صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۰۳ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 24
کد خبر: ۲۱۰۰۰۷
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۴ - ۲۰ فروردين ۱۳۹۹

دانشجویان علوم پزشکی مجاز به حذف ترم شدند

مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: امکان حذف یک یا چند درس بدون احتساب سقف سنوات و حذف ترم دانشجویان علوم پزشکی در نیم سال تحصیلی جاری فراهم شد.
رویداد۲۴ به گزارش روز چهارشنبه معاونت فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، حسین قنبری به تصمیم نهایی وزارت بهداشت درخصوص وضعیت آموزش دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور در نیم سال تحصیلی جاری اشاره کرد و گفت: براساس تصمیم گرفته شده امکان حذف یک یا چند درس بدون توجه به لزوم رعایت حداقل واحد‌های انتخابی در هر نیم سال وجود دارد و در صورتی که دانشجو متقاضی حذف ترم تحصیلی و استفاده از مرخصی تحصیلی باشد صرفاً در سقف سنوات مجازات تحصیلی دانشجو محسوب نمی‌شود.

افزایش سقف سنوات دانشجویان

وی تصریح کرد: در صورت لزوم و با تشخیص معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های علوم پزشکی، افزایش یک نیمسال به سقف سنوات ارفاقی دانشجویانی که به دلیل حذف واحد‌های درسی یا عدم امکان برخورداری از کلاس‌های حضوری و یا غیرحضوری و برگزار نشدن جلسه دفاع از پایان‌نامه و رساله با کمبود سنوات مجاز مواجه شده‌اند، مجاز است.

مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد در صورتی که محدودیت‌های زمانی و مکانی حاکم بر نیم سال جاری فراغت از تحصیل دانشجویان را با تاخیر مواجه کند، در نیم سال آتی به جبران فرصت از دست رفته امکان برخورداری از دروس معرفی به استاد تا دو برابر (دو درس) قابل افزایش است.

قنبری درخصوص تصمیم این وزارتخانه برای دانشجویان علوم پزشکی شهریه‌پرداز نیز گفت: دانشگاه‌ها تسهیلات لازم جهت تقسیط، تخفیف، حذف جریمه دیرکرد و یا معافیت از شهریه با نظر هیات امنای دانشگاه را مدنظر داشته باشند.

وضعیت دفاع پایان‌نامه دانشجویان

وی تاکید کرد: برای آن دسته از دانشجویانی که بیش از بروز وضعیت فعلی به تایید استاد راهنما و مدیر گروه مربوطه، آمادگی، دفاع از پایان‌نامه یا رساله کارشناسی ارشد، دکتری عمومی یا تخصصی و دکتری را داشته‌اند، اما به دلیل محدودیت‌های ناشی از شیوع کروناویروس جلسه دفاع آن‌ها برگزار نشده است، نیز باید با توجه به اهمیت و حساسیت تاریخ دانش‌آموختگی در اسرع وقت نسبت به برگزاری جلسه دفاع تحت نظارت معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی و یا معاونت تحقیقات به روش الکترونیکی، حضوری و یا نیمه‌حضوری با مراعات همه الزامات بهداشتی و ضوابط اقدام شود.

بیشتر بخوانید: آخرین خبر از ادامه سال تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان / وزیر کشور خبر داد

امکان اخذ ۲۶ واحد برای دانشجویان در ترم آینده

مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت با اعلام اینکه اخذ حداکثر ۲۶ واحد در ترم آتی به منظور فراغت از تحصیل دانشجویان به دلیل حذف ترم تابستانی امسال امکان‌پذیر است، گفت: با توجه به اینکه در اردیبهشت‌ماه هیچ‌گونه آزمونی برگزار نخواهد شد، لذا برای برگزاری آزمون‌ها از خردادماه به بعد نیز در هفته‌های آتی، بسته به شرایط کلی کشور تصمیم‌گیری می‌شود و این موضوع حداقل یک ماه قبل از برگزاری آزمون اطلاع‌رسانی خواهد شد.

