صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۰۳ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 24
کد خبر: ۲۱۱۳۹۴
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۸ - ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹

چرا بیشترین تعداد مبتلا به ویروس کرونا، در آمریکا ثبت شده؟

مهمترین دلایلی که موجب شیوع گسترده این بیماری شد، نظام متکی بر منفعت مادی، خصوصی سازی شرکت‌های تجاری و نبود حکومت مرکزی مقتدر است، به همین دلایل است که آمریکا و دیگر دولت‌های جهان در حل مشکلات بهداشتی خود موفق نبوده اند.

رویداد۲۴ فوزی ابوخلیل در الجزیره نوشت: مساله سرعت افزایش ابتلا به ویروس کرونا در ایالات متحده و بالا بودن میانگین فوتی‌ها بر اثر این ویروس، به چند عامل باز می‌گردد.

در ادامه این مطلب چند عامل مذکور به شرح زیر معرفی شده است:

۱-عامل زمان: سرعت و زمان، از مهمترین عواملی است که ایالات متحده با آن‌ها متمایز می‌شود، اما طی بحران کرونا، نتوانست از این دو عامل به خوبی استفاده کند. آمریکا در اتخاذ اقدامات پیشگیرانه لازم برای جلوگیری از شیوع بیماری، تاخیر داشت و این مساله، منجر به ابتلای تعداد زیادی از مردم این کشور و مرگ آن‌ها شد. چه بسا این مهم، به اصل نظام سرمایه داری در این کشور بازگردد که منفعت مادی را در مرکز توجه و اهتمام خود قرار داده است و برای جلوگیری از زیان سرمایه داران و ترس از تعطیلی زندگی اقتصادی، جان مردم خود را به خطر انداخت. برای مثال، تعطیلی زود هنگام خطوط پرواز موجب زیان اقتصادی می‌شود، در حالی که تعطیل نشدن این بخش نیز منجر به شیوع گسترده کووید ۱۹ شد.

۲-عامل جغرافیایی: با توجه به اینکه ایالت‌های داخل آمریکا با یکدیگر مرتبط هستند، هیچ مرز زمینی، هوایی یا دریایی بین این ایالت‌ها وجود ندارد و حرکت حمل و نقل ما بین ایالتها، بی وقفه ادامه دارد. افزون بر، فرودگاه‌های بین المللی زیادی در آمریکا واقع است که حلقه وصلی بین این کشور و دیگر دولت‌های جهان است.

۳-عامل تراکم جمعیت: تعداد ساکنان ایالات متحده به ۳۳۰ میلیون نفر می‌رسد و طبق گزارش مراکز مبارزه با بیماری و پیشگیری از آن، تعداد مبتلایان در آمریکا به حدود ۷۰۰ هزار نفر و تعداد فوتی حدود ۳۷ هزار نفر رسیده است، که از آن میان، نزدیک به ۲۲۰ هزار مورد در شهر نیویورک هستند، یعنی معادل یک سوم ابتلاها. این مساله، به تراکم جمعیت بالا در شهر نیویورک مربوط می‌شود، شهری که ۹ میلیون نفر را در مساحت جغرافیایی ۷۸۴ کیلومتر مربعی خود، جای داده است.

۴-عامل عمران و نحوه ساخت و سازها: شهر‌هایی با ساختمان‌های عمودی یا همان برج‌ها و آپارتمان‌های مرتفع، که به دلیل تعداد بالای افرادی که در یک ساختمان مرتفع زندگی می‌کنند، تعداد مبتلایان و فوتی ها، بویژه در شهر نیویورک افزایش می‌یابد.


بیشتر بخوانید:پلوسی: ترامپ فکر می‌کرد ویروس کرونا به طرز جادویی برطرف می‌شود


۵-عامل فرهنگی: فرهنگ یک شهروند آمریکایی با فرهنگ مردم در دیگر کشور‌ها متفاوت است و نگاه آن‌ها به مشکلات بهداشتی، به نوعی منحصر به فرد است. برای مثال، آمریکایی‌ها به هر دلیل ساده‌ای به پزشک مراجعه می‌کنند، حال فکر کنید در مورد یک بیماری خطرناک مثل کووید ۱۹ شرایط به چه نحوی پیش می‌رود! با اعلام شیوع کرونا در آمریکا، خیل عظیمی از مردم به دلیل داشتن ساده‌ترین علایم، به بیمارستان‌ها مراجعه کردند و همین مساله به خودی خود موجب افزایش تعداد مبتلایان شد. این در حالی است که طبق بررسی‌های جدیدی که انجام شده، نزدیک به ۸۰ درصد ابتلاها، بدون نیاز به ورود به بیمارستان، بهبود می‌یابند.

