صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 09
کد خبر: ۲۱۰۶۶۱
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۶ - ۲۶ فروردين ۱۳۹۹

امکان تولید یک میلیون کیت تشخیص ویروس کرونا در هفته فراهم شد

مدیرعامل یک شرکت مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران گفت: نمونه‌های کیت تشخیص ویروس کرونا ساخته شده توسط این شرکت برای اخذ مجوز به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارسال شده است که در صورت تایید امکان تولید یک میلیون نسخه کیت در هفته وجود دارد.
رویداد۲۴ علی سیف پور ابوالحسنی تصریح کرد: این شرکت با همکاری یک شرکت دانش بنیان در ترکیه اقدام به تولید کیت تشخیص کرونا با تائیدیه‌های بین‌المللی کرده و امکان تامین یک میلیون کیت در هفته برای این مجموعه فراهم است.

وی ادامه داد: شرکت لرزه نگار پارسیان در پروژه تولید کیت با شرکت ترکیه‌ای همکاری داشته و گواهی بین المللی این کیت‌ها صادر شده است. در هفته آینده نمونه‌های این کیت‌ها به وزارت بهداشت ارائه می‌شود و در صورت تایید توان تامین تولید یک میلیون نسخه کیت در هفته وجود دارد.

تحریم‌ها مانع اصلی تامین مواد اولیه

ابوالحسنی گفت: به دلیل اینکه در کشور ما در تامین مواد اولیه مشکلات زیادی دارد، تمامی این اقدامات در ترکیه انجام می‌شود. در این کیت مواد شیمیایی به صورت معرف عمل می‌کنند. این مواد شیمیایی زمانی که در معرض مخاط قرار می‌گیرند با تغییر رنگ واکنش شیمیایی نشان می‌دهند. ما توانستیم به واسطه همکاری با شرکت ترکیه‌ای مواد اولیه را از شرکت مرک آلمان (به آلمانی: Merck KGaA) که یک شرکت تولیدکننده مواد شیمیایی و دارویی است، تامین کنیم.

این محقق افزود: کشور ما به دلیل وجود تحریم‌ها با این شرکت آلمانی امکان برقراری ارتباط ندارد. مرک یکی از بزرگترین شرکت‌ها است و اگر می‌خواستیم به صورت مستقل از آن‌ها مواد شیمیایی خریداری کنیم، مسائل زیادی مثل انتقال پول به دلیل تحریم‌ها به وجود می‌آمد.

وی ادامه داد: در حال حاضر تمامی مواد شیمیایی مورد نیاز کیت‌ها توسط شرکت همکار ما در ترکیه از شرکت آلمانی خریداری شده و کیت‌ها در تعداد بالا تولید می‌شود. به هر حال این کیت‌ها نیاز به مواد شیمیایی خاصی دارند که به دلیل تحریم‌ها و مشکل در انجام عملیات بانکی و نقل و انتقال منظم، به اجبار مرکز انجام این پروژه در ترکیه قرار گرفت.

ابوالحسنی همچنین تصریح کرد: هم اکنون تیم ترکیه‌ای از سایر کشور‌ها به خصوص از آمریکا در حال سفارش گیری است. آمریکا در زمینه تامین اقلام بهداشتی مشکل دارد و به طور مرتب به سایر کشور‌های سراسر دنیا سفارش می‌دهد. آمریکا با آنکه کیت تشخیصی هم تولید می‌کند، اما تامین کیت برای جمیعت بیش از ۳۰۰ میلیون نفر دشوار است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر دو مدل کیت در حال تولید است، عنوان کرد: یک مدل کیت به طور مستقل پاسخ می‌دهد و در مدل دوم کیت تحت ارتعاش قرار می‌گیرد و پاسخ می‌دهد. در هر دو این کیت‌ها موضوع مهم درصد پاسخ صحیح است که ارائه می‌شود؛ کیت‌های تولیدی ما در کمتر از هفت دقیقه نتیجه را نشان می‌دهد.

