رویداد۲۴ برخی رسانهها مدعی شدهاند که نیروهای ایران نفتکشی با پرچم هنگ کنگ را در آبهای تنگه هرمز ربوده است. آسوشیتدپرس در گزارشی مدعی شده نیروهای نظامی ایران این نفتکش را در سواحل ایران برای مدتی نگه داشته است.
بر اساس گزارشها این نفتکش روز ۱۴ آپریل آزاد شده و اقدام به ربودن آن درست در خلال تنشهای ایران و آمریکا رخ داده است. آسوشیتدپرس مدعی شده این نفتکش در سواحل راس الکوه ایران نگهداری میشده و بعد از هشدارهای یک سازمان اطلاعات دریانوردی خصوصی درباره سلسله حوادثی در این ناحیه توقیف شده است.
منابع داخلی از عبارت «توقیف موقت شناور توسط نیروی دریایی ایران» استفاده کردهاند و نوشتند این نفتکش حامل پرچم هنگ کنگ بوده است. با این حال مقامات رسمی ایران هنوز واکنشی به این خبر ندادهاند.
اهمیت این خبر در حالی است که از یکسو فروش نفت ایران به کمترین میزان خود رسیده و از سوی دیگر در حالی که تنشها در تنگه هرمز کاهش یافته بود، چنین اتفاقاتی نگرانی احتمال تنش را زیاد کرده است. مقامات امنیتی غربی گفتهاند این زنگ خطر در حالی به صدا درآمده که ما شاهد افزایش جرات ایران در این مسیر اصلی صادرات نفت هستیم و نیز تنشهای منطقهای کلیتر بین تهران و عربستان و نیز قدرتهای غربی وجود دارد.
دراید گلوبال که یک سازمان اطلاعات دریایی خصوصی است اولین بار نسبت به برخی تحرکات در این ناحیه هشدار داده و گفته بود یک کشتی از هنگ کنگ را در این میان شناسایی کرده است. این کشتی ۲۲ خدمه داشته و به سمت چین حرکت میکرده است.
به گزارش رویداد۲۴ دادههای ردیابی کشتیها در سایت تانکر تراکرز نشان داده که نیروهای نظامی این کشتی را به بندر جاسک بردهاند. فاکس نیوز مدعی شده آزادی فوری این نفتکش نشان میدهد ایران متوجه شده که در واقع این کشتی چینی بوده و به کشورهای غربی ارتباطی نداشته است. آنها در گزارش خود نوشتهاند ایران در خلال تحریمهای آمریکا به شدت به چین وابسته شده است.
دراید گلوبال در گزارش خود نوشته در حال حاضر که ایران دوستان بین المللی کمی دارد. چین همچنان از ایران نفت میخرد و از این رو توقیف یک کشتی متعلق به چین میتوانست به منافع ایران صدمه جدی وارد کند.
پیش از این برای نخستین بار بعد از توقیف نفتکش ایرانی «گریس ۱» در جبل الطارق، نیروهای نظامی ایران
نفتکش بریتانیایی استنا ایمپرو را در آبهای عمان توقیف کردند.
این رسانه به اختلاف میان سخنگوی وزیر بهداشت و سفیر چین اشاره کرده و نوشته و واکنش رسانهها و فعالان سیاسی نزدیک به سپاه نشان داد منافع ایران تا چه اندازه به چین گره خورده است.
آمریکا و ایران همزمان با درگیری مشترکشان، کمپینهای فشارشان علیه دیگری را کنار نگذاشتهاند. انتشار خبرهای مربوط به توقیف یک نفتکش در تنگه هرمز بخشی از کمپین فشار آمریکا علیه ایران است و ایران همزمان کمپین لغو تحریمها را از سر گرفته است.
تهران به دنبال تغییر رویکردهای بین المللی درباره ادامه تحریمهای آمریکا در شرایطی است که ایران یکی از کشورها با بیشترین تلفات ناشی از کرونا بوده است.
همزمان ایران درخواست وام ۵ میلیارد دلاری از صندوق بین المللی پول کرده است. در این بین هفتههای گذشته خبرهایی حاکی از وجود تحرکاتی در عراق بود. نیویورک تایمز در گزارشی از احتمال یک دیگری نظامی میان آمریکا و نیروهای شیعه مورد حمایت ایران در عراق خبر داده بود.