۶-عامل بهداشتی: نظام سرمایه داری بر اصل خصوصی سازی شرکت‌ها در بخش بهداشت، متکی است و شرکت‌های خصوصی با انگیزه سود مادی، امور مربوط به بخش بهداشت را بر عهده می‌گیرند، بعنوان نمونه برخی شرکت‌ها مسئول تولید دارو و برخی دیگر، مسئول تولید ماسک و دستگاه‌های تنفسی هستند. این شرکتها، کالا‌های مورد نیاز را با کمترین هزینه ممکن و برای کسب سود بیشتر، تولید می‌کنند و نتیجه آن می‌شود که با شیوع یک بیماری همه گیر، تعداد مبتلایان به دلیل ضعف کالا‌های بهداشتی و نبود کیفیت لازم در آنها، افزایش می‌یابد و در ادامه، تحت تاثیر ناتوانی این شرکت‌ها برای پوشش دادن موارد مورد نیاز برای مقابله با بیماری، یک بحران جهانی بوجود می‌آید. همچنانکه در آمریکا، نبود ماسک لازم چه برای شهروندان و چه برای کادر درمانی در بیمارستانها، باعث افزایش تعداد ابتلا‌ها و فوت‌ها شده است.

۷-عامل سیاسی: ساختار نظام سیاسی در ایالات متحده آمریکا، مبتنی بر اتحاد فدرالی و نداشتن مرکزیت واحد، یکی از موانع مهم برای اداره بحران شیوع کرونا در این کشور است. به همین دلیل، منافع یک ایالت با منافع دولت به صورت کلی، به دلیل مقیاس عمل بر اساس منفعت، متفاوت است. به این صورت که ترامپ بحران را در سطح ایالت‌ها اداره می‌کند و حاکم ایالت نیویورک، اندرو کومو، مسئولیت اداره بحران در سطح ایالت خود را دارد. برای مثال، زمانی که ترامپ از احتمال قرنطینه نیویورک خبر داد، حاکم این ایالت، این اقدام را نقض حکومت فدرالی دانست. از این رو، نبود یک مرکزیت واحد، برای اداره بحران، از عوامل اصلی انتشار سریع ویروس کرونا در آمریکاست.

۸-عامل اجتماعی و عامل خانواده: طبق آمارها، نزدیک به ۱۱ میلیون یا ۲۸ درصد از مردم آمریکا بیش از ۶۵ سال سن دارند و به تنهایی زندگی می‌کنند. حدود یک میلیون و نیم سالمند نیز در خانه‌های سالمندان ساکن هستند. به این ترتیب، نسبت ابتلا و فوت در خانه‌های سالمندان، بسیار بالاست.

۹-عامل الکترونیکی: اغلب بیمارستان‌ها در آمریکا، از سامانه پرونده‌های الکترونیکی برای ثبت اطلاعات بیماران استفاده می‌کنند. همین امر، باعث سهولت و دقت در ثبت امار ابتلا به کرونا در آمریکا و تقسیم آن براساس گروه‌های سنی و مناطق جغرافیایی شده است.

به طور کلی، مهمترین دلایلی که موجب شیوع گسترده این بیماری شد، نظام متکی بر منفعت مادی، خصوصی سازی شرکت‌های تجاری و نبود حکومت مرکزی مقتدر است. همین عوامل، باعث تاخیر در تولید دارو‌های مفید یا واکسن برای کرونا شده است. به همین دلایل است که آمریکا و دیگر دولت‌های جهان در حل مشکلات بهداشتی خود موفق نبوده اند. حال آنکه نظام اسلامی، مبتنی بر حکومت شرعی، صرفنظر از منفعت و خصوصی سازی شرکتهاست. در این نظام، وجود حکومت مرکزی و نظام اجتماعی واحد، ضروری است، تا در چارچوب آن، دولت بتواند بخش بهداشت اعم از درمان، دارو، بیمارستان‌ها و ماسک‌ها را پوشش دهد. در نظام اسلامی، رعایت بهداشت حق هر شهروند است و مشکل بهداشتی، یک مشکل انسانی محسوب می‌شود، نه یک وسیله برای طرح‌های سرمایه گذاری اقتصادی.

منبع: انتخاب
نظرات شما