عبدالرضا هاشمزایی:
یک عضو فراکسیون امید مجلس گفت: بلندگوهای در اختیار مخالفان دولت از کار افتاده است؛ برای مثال ائمه جمعه و مداحان و... که میدیدیم با سیاستهای دولت موافق نیستند، با شیوع کرونا تریبونشان را از دست دادهاند.
رویداد۲۴ عبدالرضا هاشمزایی، نماینده تهران و عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با خبرنگار اعتمادآنلاین، به سکوت مخالفان دولت اشاره کرد و گفت: مخالفان سیاسی دولت در حال حاضر با توجه به گرفتاریهایی که مردم با شیوع ویروس کرونا پیدا کردهاند مجال بروز دشمنیها در کشور را ندارند. مردم مخالفتها را تعقیب نمیکنند.
ائمه جمعه و مداحان با شیوع ویروس کرونا بلندگوهایشان را از دست دادهانداو تاکید کرد: از سوی دیگر بلندگوهای در اختیار مخالفان دولت از کار افتاده است؛ برای مثال ائمه جمعه و مداحان و... که میدیدیم با سیاستهای دولت موافق نیستند، با شیوع ویروس کرونا تریبونشان را از دست دادهاند. این افراد اگر دولت میخواست در تعاملات بینالمللی مذاکرهای انجام دهد و فضا را تلطیف کند تا تحریمها برداشته شود، دست به مخالفت میزدند.
در حال حاضر امکان بروز مخالفت علیه دولت مهیا نیستاین نماینده اصلاحطلب مجلس دهم توضیح داد: بلندگوهایی که مخالفتهای مخالفان دولت را به جامعه تزریق میکرد با شیوع ویروس کرونا خاموش شده است. مجلس یک ماه تعطیل بود و در سال جاری ۲ جلسه داشت که در این جلسات نمایندگان نطق نداشتند؛ بنابراین به نظر میرسد مخالفتها بعد از فروکش کردن کرونا دوباره بروز میکند. اما در حال حاضر امکان بروز مخالفت علیه دولت مهیا نیست و جامعه خریدار مخالفتها نیست.
به گفته هاشمزایی، در دوران پساکرونا انتقادات و مخالفتها از سوی مردم و منتقدان دولت بیشتر میشود.
هاشمزایی در مورد تضاد بین اظهارات رئیسجمهور و متخصصان گفت: اظهارات رئیسجمهور برخلاف اظهارنظر متخصصان بهداشت و درمان است. یک دسته متخصصان بهداشت و درمان اظهارنظرهایی که میکنند با اظهارنظر دولتیها و به خصوص رئیسجمهور در تضاد است. به همین دلیل یک عده معتقدند رئیسجمهور نباید اظهارنظرهای تخصصی کند. آقای روحانی رئیس قوه مجریه است و باید نظرات کارشناسان و متخصصان برای او مهم باشد، اما ایشان در تلویزیون در خصوص محدودیتها اظهارنظر میکند.
او ادامه داد: به نظر برخی منتقدان، رئیسجمهور، چون متخصص نیست نباید در خصوص کرونا اظهارنظر کند بلکه باید به نظر متخصصان امور بهداشت و درمان تن دهد. به همین دلیل مردم با باز شدن فضا و رفع محدودیتها نگران شیوع دوباره ویروس هستند.
این نماینده مجلس به تاثیر کرونا در کشور اشاره کرد و گفت: از سوی دیگر چنانکه رئیسجمهور تاکید دارند، ما نمیگوییم اقتصاد کشور تعطیل شود، اما باید تمهیداتی به کار میبردیم که مانند بسیاری از کشورها اقتصادمان قوی باشد. اقتصاد کشور ما به حدی نحیف و ضعیف است که امکان ندارد بتوانیم از کسانی که تحت تاثیر کرونا وضعیت معیشتشان دچار مشکل شده کمک کنیم. در حال حاضر بسیاری از کارگران روزمزد نه بیمه دارند و نه مشخصاتشان در جایی ثبت شده است.
او اضافه کرد: در اقصی نقاط کشور کارگرانی به ما مراجعه میکنند که حتی نتوانستهاند پرونده تشکیل دهند و یارانه ۴۵ هزار تومانی دریافت کنند؛ بنابراین بستههای حمایتی هم که دولت اعلام کرده است، به آن دسته افرادی که هیچ پروندهای برای دریافت یارانه ندارند تعلق نمیگیرد.
این عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور چالشهای سال جاری را چنین برشمرد: چالش مهم در سال جاری مربوط به مسائل اقتصادی است. من اعتقاد دارم با تعامل با دنیای بینالملل و غرب میتوانیم مشکلاتمان را حل کنیم. در حال حاضر ما نمیتوانیم نفت بفروشیم و پول جابهجا کنیم. آمریکاییها میگویند دارو تحریم نیست؛ اما ما نمیتوانیم پول داروها را بدهیم، چون سیستم بانکی با ما کار نمیکند.
هاشمزایی با انتقاد از عدم تصویب FATF گفت: در مجلس داد زدیم که ما نباید به لیست سیاه FATF برویم که در این صورت برای انتقال پول با کشورهای دوست مانند روسیه و چین مشکل ایجاد میشود. اما به دلایلی که من ریشه آن را سیاسی میدانم FATF تصویب نشد. در صورتی که مجلس چند بار این لایحه را به تصویب رسانده است، اما شورای نگهبان این لایحه را رد کرد و در حال حاضر FATF در مجمع تشخیص مانده و اظهارنظری در مورد آن نمیشود.
مهمترین چالش در پساکرونا چالش اقتصادی است
او در پایان تاکید کرد: مهمترین چالش پیش روی دولت و کشور در دوران پساکرونا دولت و کشور چالش اقتصادی است. در حال حاضر بسیاری از شرکتهای کوچک و واحدهای تولیدی آسیب دیدهاند. این واحدها در ماههای آینده با مشکلات عدیدهای مانند بیکاری، ناتوانی در پرداخت حقوق و رکود اقتصادی مواجه خواهند بود. تورم در سال گذشته حدود ۴۰ درصد بود و قطعاً در سال جاری به ۵۰ درصد میرسد.