رویداد۲۴ حقدوست متخصص بیماریهای عفونی با اشاره به اینکه حداقل تا یکسال آینده درمان قطعی برای بیماری کرونا نداریم، گفت: ویروس کرونا داغترین موضوع همه علومِ دنیای امروز است لذا مهمترین موضوع در حوزه پیشگیری از این بیماری، واکسن است.
او با اشاره به اینکه تشخیص قطعی ویروس کرونا فعلا روش مولکولی مرسوم است، بیان کرد: تست باید توسط فرد خبره و با هدف مشخصی انجام شود، هنوز در دنیا داروی موثر و ثابت شدهای برای درمان وجود ندارد.
حقدوست با اشاره به پیش بینی سرنوشت ویروس کرونا، افزود: بعید میدانم با موج انفجاری دیگری مواجه شویم.
این متخصص بیماریهای عفونی با اشاره به اینکه در کشور ما پزشک حاذق بر اساس علائم بالینی و بدون تست، تشخیص خود را از بیماری اعلام میکند، گفت: پزشک، سابقه تماس و علائم موجود در رادیولوژی و سی تی اسکن را منطبق با شواهد مورد بررسی قرار میدهد و در نهایت تشخیص از سوی پزشک مطرح میشود.
او با اشاره به اینکه خداوند امتحانی را فرستاده تا بشر ضعف خود را بیشتر واقف شود، افزود: تصویری از آینده ویروس با عدم قطعیت وجود دارد، ویروس در همه جای دنیا منتشر شده و لذا هیچ جزیرهای در این خصوص مبرا نیست.
حقدوست با اشاره به اینکه این ویروس در همه جای دنیا منتشر شده است و برای آن واژه ریشهکنی وجود ندارد، گفت: غیر ممکن است در کشور ویروس کرونا را بتوانیم ریشهکن کنیم اگر بتوانیم حتماً از کشور دیگر ممکن است دوباره بیماری وارد کشور شود.
این متخصص بیماریهای عفونی با اشاره به اینکه خوشبختانه شاهد همراهی خوب مردم در رابطه مقابله با ویروس کرونا هستیم، ادامه داد: از این به بعد هم مردم باید به رعایت نکات بهداشتی و رعایت پروتکلها بپردازند، اگر همراهی مردم ادامه یابد میتوانیم به نتیجه خوبی دست پیدا کنیم لذا تغییر رفتار مردم مهمترین عامل در کنترل بیماری است، خوشبختانه مردم آگاه شده و دولتمردان هم نیز هوشیارتر شده اند، اگر اتفاق بدی بیفتد و اعلام خطر صورت گیرد همه دست به دست هم باید بدهیم تا مانع اتفاق ناگوار شویم.
بیشتر بخوانید:احتمال موج جدید شیوع ویروس کرونا از ۲ هفته دیگر/ فوت بیش از۱۰۰ تهرانی در روزهای پیک
او با اشاره به تفاوت فاصله گذاری هوشمند با ایزولاسیون تصریح کرد: برای کنترل ویروس کرونا هیچ روش خشنی در کشور به کار نگرفتیم؛ در حالی که پلیس و نیروهای مسلح در وسط میدان بودند.
حقدوست با اشاره به اینکه روز به روز آدمهای بیشتری در جهان آلوده میشوند، افزود: در یکی از مطالعات بینالمللی صورت گرفته از میان هشت خانم یک مورد علامت دار و هفت مورد نیز بدون علامت بودند لذا اگر به این شکل در دنیا ویروس گسترش پیدا کند با علائم ضعیف و ایمنی نسبی بیماری مواجه خواهیم بود و عوارض آن دیگر آنقدر ترسناک نخواهد بود.
او ادامه داد: اگر خوب بیماری را مدیریت نکنیم و به رعایت پروتکلها نپردازیم ممکن است بیماری گسترش پیدا کند، همه آزادسازی نباید به یکباره باشد بلکه باید به صورت گام به گام در جهت آزادسازیها پیش رفت، برخی از آزادسازی با افزایش تردد مواجه شده است لذا باید از ابزارهای دیگری بهره گرفت، از همه مردم تقاضا میکنیم تا اگر کوچکترین علامتی دارند حتی اگر احساس ضعف مختصر در آنها وجود دارد در خانه بمانند، همه مردم باید از هم فاصله بگیرند تا امکان انتقال ویروس به حداقل برسد. مردم متوجه خطر هستند لذا اگر رعایت نکنند میدانند که چه اتفاقی میافتد.