رویداد۲۴ خبر اختراع دستگاه کشف ویروس کرونا یاب توسط سپاه بسیار خبرساز شد. در رونمایی از این دستگاه، نام آن مستعان اعلام شد و سازنده آن فردی به نام کامبیز گلشنی بود که با حضور فرماندهان سپاه درباره آن توضیح داده شد.
آئین رونمایی از سامانه هوشمند تشخیص لحظهای ویروس کرونا با نام «مستعان» روز چهارشنبه با حضور سردار حسین سلامی فرمانده سپاه، سرتیپ غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین، سردار احمد عبداللهی معاون سلامت، آموزش پزشکی و پدافند زیستی سپاه و سردار جلالی فرمانده دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله نیز حضور داشتند.
گفته شد گلشنی دستگاهی اختراع کرده است که ویروس کرونا را در ۵ ثانیه در فاصله صدمتری تشخیص میدهد؛ اگرچه این اختراع همه را متعجب کرد و بسیاری افراد حتی نسبت به وجود چنین چیزی تشکیک وارد کردند، اما این خبر در رسانههای درجه ۲ اصولگرایان مثل شبکه خبر و جوان آنلاین بازتاب زیادی داشت؛ با این حال هنگامی که انتقادات به آن بسیار افزایش یافت، فارس و تسنیم و بخش خبری بیست و سی، حاضر به بازتاب آن نشدند.
پیش از این گلشنی بعد از هر اختراع، مدتی کم پیدا میشد تا آبها از آسیاب بیفتد، اما این بار گویا حساسیت ویروس کرونا باعث شده است مردم اخبار را بیشتر پیگیری کنند و منتظرند برای اولین بار صحت ادعاهای او بررسی شود.
سردار سلامی در تشریح عملکرد دستگاه گفته «دقت ۸۰ درصدی آن در بیمارستانها اثبات شده و به این شیوه کار میکند که با استفاده از ایجاد میدان مغناطیسی یعنی استفاده از ویروس دوقطبی که داخل این دستگاه تعبیه میشود، هر نقطهای از محیط تا شعاع صد متر که آلوده به ویروس باشد، آنتن این دستگاه درست مقابل این نقطه قرار خواهد گرفت و در مدت حدود پنج ثانیه موفق به کشف محیط آلوده میشود.»
بیشتر بخوانید:
صف بلند مدعیان مبارزه با کرونا/ بازار اختراع محصولات ضد ویروس کرونا داغ است!
به گزارش گزارش رویداد۲۴ اظهارات سردار سلامی درباره اختراع گلشنی و ایجاد میدان مغناطیسی برای کشف ویروس، مورد انتقاد انجمن فیزیک ایران قرار گرفته و پاسخ دادهاند که «در روزهای اخیر خبرهایی درباره اختراع بدیع وسیلهای برای تشخیص آلودگی به ویروس کرونا از راه دور منتشر شده است. در بیان این خبر به عبارتهای با ظاهر علمی مانند امواج الکترو مغناطیس، دوقطبیهای مغناطیسی و الکتریکی و دیگر عبارتهایی از حوزه فیزیک اشاره شده است. با وجود اینکه روشهای تشخیص و شناسایی با استفاده از مشخصههای فیزیکی مواد در علم فیزیک بسیار پرکاربرد هستند ولی دانش بشری درحال حاضر توان شناسایی و آشکارسازی ذراتی با ابعاد حدود صد نانومتر را از راه دور ندارد و چنین ادعایی باورناپذیر و در حد داستانهای علمی و تخیلی است. این ادعا آنقدر از علم دور است که انجمن فیزیک ایران آن را در مجموعه ادعاهای شبهعلم دستهبندی میکند.»
