رویداد۲۴ براساس اعلام وزارت بهداشت در پنجاهمین روز از شیوع ویروس کرونا در کشور ۶۲۵۸۹ نفر به این بیماری مبتلا شدهاند که از این تعداد ۳۸۷۲ نفر فوت شده و ۲۷۰۳۹ نفر بهبود یافتهاند. معاون بهداشت وزارت بهداشت از غربالگری ۷۰ میلیون و دویست و پنجاه هزار نفر از هموطنان در قالب بسیج ملی مقابله با کرونا تا ظهر امروز خبر داده و گفته است؛ از این تعداد به میزان ۱۶ میلیون و هشتصد هزار نفر از افراد زیر ۱۵ سال و تعداد ۵ میلیون و ششصد هزار نفر افراد بالای ۶۰ سال طی این مدت غربالگری شدند. فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران نیز اعلام کرده است؛ اگر بصورت غیرضروری در سطح شهر حضور یابیم بار ناشی از این حضور به طور متوسط بین ۱۴-۵ روز بعد در قالب افزایش مراجعان در بیمارستانها مشخص میشود و دو هفته بعد نیز بصورت موارد خیلی بدحال خود را در بخشهای ویژه نشان میدهد. پس همچنان باید در منزل بمانیم و از ترددهای غیرضروری خودداری کنیم.
تداوم مرگ و میرهای ناشی از بیماری کرونا نگران کننده است«مسعود مردانی» عضو کمیته کشوری بیماریهای عفونی وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به این پرسش که آیا رفتار ویروس کرونا، در کشور ما نسبت به چین تفاوتی دارد؟ گفت: تئوری این است که ویروس کووید ۱۹، دو نوع s و L دارد. زمانی که L برجسته شود، بیشتر با مرگ و میر همراه است. بیشتر افرادی که نجات پیدا میکنند، دارای ژن S هستند. البته صحت و سقم این اخبار باید در مطالعات چند اپیدمی بررسی شود.
مردانی گفت: ما همچنان مرگ و میر داریم و نگرانی باید وجود داشته باشد. وقتی گیلان اوضاع بحرانی داشت، بسیاری از افراد به این استان سفر کردند. اگر بخواهیم با صحبتهای نابجا به مردم امید واهی بدهیم، مردم از ما جلوتر میروند و بحران را درک نمیکنند.
وی بیان کرد: آنگونه که در انستیتو پاستور فیبوژنتیک ویروس را بررسی کردند، ویروسی که در کشور ما وجود دارد، همان ویروس بومی ووهان است. البته مشکل ویروس در چین رفع شد، به این دلیل که آنها کار علمی کردند، به موقع بیمارستان هزار تختخوابی زدند، به موقع قرنطینه کردند، اما ما اینجا تا یک بیمارستان تاسیس کنیم، چندین سال طول میکشد.
عضو کمیته کشوری بیماریهای عفونی وزارت بهداشت گفت: با توجه به اینکه دیگر زمان قرنطینه گذشته است، رعایت مسائل بهداشتی، شستن دست، ضدعفونی و تعطیلی ادارات بهترین کار برای مقابله با کروناست.
درباره نحوه ارزیابی دانشآموزان ابتدایی به جمعبندی نهایی نرسیدهایم«رضوان حکیم زاده» معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش، درباره ارزیابی دانش آموزان مقطع ابتدایی که به صورت توصیفی است، توضیح داد: این مساله جمع بندی نهایی نشده است و از سوی شورای عالی آموزش و پرورش اعلام خواهد شد. شرایط در حال حاضر به گونهای نیست که بتوانیم چیزی را با قطعیت اعلام کنیم.
وی ادامه داد: با توجه به فعالیتهایی که معلمان ما از آغاز تعطیلی مدارس انجام دادند، این مساله برای ما بسیار حائز اهمیت است که بدانیم فعالیتهای معلمان منجر به نتیجه بوده است. در این میان آموزش و پرورش نیز اقدامات تکمیلی خود را انجام خواهد داد و به طور منسجم و هماهنگ فعالیتهای فضای مجازی را مدیریت و نظارت خواهد کرد.
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: حفظ سلامت دانش آموزان و همچنین حفظ آرامش روانی خانوادهها برای ما بسیار مهم است. در عین حال تا جایی که ممکن است تلاش میکنیم، محتوای درسی را به دانش آموزان ارائه دهیم.
حکیم زاده در پاسخ به این سوال که چند درصد از محتوای درسی مقاطع ابتدایی آموزش داده شده است؟ گفت: ما در حال بررسی این مساله هستیم، زیرا شرایط استانهای مختلف با یکدیگر متفاوت است، از طرفی دانش آموزان هم در استانها شرایط مختلفی دارند از این رو تلاش شده تا اقدمات متنوعی صورت بگیرد تا هیچ دانش آموزی از درس جا نماند.
وی خاطرنشان کرد: شاید در برخی نقاط دسترسی به اینترنت و تلویزیون ممکن نباشد و، چون این دسترسی وجود ندارد، بستههای آموزشی از طریق راهبران آموزشی تهیه شده تا به دست دانش آموزان آن مناطق برسد. برای ما همه دانش آموزان مهم هستند.
