرایی، نوشته شده است در بعضی جاها گنگ است و اصلا خود سازمان مالیاتی در مراحل اجرایی دچار مشکل و تفسیرهای گوناگون است به همین دلیل برای سینماگرانی که اظهارنامه هم ارایه کردهاند و تکالیف قانونی را انجام دادهاند، مشکل ساز است.
واجد سمیعی در پاسخ به اینکه الان در بحث معافیت مالیاتی سینماگران چه مشکلاتی وجود دارد؟ گفت: الان یک دستورالعمل و بخشنامهای وجود دارد که چه کسانی گروه الف، ب و چه کسانی گروه ج هستند که در این دستورالعمل "شغلهای بازیگری، کارگردانی، منشی صحنه و..." در بند "جیم" و سایر هنرمندان مثل صدابردار و فیلمبردار و طراح صحنه را که از نظر ماهیت شغلی تفاوتی با گروه قبلی ندارند را با تفسیرهای غلط جزو بند ب به حساب میآورند و همین موضوع باعث عدم شفافیت در آییننامه اجرایی است.
این تهیهکننده خاطرنشان کرد: از آنجا که اصولا اهالی سینما تمایلی به تخلف از قوانین و مقررات مالیاتی ندارند و ترجیح میدهند مناسبات مالیشان خیلی روشن و شفاف باشد،تعداد فاحش پروندههای مالیاتی آنها در هیاتهای حل اختلاف نشاندهندهی ضعف سازمان امور مالیاتی در تهیهی دستور العملهای قابل اجرا و بیتوجهی وزارت ارشاد در پیگیری مصائب و مشکلاتی است که سازمان امور مالیاتی،با بیمسوولیتی سر راه هنرمندان قرار داده است.
واجد سمیعی در پایان اظهار امیدواری کرد که مسوولین سازمان امور مالیاتی با احساس تعهد و مسوولیت نسبت به مودیان، راه رسیدن به شفافیت و قابل اجرا بودن دستورالعملهای اجرایی،مشکلات را از سر راه سینماگرانی که خود را متعهد به انجام تکالیف قانونی میدانند،بردارند.