قنبری در ادامه پیشنهاد داد: با توجه به ضرورت کاهش جابه‌جایی دانشجویان و همچنین اهمیت کاهش حضور دانشجویان در خوابگاه‌ها حتی در صورت فروکش کردن بیماری کرونا، دانشگاه‌ها به نحو مقتضی امکان مهمانی و یا صرفاً حضور دانشجویان در کلاس‌های درسی و کارآموزی در بخش‌های بالینی (به غیر از کارورزی) در دانشگاه محل اقامت دانشجو را فراهم کنند تا در صورت تقاضای دانشجو و با ارائه کارت دانشجویی و تکمیل تعهدنامه تهیه شده توسط دانشگاه پذیرنده دانشجو مبنی بر اینکه "گذراندن دوره آموزشی محدود هیچ‌گونه حقی را برای دانشجو درخصوص ادامه تحصیل در دانشگاه ایجاد نمی‌کند و دانشجو نمی‌تواند در امتحان پایان ترم این دانشگاه شرکت کند" را فراهم کنند و صرفاً گواهی شرکت در کلاس یا انجام کارآموزی برای داوطلب در پایان دوره به منظور ارائه به دانشگاه مبدأ صادر شود و دانشجو ملزم به شرکت در آزمون دروس مذکور در دانشگاه مبدأ باشد.

وضعیت برگزاری آزمون صلاحیت بالینی

وی همچنین درخصوص برگزاری آزمون‌های صلاحیت بالینی دانشجویان علوم پزشکی گفت: در مورد برگزاری این آزمون برای آن دسته از دانشجویان رشته پزشکی که دوره کارورزی را به اتمام رسانده و برای فراغت از تحصیل منتظر برگزاری آزمون مذکور هستند، دانشگاه‌ها می‌توانند با نظارت مستقیم دبیرخانه کلان مناطق آمایشی و با هماهنگی دبیرخانه شورای آموزش پزشکی عمومی با رعایت کلی پروتکل‌های بهداشتی آزمون را به صورت محدود برای دانشجویانی که اصرار به شرکت را دارند، برگزار کنند.

تاکید کرد: در صورتی که دانشجویان مقطع دکتری تخصصی و کارشناسی ارشد نیاز به حضور در آزمایشگاه برای انجام کار پایان‌نامه خود داشته باشند، دانشگاه‌ها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی می‌توانند امکان حضور این دانشجویان را از ۳۰ فروردین به بعد فراهم بیاورند.

به گفته وی، حضور دستیاران، انترن‌ها و دانشجویان سایر رشته‌ها از جمله پرستاری که در مرحله کارورزی هستند برای ارائه خدمات در بیمارستان‌ها ضروری است و باید طبق برنامه اعلام شده صورت بگیرد.

وضعیت کلاس‌های آموزشی دانشجویان پزشکی بعد از ۳۰ فروردین

مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت درخصوص امکان ارائه آموزش‌های حضوری در دانشگاه‌های علوم پزشکی از ۳۰ فروردین نیز گفت: در این خصوص با توجه به شرایط پیش‌رو تصمیم‌گیری و نتیجه اعلام می‌شود. در واقع با توجه به تاخیر پیش آمده در برگزاری کلاس‌هایی که نیاز به حضور دانشجو است، پس از شروع برگزاری کلاس‌ها به صورت حضوری برای جبران برگزاری کلاس‌های مذکور ترم جاری تا زمان برگزاری کامل کلاس‌ها و جبران عقب‌ماندگی تمدید می‌شود و سپس آزمون پایان ترم برگزار خواهد شد و زمان پایان ترم تحصیلی براساس شروع ارائه دروس به صورت حضوری تعیین خواهد شد.

قنبری تصریح کرد: "رسیدگی به پرونده تحصیلی دانشجویانی که به دلیل مردودی در آزمون‌های جامع در معرض اخراج قرار گرفتند"، "تصمیم‌گیری جهت صدور مجوز شرکت مجدد در آزمون‌های مذکور صرفاً برای یک نوبت"، "رسیدگی به پرونده تحصیلی دانشجویانی که به دلیل ترک تحصیل اخراج شده‌اند" و همچنین "تصمیم‌گیری درخصوص اعطای حداکثر تا یک سال مرخصی بدون احتساب در سنوات برای آن دسته از دانشجویانی که به دلیل بیماری حاد یا مزمن غیبت داشته‌اند" که از جمله وظایف و اختیارات کمیته منطقه‌ای دانشگاه‌ها یا دانشکده‌های علوم پزشکی است صرفاً برای نیمسال جاری به کمیسیون بررسی موارد خاص واگذار می‌شود.

وی همچنین گفت: در خصوص سایر موارد خاصی که مصداق آن‌ها در این محور‌ها مورد اشاره قرار نگرفته، دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌توانند مراتب را پس از تصویب شورای آموزشی دانشگاه به ستاد معاونت آموزشی وزارت بهداشت ارسال کنند. ستاد معاونت آموزشی حداکثر یک هفته پس از وصول مصوبات شورای آموزشی دانشگاه/ دانشکده، آن مصوبات را بررسی و برای اجرا به دانشگاه ابلاغ می‌شود.
منبع: ایرنا
نظرات شما