حکیم زاده با تاکید بر یادگیری قابل قبول دانشآموزان گفت: این امر برای ما مهم است که دانش آموزان با توجه به شرایط متفاوتی که دارند، همگی به یک سطح قابل قبولی از یادگیری دست پیدا کنند. اکنون ما در حال جمع آوری یک سری گزارشات از وضعیت استانها هستیم که به محض تکمیل شدن آن، درباره اقدامات بعدی تصمیم گیری میکنیم.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: در همه استانها بخشی از دانش آموزان به اینترنت و تلویزیون دسترسی دارند و بخشی دیگر هم ندارند. از این رو ما دستورالعملی را ابلاغ کردیم که طی آن دستور العمل خواستیم هر منطقه و هر مدرسه در دورههای ابتدایی و متوسطه از وضعیت دانشآموزانی که به اینترنت و تلویزیون دسترسی ندارند، آمارگیری به عمل آورد و لیست دانش آموزان را استخراج کند. اکنون این اقدامات در حال نهایی شدن است تا ما بدانیم دقیقا اقدامات جبرانی را برای چه دانش آموزانی باید انجام دهیم.
معاون وزیر آموزش و پرورش در پایان اظهار داشت: برخی استانها مانند چهار محال و بختیاری این اسامی را کاملا احصا کردهاند، یعنی آمار دقیق دانش آموزانی که به هیچ فناوری، تلویزیون و اینترنت دسترسی ندارند را جمع آوری کردند و اقدامات جبرانی را برایشان انجام دادند. ما به دیگر استانها این دستورالعمل را ارسال کردیم و قرار شده آنها اطلاعات لازم را به ما بدهند. چیزی که برای ما خیلی اهمیت دارد این است که علی الرغم تمام این تنوع شرایط همه استانها تلاشهای فوق العاده خوبی داشتند تا دانش آموزان را تحت پوشش خدمات و جریان آموزشی قرار بدهند.
نیازمند یک وحدت رویه در این شرایط هستیم«قاسم میرزائی نیکو» عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس در گفتگو با خبرنگار ایلنا معتقد است: اکنون همه در این اصل مشترک هستند که شرایط نرمال نیست که همه چیز به وضعیت عادی خود بازگردد، بلکه ممکن است بدتر و حادتر نیز بشود، بنابراین فاصله گذاری اجتماعی و تقسیم بندی محدودیت برای بخشهای مختلف از نیازها و ضروریاتی است که همه باید به آن اهتمام بورزند.
او میگوید که نحوه چگونگی این اقدام برمنبای ابلاغ سیاستهای کلان است و ادامه میدهد: وقتی دولت میگوید دو سوم کارمندان سر کار حاضر شوند، این افراد خود به خود با استفاده از ناوگان حمل ونقل عمومی وارد جریان شلوغی میشوند، چرا که همه خودروی شخصی ندارند و این یک عملی است که نزدیکی افراد به همدیگر و ترافیک و شلوغی به همراه دارد.
میرزایی نیکو با تاکید بر اینکه نیازمند یک وحدت رویه در این شرایط هستیم به مساله تامین مالی در شرایط شیوع کرونا اشاره میکند و میگوید: این قضیه نیازمند تامین مالی است و دولت به دنبال این است که اقتصاد را که رکن اصلی برطرف کردن گرفتاریهای مردم است، مدیریت کند.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس تاکید دارد که ادارات باید به سمت دورکاری بیشتر بروند و ادامه میدهد: اگر این اصل انجام شود خیلی از موارد دیگر و شلوغیها که در پی آن به وجود میآید از بین میرود.
«زهرا نژاد بهرام» عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران معتقد است به نسبت تعطیلات عید تهران شلوغتر شده است، اما شهر شلوغ نیست و تعداد محدودی از افراد آن هم به ضرورت کار در خیابانها هستند.
او در گفتگو با خبرنگار ایلنا میگوید: از طرفی به مردم توصیه کردیم از خودروهای عمومی استفاده نکنند و اکثرا با خودروی شخصی در شهر هستند، طرح ترافیک هم برداشته شد تا مشکلی وجود نداشته باشد و ادارات نیز باز هستند و در این شرایط طبیعی است که خودروی بیشتری در سطح شهر بینیم. این شرایط طبیعی تهران در مقایسه با سالهای قبل نیست، اما آمار تردد در شهر به نسبت ایام عید افزایش یافته است.
شلوغی شهر به سیاستهای اتخاذ شده باز میگرددنژاد بهرام در پاسخ به این سوال که چرا با وجود لغو چند روزه طرح، ترافیک ناوگان حمل ونقل عمومی به نسبت تعطیلات عید شلوغتر شده و این در حالی است که طرح فاصله گذاری اجتماعی هنوز به پایان نرسیده میگوید: تردد در مترو به نسبت سال گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته است، اما با این وجود شاهد تجمع هستیم که منکر آن نمیشویم و این به سیاستهای کلان ستاد مبارزه با کرونا باز میگردد. ما پیشنهادات خود را مطرح میکنیم، اما تصمیم گیرنده اصلی ستاد است.
او میافزاید: شورای شهر در ایام عید پیشنهاد تعطیلی ناوگان حمل و نقل عمومی را مطرح کرد و یا اینکه طرحی برای جلوگیری از شلوغی در این ناوگان اجرایی شود، اما تعطیلی ناوگان حمل و نقل عمومی مردود شد و تنها به تغییر سرفاصله حرکت مترو و اتوبوسها بسنده شد.
عضو هیات رئیسه شورای شهر به نقل از مدیرعامل شرکت متروی تهران میگوید: طی صحبتی که با مدیرعامل شرکت بهره برداری مترو داشتم ایشان معتقدند که ایستگاهها گذری هستند و یک عده سوار میشوند و یک عده پیاده میشوند و هرچقدر هم که بخواهیم آن را کنترل کنیم امکان پذیر نیست.
بیشتر بخوانید: برداشتن محدویتها اقدامی اشتباه در کنترل کروناست