رویداد۲۴ ویروس کرونا کماکان در ایران روزانه نزدیک به ۲ هزار نفر از هموطنانمان را مبتلا و نزدیک به ۱۰۰ نفر را به کام مرگ میکشاند. دولت به صورت آزمون و خطا با این بیماری مقابله میکند و تا روزهای گذشته نظارتی بر عملکرد دولت نیز وجود نداشت. عبدالکریم حسین زاده رییس فراکسیون حقوق شهروندی مجلس گفته بود پارلمان را عامدانه تعطیل کردهاند تا نظارت بر دولت انجام نشود.
از هفته قبل صحن علنی مجلس برگزار میشود و نمایندگان درباره اقدامات دولت نظر میدهند. حضور نمایندگان بدون رعایت نکات بهداشتی و فاصله اجتماعی سوژه جدیدی بود که در فضای عمومی مطرح میشد. جعفرزاده ایمن آبادی درباره آخرین اقدامات برای مبارزه با بحران ویروس کرونا و همچنین فضای کنونی مجلس در شرایط کنونی با رویداد۲۴ گفتوگو کرده است. او میگوید: ویروس کرونا پدیده ناشناخته و به قولی یک مهمان ناخواندهای بود که به کشور ورود داشت و نه تنها علم آن را نداشتیم، کشور چین هم اطلاعات درستی را به ما نداد و با توجه تجربهای که داشت میتوانست بسیاری از اطلاعات را بدهد و از این کشتاری که در سراسر جهان رخ داد جلوگیری کند، اما نکرد و اگر پروتکلهای اولیه را به عنوان تجربه مطرح میکردند ما میتوانستیم از آن استفاده کنیم.
وی ادامه داد: در مدیریت بحران ویروس کرونا به دلیل عدم استراتژی، نداشتن تجربه و انسجام در تصمیمگیریها، هزینهها افزایش پیدا کرد و دولت تلاش کرد در این زمینه تجربه کسب کند.
نماینده رشت میگوید: اکنون در استان گیلان با همکاری مردم و کادر درمان فعلا شرایط خوب و کاهشی داشتیم. اما اگر بخواهیم بی مبالاتی به خرج بدهیم بار دیگر شاهد رشد مبتلایان و فوتیها بر اثر ویروس کرونا خواهیم بود، زیرا واکسن و راه درمان آن هنوز کشف نشده است.
او میگوید: اکنون با تنگ کردن محاصره بر ویروس کرونا و استفاده از داروهای دیگر آن را ضعیف کردیم و با آگاهی دادن به مردم توانستیم تا حدودی آمار مبتلایان را کاهش دهیم، اما این اصلا به معنای پایان کار نیست. از مردم درخواست دارم توصیهها و دغدغههای سازمان جهانی را به دقت مطالعه و رعایت کنند، زیرا از آنجایی که راه درمانی برای این ویروس پیدا نکردهایم، کرونا کماکان باقی است.
جعفرزاده با بیان اینکه کشورمان در کنار بحث سلامت یک بحث اقتصادی هم دارد، تصریح کرد: کشور باید همواره حواسش به اقتصاد هم باشد و توازن را میان سلامت و اقتصاد برقرار کند. ما باید شرایط را به گونهای مدیریت کنیم که فردا روزی که به سلامتی از کرونا عبور کردیم، اقتصاد کشور زمین نخورد و بتواند روی پای خودش بایستد. من با وجود اینکه روند مبتلایان نزولی است، اصرار دارم اگر مراقبتهای بهداشتی را رها کنیم و شرایط را به قبل از ویروس کرونا برگردانیم، بدانید که وضعیت وخیمتر میشود و نمیتوانیم این ویروس را شکست دهیم.
نماینده رشت میگوید: اگر حمله دوم رخ دهد به دلیل ضعیف شدن بدنها، کاهش روحیه، خستگی کادر درمان، صرف شدن امکانات و بودجه، افزایش تحریمها و کاهش امکانات بهداشتی، ویروس کرونا اینبار ضربه سنگینتری را به ما وارد خواهد کرد.