به گفته ابوالحسنی تولید انبوه (هر هفته یک میلیون کیت) در ترکیه انجام می‌شود و در کشور ما نیز در صورت تایید وزارت بهداشت با برچسب شرکت ما به فروش می‌رسد.

بیشتر بخوانید: باید زندگی مسالمت آمیزی با این ویروس در سال‌های آتی داشته باشیم/ وجود کرونا به همراه آنفلوآنزا در پاییز

طرحی که دنیا را از ویروس پاک می‌کند

ابوالحسنی در خصوص طرح تحقیقاتی دیگر این شرکت تصریح کرد: مراحل اولیه تحقیقاتی تحت عنوان میکروب‌زدایی از محیط به وسیله امواج صوتی و ارتعاش تعریف شده است که برای تسریع در آن نیاز به تجهیز آزمایشگاه داریم. این پروژه در صورت تحقق به یک راه حل مهندسی برای بحران کرونا تبدیل خواهد شد.

وی ادامه داد: ما دو شیوه گرم کردن به صورت حرارتی در اجاق گاز داریم که جنبش مولکولی ایجاد کرده و در نهایت گرما به وجود می‌آید. در حالت دوم با استفاده از فرکانس تشدید ملکول‌های آب گرما ایجاد می‌شود که جنبش ملکولی با این فرکانس رادیویی افزایش پیدا می‌کند و به جای اینکه با حرارت جنبش مولکولی افزایش پیدا کند، با جنبش مولکولی حرارت ایجاد می‌شود.

این محقق گفت: در نتیجه نظریه‌ای تعریف شد که با توجه به ابعاد ویروس کرونا و محدودیت اشعه UV (این اشعه برای چشم و پوست مضر است و با وجود انسان نمی‌تواند محیط و هوا را پاکیزه کند) باید به دنبال راه حل ارتعاشی باشیم تا در مکان‌های پرجمعیت و وسایل نقلیه عمومی با استفاده از فرکانس در زمانی که انسان حضور دارد، اقدام به از بین بردن این ویروس کنیم. اگر این پروژه به نتیجه برسد نه تنها در داخل بلکه در عرصه بین المللی نیز زندگی اجتماعی بشر را به حالت طبیعی برمی گرداند.

مدیرعامل شرکت لرزه نگار پارسیان تصریح کرد: این طرح نیاز به همکاری آزمایشگاه انستیتو پاستور و پژوهشگاه رویان دارد؛ زیرا رفتار ویروس باید در زمان آزمایش کاملا رصد شود. باید بررسی کنیم که ویروس روی کدام فرکانس حساسیت نشان می‌دهد و می‌توان ویروس را از بین برد.

ضد عفونی محیط با اشعه UV

ابوالحسنی همچنین عنوان کرد: این محصول موجب از بین بردن هر نوع ویروس و میکروارگانیسم در سطوح و هوا می‌شود و مبتنی بر اشعه "UVC" است که با بکارگیری اشعه UV با طول موج ۲۸۰ نانو، هوا و سطوح را پاکیزه می‌کند.

وی ادامه داد: شرکت لرزه نگار پارسیان انواع خانگی این محصول را تولید کرده است که برای از بین بردن میکروارگانیسم‌ها در هوا و روی سطوح کاربرد دارد؛ این طرح پیش از سال ۹۹ نمونه سازی شده و در حال تولید در مقیاس صنعتی و خانگی است.

ابوالحسنی با بیان اینکه این طرح نیاز به سرمایه گذاری دارد، عنوان کرد: این طرح برای دستگاه‌ای تی ام بانک ها، آسانسور‌ها و حتی محیط داخلی آن‌ها نیز قابل استفاده بوده و گندزدایی می‌کند و میکروارگانیسم‌ها را از بین می‌برد.

این محقق اظهار داشت: این شرکت هفت سال در مجموعه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران مستقر است و در حال طی کردن مراحل دانش بنیانی است.

وی همچنین گفت: با توجه به اینکه از زمان اعلام شیوع کرونا کمتر از دو ماه می‌گذرد، تعامل بین معاون علمی و شرکت‌های دانش بنیان بسیار مطلوب بوده است.
منبع: ایرنا
نظرات شما