به جز انجمن فیزیک ایران، سازمان غذا و دارو هم در بیانیهای اعلام کرد «این دستگاه اصلا برای گرفتن تأییدیه سراغ سازمان غذا و دارو نرفته. دبیر کل آزمایشگاه مرجع سلامت سازمان غذا و دارو با اشاره به وضعیت شبکه آزمایشگاهی کرونا در کشور، درباره دستگاه ویروسیاب کرونا که بهتازگی از آن رونمایی شده، گفت: هر چیزی که بخواهد در سیستم آزمایشگاهی و تشخیصی ما استفاده شود، حتما باید از سوی سازمان غذا و دارو تأیید شود.»
پیش از این نیز نام کامبیز گلشنی مطرح بود اما با فروش اختراع او به سپاه، بیش از گذشته نام او زیر ذره بین قرار گرفت. در روزهای گذشته شبکه افق مستندی ساخته به نام «مخترع آهنی»؛ مستند به کارگردانی محمدجواد رئیسی که روایت سه مخترع ایرانی است که سعی دارند تولیدات خود را در کشور صنعتی کنند. یکی از این سه مخترع فردی به نام کامبیز گلشنی است.
در این فیلم دختر راوی میگوید این دستگاه میتواند هر ماده مایع و جامد را در فاصله ۳۰۰ متری با آنتن معمولی و فاصله ۴۲ کیلومتری با آنتن تقویت شده پیدا میکنند.
کامبیز گلشنی است مدعی است با این دستگاه میتواند از زیر زمین آب پیدا کند تا دریاچه ارومیه پر آب شود. او میگوید با این دستگاه چشمههای آب شور را پیدا میکند که در دریاچه ارومیه بریزد. (او در این مستند میگوید اگر آنتن در دسترس نبود میتوانید از کف دست خود به عنوان دیش استفاده کنید)
همچنین از دیگر ادعاهای کامبیز گلشنی در این مستند این است که او اختراعی داشته که با آن در مرز افغانستان سوخت قاچاق کشف کرده است.
در این مستند تصاویری وجود دارد که نشان میدهد کامبیز گلشنی دستگاه کشف چوب هم برای جلوگیری از قاچاق سوخت اختراع کرده است و سرهنگ قاسم سبزعلی به معاون وزیر جهاد کشاورزی گفته که از این دستگاه استفاده شود.
در این مستند نشان داده میشود که او از این که این اختراعات را تحویل نمیگیرند ناراحت است. کامبیز گلشنی تعریف میکند در سال ۹۲ روی یک دستگاه اختراع کرده که با دو قیمت قطعات چینی و ژاپنی با دو قیمت مختلف ارائه کرده است. اما توضیح نمیدهد چرا دستگاهی که او اختراع کرده، قطعاتش در ژاپن و چین بوده است.
کامبیز گلشنی قبلا هم اختراعات عجیب داشته است. او ۲۰ اردیبهشت ۹۷ در مراسم رونمایی از ردیاب پیشرفته ایرانی که با حضور مدیران ارشد استانداری آذربایجان غربی، نمایندگان مردم ارومیه در مجلس و ... فرماندهان نظامی و انتظامی برگزار شد، گفته بود «دستگاه پیشرفته ردیاب جامدات و مایعات بنام ایران ثبت بینالمللی شده و قادر است هر نوع مایع یا جامد را در عمق ۲۰ کیلومتری زمین و یا زیر آب شناسایی کند... دستگاه پیشرفته ردیاب ایرانی در شناسایی میادین نفتی و معدنی کاربرد فراوانی دارد و همزمان به دلیل دارا بودن تکنولوژی بالا امکان ایجاد اشتغال پایدار برای بسیاری از جوانان را نیز میتواند فراهم کند.»
حاشیهها نسبت به اختراعات کامبیز گلشنی همچنان وجود دارد؛ در این میان شایعاتی درباره این موضوع ساخته شد؛ شایعاتی نظیر اینکه از قول سردار سلامی گفته شد کشورهای مختلف در صف خرید دستگاه مستعان هستند که خب واقعیت نداشت.
باید کسی که این آنتن قلابی را به سردار اسلامی داد را محاکمه کنند