او با اشاره به تقسیم بندی مشاغل و اصناف به پرریسک، کم ریسک و بدون ریسک، گفت: برخی از مشاغل آسیبی وارد نمیکنند و میتوانند به کار خودشان کماکان ادامه دهند. به طور مثال اخیرا از یک کارخانه که تراس برق میساختند بازدید کردم و در مساحت چند صدمتری فقط ۴ کارگر با رعایت مسائل بهداشتی مشغول کار بودند. مشاغلی که با رعایت فاصله اجتماعی میتوانند فعالیت کنند به نظرم نباید تعطیل باشند. در این روزها خوشبختانه مردم به راحتی میتوانستند مواد خوراکی، نان و ... را تهیه کنند و هیچ مشکلی از این بابت نداشتیم.
بیشتر بخوانید: چگونه طرح تعطیلی کشور از دستور کار مجلس خارج شد؟/ آرا مشکوک بود اما هیات رییسه رسیدگی نکرد
جعفرزاده ایمن آبادی با بیان اینکه اخیرا بیانصافی زیادی در حق مجلس و نمایندگان میشود، خاطرنشان کرد: برخی مجلس را به صف نانوایی مقایسه کرده و میگویند افراد در صف نانوایی میدانند فاصله اجتماعی چیست، اما نمایندگان نمیدانند و رعایت نمیکنند. ما نمایندگان هم میدانیم فاصله اجتماعی چیست، اما جای مجلس همین اندازه است و برای ۳۰۰ نفر ساخته شده است. اگر قرار است یکی در میان بنشینیم باید در فضایی با ظرفیت ۶۰۰ نفر قرار بگیریم. ما باید مشورت کنیم، گعده کنیم درباره برخی از طرحها در لحظه باید گعده کنیم و نظرخواهی و مشورت کنیم. مقایسه کردن مجلس با نانوایی ظلم به مجلس است. مگر ما کرونا را دوست داریم؟ مگر ما نگران جانمان نیستیم؟ زمانی که مجلس را تعطیل میکنیم یک نوع حرف میزنند، زمانی که مشغول به کار میشویم نوع دیگری صحبت میکنند.
وی ادامه داد: عکسی منتشر شد از تجمع در نزدیکی هیات رئیسه. خب در آن زمان مجبور میشویم چند نفر با هم برویم و به موضوعی اعتراض کنیم و اصلا باید چند نفری برویم. ما صف نانوایی و گوشت و مرغ نیستم. ما حاضر به ادامه کار در فضای کوچک مجلس هستیم و خطرات آن را به جان خریدهایم، اما مستوجب تمسخر نیستیم. ما برای اینکه کار مردم و کشور معطل نماند سعی میکنیم با ماسک و دستکش در مجلس و با فضای محدودی که دارد حضور پیدا کنیم، ولی مدام میگویند چرا فاصله را رعایت نمیکنند یا چرا چند نفر با هم به سمت هیات رئیسه رفتهاند. ما حتی پیشنهاد چهار جلسه در هفته را هم دادیم تا مسئولیت و وظایفی که در این مدت داشتیم را به سرعت پایان دهیم. مگر میشود ما معنای فاصله را ندانیم یا نگران جان خودمان نباشیم! ما مجبوریم شور و مشورت کنیم و با رعایت بهداشت در کنار هم قرار بگیریم و در خصوص طرحها و برنامهها در لحظه صحبت و تصمیمگیری کنیم.
این نماینده مجلس با بیان اینکه امکان تغییر سالن را نداریم، گفت: کدبندیها، سیستمها، بحث امنیت و ... در این جا تنظیم شده است و با توجه به ملاحظاتی که داریم نمیتوانیم تغییر مکان بدهیم. ما اعتراضی هم نداریم و معتقدیم شبانه روز فعالیت کنیم و به امور مردم رسیدگی کنیم. اما ساختمان ما همین اندازه است و با همین امکاناتی که داریم و رعایت بهداشت سعی میکنیم هم کار را پیش ببریم هم از خودمان مراقبت کنیم.