نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد در واکنش به تصمیم رژیم آمریکا در قطع بودجه سازمان جهانی بهداشت، گفت: پکن با سیاسی کردن ویروس کرونا و تضعیف این سازمان مخالف است.
رویداد۲۴ ژانگ جون روز جمعه در نامهای به رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، افزود: چین از اعلامیه مصوب جنبش عدم تعهد در حمایت از سازمان جهانی بهداشت و مدیرکل آن در انجام وظایف خود، پشتیبانی میکند.
وی با بیان اینکه از زمان شیوع این بیماری، چین به طور جدی از سازمان ملل در ایفای نقش اصلی و هماهنگی همکاریهای بینالمللی برای مبارزه با ویروس کرونا حمایت کرده است، ادامه داد: رئیس جمهور شی تاکید کرد که جهان جامعهای با آینده مشترک است. در مبارزه با بیماری که مردم همه کشورها را تهدید میکند، همبستگی و همکاری، قدرتمندترین سلاح است.
نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد اضافه کرد: ضروری است جامعه بینالمللی با تقویت اعتماد متقابل، برای پاسخگویی و تلاش جمعی برای پیروزی در این نبرد علیه ویروس بسیار خطرناک، متحد باشد و چین در این باره، متعهد است.
جون با تاکید بر اینکه کشورش از سازمان جهانی بهداشت در ایفای نقش اصلی در همکاریهای جهانی ضد همهگیری حمایت میکند، اظهار کرد: سازمان جهانی بهداشت به عنوان یک آژانس تخصصی سازمان ملل متحد که مسئولیت امور بهداشت عمومی را بر عهده دارد، نقش مهمی در پاسخ به بیماری همهگیری دارد.
وی همکاری چین با سازمان جهانی بهداشت را تنگاتنگ، باز، شفاف و مسئولانه توصیف کرد و گفت: پس از شیوع ویروس کرونا، چین بلافاصله به سازمان جهانی بهداشت گزارش داد، توالی ژنتیکی و تجربه پیشگیری و درمان را بدون فوت وقت با آن سازمان و جامعه جهانی به اشتراک گذاشت.
نماینده چین در سازمان ملل متحد با اعلام حمایت از تلاشهای مجمع عمومی سازمان ملل برای پاسخگویی به بیماری همهگیری، تصریح کرد: مجمع عمومی، نماینده تمام کشورهای عضو است و اصلیترین مرجع، سیاست گذار و نماینده سازمان ملل است.
جون با اشاره به فعالیتهای نمایندگی تحت امر خود در شورای امنیت و دیگر نهادهای سازمان ملل متحد، تاکید کرد: چین و سایر ۱۸۷ کشور عضو، پیشنویس قطعنامه "همبستگی جهانی برای مبارزه با ویروس کرونا" را تایید کردند که دوباره بر تعهد به همکاریهای بینالمللی و چند جانبه گرایی تاکید میکند.
وی با تاکید بر اینکه چین فعالانه به ابتکارات آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد پاسخ میدهد، خاطرنشان کرد: چین کاملا از رهبری دبیرکل در مبارزه با بیماری همهگیر ویروس کرونا حمایت میکند و به درخواست وی برای آتشبس جهانی اهمیت زیادی قائل است. نماینده چین در سازمان ملل متحد گفت: چین از طرفین درگیریها میخواهد تا ضمن حمایت از این ابتکار عمل اقدام برای جلوگیری از هدر رفت زمان، فضای لازم را برای همکاری و ایجاد شرایط دستیابی به راه حلهای سیاسی فراهم کنند.
بیشتر بخوانید: واکنش سازمان جهانی بهداشت به تعلیق کمکهای آمریکا
نماینده چین در سازمان ملل متحد به آثار اقتصادی ویروس کرونا هم اشاره کرد و افزود: چین تلاشهای زیادی را برای کمک به کاهش تاثیر این بیماری بر اقتصاد جهانی انجام میدهد. چین کاملا از مسئولیت مهم خود به عنوان دومین اقتصاد بزرگ آگاه است و تمام تلاش خود را برای کمک به ثبات و تقویت اقتصاد جهانی انجام میدهد.
جون ادامه داد: چین همچنین برای تسریع در توسعه اقتصاد دیجیتال، اقداماتی را انجام میدهد. این امر باعث شده صنایع جدید و مدلهای جدید تجاری، چون پزشک تلفنی و کار از راه دور و آموزش، انگیزههای جدیدی را برای رشد اقتصادی جهان به وجود آورد.
وی با بیان اینکه چین در عین حال که با شیوع بیماری در داخل کشور مبارزه میکند، کمکهای چشمگیری به توسعه بینالمللی هم داشته است، اظهار کرد: پکن میکوشد با وجود ویروس کرونا برای نبرد با فقر هم مبارزه کند و مطمئن شود که اهداف از بین بردن فقر این کشور طبق برنامهریزیها محقق میشود.
نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد یادآور شد: چین همچنان در چارچوب همکاریهای جنوب-جنوب برای مبارزه با بیماری همهگیر، همکاری با سایر کشورهای در حال توسعه را افزایش و مواد و کمکهای فنی را با تمام ظرفیت خود ارائه میدهد.
جون ادامه داد: بیانیه گروه ۷۷ و چین از جامعه جهانی میخواهد تا به مشکلات و چالشهای پیش روی کشورهای در حال توسعه توجه کنند، تجهیزات، فناوری و کمک به ظرفیتسازی در اختیار آنها قرار دهند و برای از بین بردن استفاده از اقدامات قهریه اقتصادی یکجانبه، اقدامات فوری و موثر اتخاذ کنند.
وی با تاکید بر اینکه ویروس هیچ مرز و نژادی نمیشناسد، اضافه کرد: هیچ کشوری نمیتواند خود را از تاثیر آن دور کند. تنها راه برای از بین بردن ویروس، همکاری است. تغییر مقصر و سرزنش کمک نمیکند تا روی پاسخ همهگیر متمرکز شوید بلکه فقط جامعه بینالمللی را تقسیم میکند و همکاریهای بینالمللی ضد همهگیری را به خطر میاندازد.
نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد تصریح کرد: ما قاطعانه با اقدامات نادرستی، چون برچسب زدن و سیاسی کردن موضع مشترک جامعه بینالمللی مخالف هستیم.
جون خاطرنشان کرد: ویروس کرونا آخرین وضعیت اضطراری در عصر جهانی شدن اقتصاد نخواهد بود و بشر همچنان با چالشهای امنیتی سنتی و غیر سنتی مورد آزمایش قرار خواهد گرفت. اضطراب این اورژانس بهداشت عمومی جهانی، ضرورت ایجاد جامعه با آینده مشترک برای بشریت را به داخل کشورها سوق داده است. با همبستگی و کمک متقابل، بر این همهگیری غلبه خواهیم کرد و آیندهای روشنتر را در آغوش خواهیم کشید.