رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت:
رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه خدمات مقابله با کوید ۱۹ در کشورهای اروپایی ۱۵۰ یورو و در آمریکا ۲۰۰ دلار برای مراجعه کننده هزینه دارد، گفت: جمهوری اسلامی با وجود تحریم و همه فشارهای اقتصادی همه این خدمات را رایگان انجام داده است.
رویداد۲۴ جعفرصادق تبریزی روز دوشنبه در نشست پیشگیری از ویروس کرونا در جمعیت روستایی و عشایر کشور که با حضور معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری در وزارت میراث فرهنگی برگزار شد، افزود: وزارت بهداشت از همان روزهای اول در قالب بسیج ملی کارخود را آغاز کرد و ۶ کار اصلی در این بسیج ملی انجام شد.
وی مشاوره تلفنی، راه اندازی مراکز منتخب کرونا، غربالگری تلفنی اعضای خانواده و پویش ویروس کرونا را شکست میدهیم را از جمله کارهای بسیج ملی وزارت بهداشت برشمرد و ادامه داد: به صورت اختصاصی در بخش روستایی و عشایری اطلاع رسانی گستردهای برای مشاوره تلفنی با شمارههای ۱۹۰ و ۴۰۳۰ و همچنین آموزش مسایل پیشگیری فردی و راهنمایی به واحدهای ارائه اختصاصی کوید ۱۹ انجام شد.
رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به راه اندازی هزار مرکز کوید ۱۹ در سراسر کشور که ۲۰۰ تا از این مراکز در روستاها است، خاطرنشان کرد: یکی از کارهای انجام شده در این مراکز این است که توانستیم افراد مشکوک را محتمل تشخیص دهیم و متوجه شویم فشار اکسیژن آنان چقدر است. براساس پروتکل چین باید مراکز خود را به تب سنجهای لیزری مجهز میکردیم.
کل روستاها و عشایر در ۱۰ روز نخست غربالگری شدند
تبریزی از غربالگری کل روستاها و عشایر در ۱۰ روز نخست آغاز به کار این مراکز خبر داد و گفت: این درحالیست که غربالگری در شهرها یک ماه طول کشید. از آنجا که بهورزان در شبکههای بهداشت روستاها مردم را میشناختند از این رو غربالگری سریعتر انجام شد.
این مسئول در وزارت بهداشت حاصل این غربالگری را آموزش به مردم عنوان و تصریح کرد: با انجام غربالگری، افرادی که یک علامت داشتند به خانه ماندن تشویق شدند. اگر فردی دو علائم یا بیشتر و بیماری زمینهای داشت یا مادر باردار، توصیه این بود که حتما به مرکز منتخب مراجعه کنند. در این مراکز معاینات بالینی انجام میشد و افرادی که نیازمند بستری نبودند پزشکان داروی هیدروکسی کلروکین و علامت درمانی تجویز میکرد. ۵ روز باید این فرد تلفنی کنترل میشد. درصورت تشدید به بیمارستان ارجاع میشد و در صورت تشدید نداشتن پیگیری به صورت تلفنی تا ۵ روز بعد ادامه داشت. افراد محتمل هم به بیمارستان ارجاع میشدند.
رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به راه اندازی سه تیم مراقبت، سالم سازی محیط و مبادی ورودی شهرها، گفت: تیمهای مراقبت متشکل از بهورز در روستا و مراقب سلامت در شهر ها، در صورت اعلام فرد محتمل، بیمارستان یا فوتی میبایست فورا به منزل فرد مراجعه میکرد و خانوار را آموزش میداد و اگر کسی در خانه دو علامت مثبت داشت به مرکز ارجاع میداد. از اعضای آن خانواده درخواست میشد ۱۴ روز از خانه بیرون نیایند.
وی افزود: تیمهای سالم سازی محیط تمامی اماکن را تعطیل و ضدعفونی میکردند و در صورت عدم رعایت اماکن، آن را پلمب میکردند. تیمهای مبادی ورودی شهرها، هم کنترل و تب سنجی را انجام میداد.
وی یادآور شد: "پویش کرونا را شکست میدهیم" در کل جامعه با مشارکت بسیار بالایی انجام شد و اطلاع رسانی گسترده اتفاق افتاد.
تبریزی گفت: وزارت بهداشت در این مدت تعطیلی نداشت و خدمات ویژه کوید ۱۹ در همه مراکز ما رایگان انجام شد؛ این درحالی است که در هیچ کجای دنیا رایگان نیست.
وی ادامه داد: تست کوید ۱۹ در کشورهای اروپایی ۱۶۵ یورو و در امریکا ۲۰۰ دلار است. باید این نکته توجه کنیم ما تحت چه فشار اقتصادی بابت تحریم هستیم.
رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان انجام مکاتبات خوب با بخشداری ها، فرمانداریها و استاتداری ها، گفت: بهورزان خود نوبت واکسن بچه را تماس میگیرند تا در ساعت مشخص کودک را برای واکسن به خانه بهداشت ببرند. آنان بیماران مزمن را هم کنترل میکنند. برای افاد مناطق عشایری هم نامهای در همان هفته نخست به دانشگاههای بهداشتی استانها ارسال کردیم تا به آنان آموزش داده شود و ارتباطتشان با شهر قطع گردد.
تبریزی ادامه داد: ۷۰ میلیون نفر غربالگری و ۲۵ هزار نفر به مراکز منتخب معرفی شدند.