صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 29
کد خبر: ۲۱۱۶۱۸
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۲ - ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۹

چرا صبح‌ها دهان‌مان تلخ و بد مزه است؟

تلخی و بدمزه بودن دهان اول صبح می‌تواند به دلیل مشکلات کبدی، عدم رعایت بهداشت دهان، سینوزیت یا وجود بیماری‌های دیگر در بدن باشد.

رویداد۲۴ برای بسیاری از ما پیش آمده است که بعد از بیدارشدن از خواب ، دهانمان تلخ و بدمزه است . چنین حالتی در آغاز روز باعث تحریک اعصاب و بی اشتهایی می شود به طوری که رغبتی به میل صبحانه نخواهیم داشت.


تلخی و بد مزه بودن دهان هر چند به دلیل شایع بودن چندان جدی گرفته نمی شود اما نباید نسبت به تلخی دهان و بد مزه بودن دهان در هنگام صبح بی توجه بود زیرا این مسئله نشان می دهد که بدن دچار اختلالی شده است و باید علت آن را ریشه یابی کنید.


علت های بدمزه بودن دهان
تغذیه نامناسب، تکثیر باکتری ها و غیره جزو عواملی است که دهان را بدمزه و تلخ می کند. در این مطلب عوامل بروز این مشکل و را عنوان می کنیم.


التهاب مری
زمانی که مری به علت اسیدی شدن التهاب پیدا کند ، فرآیند گوارش غذا کاهش می یابد و غذا دیرتر هضم خواهد شد . این اسیدیته موجب تغذیه باکتری هایی که روی زبان می شود و دهان بد مزه می شود.


یرقان و زردی
در صورت عدم توانایی بدن برای سوخت و ساز بیلی روبین یرقان یا زردی بروز می کند. ابتلا به یرقان، سبب زرد شدن پوست و به خطر افتادن سلامت گلبول های قرمز و تلخ شدن دهان در هنگام صبح می شود.


مشکلات کبدی
کبد یکی از مهم ترین عضوهای بدن است که به پاکسازی بدن از سموم و مواد زائد می پردازد و در متابولیسم آنزیم ها نقش دارد.در صورت ایجاد مشکل در کبد ، دهان تلخ می شود ، در این هنگام کبد نیاز به پاکسازی دارد.


رعایت نکردن بهداشت دهان
بروز مشکلات لثه و دندان مانند ژنژیویت به علت بهداشت ضعیف دهان سبب طعم بد در دهان می شود.


عفونت دستگاه تنفسی فوقانی
سرماخوردگی، آلرژی و سینوزیت سبب احتقان مسیر بینی و کاهش حس بویایی و کاهش توانایی چشیدن طعم هامی شود.


بارداری
برخی از زنان در بارداری طعم بدی در دهان احساس می کنند.


تجمع باکتری ها روی زبان
باکتری های ایجاد کننده بوی بد دهان روی زبان نیز وجود دارد که علت تلخی ، ترش بودن دهان نیز می باشند . این باکتری های بی هوازی که زیر زبان وجود دارند موجب بوی نامطلوب دهان نیز می شود.


در شب که ترشح بزاق کمتر از روز است ، میکروب ها روی زبان تجمع پیدا می کنند و دهان بدمزه می شود اما با افزایش ترشح بزاق در طول روز باکتری ها از بین رفته و باعث می شود تلخی و بدمزگی دهان در طول روز از بین برود.


برخی بیماری ها
برخی از افراد مبتلا به بیماری هایی مانند دیابت یا بیماری تیروئید، کبد یا کلیه ، ام اس، فلج صورت یا سکته مغزی ، بیماری ریفلاکس مری به معده در دهان احساس بدمزگی کنند.


شیمی درمانی
برخی درمان ها و داروهای سرطان سبب می شوند فرد طعم عجیبی در دهان حس کند .


استعمال دخانیات
استعمال دخانیات مانند سیگار بر غده های چشایی تاثیر منفی می گذارد.


برخی داروها
مصرف بعضی از داروهای درمان آلرژی، آلزایمر، آنمی (کم خونی)، آسم، فشار خون، گلوکوم (آب سیاه چشم)، پارکینسون، نقرس، آرتروز روماتیسمی، اسکیزوفرنی و مشکلات تیروئید و آنتی بیوتیک ها (مانند مترونیدازول)، ضد قارچ ها، کورتیکواستروئیدها، دیورتیک ها سبب ایجاد طعم بد در دهان می شود.


ابتلا به سینوزیت
در صورت ابتلا به سینوزیت ، مخاط بینی حساس می شود و فرد دچار آبریزش بینی می گردد. باکتری های بی هوازی در دهان افراد مبتلا به سینوزیت افزایش می یابند زیرا مخاط بینی حاوی پروتئین است و غذای خوبی برای رشد باکتری ها و افزایش آنهاست . تجمع باکتریها علاوه بر بدمزگی دهان سبب ایجاد بوی بد در دهان می شود.


بیشتر بخوانید: چرا آلرژی بهاری با ویروس اشتباه گرفته می‌شود؟


1. سم زدایی بدن:
مصرف برخی از مواد غذایی که سبب پاکسازی و سم زدایی بدن می شود ، به برطرف شدن مزه بد دهان در صبح کمک می کند.
صبح ها یک حبه سیر (به صورت ناشتا) بخورید تا بدن تان سم زدایی شود.


در هر ماه به مدت 8 شب متوالی یک نوشیدنی ساده تهیه کرده و بخورید . برای درست کردن این نوشیدنی در مخلوط کن یک عدد چغندر، یک حبه سیر، آب نصف عدد لیموترش، کمی جعفری و یک قاشق چایخوری عسل و مقداری آب بریزید و مخلوط کنید . این نوشیدنی سبب از بین رفتن توکسین ها و باکتری ها و سم زدایی بدن می شود و رفته رفته تلخی دهان را از بین می برد.


2. برای رفع بدمزگی دهان جویدن آدامس بدون قند یا مکیدن آب نبات سفت ممکن است مفید باشد.


3. مسواک زدن دندان هایتان دو تا سه بار در روز و مسواک زدن زبان و استفاده روزانه از نخ دندان هم برای رفع بد مزگی دهان مفید است.

نظرات شما